Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 - brzdová záhada


foxy

Recommended Posts

Zdravím,poslední dobou záhadně blbnou brzdy ale popořádku - 

- po studeném startu jde pomalu prošlápnout pedál až dolů-nikde nic neutíká,kapaliny furt stejně,třmeny i prasata suchý.

- někdy,zvlášť při pojíždění městem pedál ztvrdne,brzdí ale má tak 1 cm krok víc ne.Po uvolnění pedálu ale auto dál přibržďuje,musí se chvíli jet než to přestane.

Je to válec,posilovač nebo vývěva?(406 1,9 TD bez ABS)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevrací se. Která, to zjistíš podle zahřívání, zda přední nebo zadní. V každém případě doporučuji vyčistit komplet brzdy a případně dát nové desky či obložení. A taky dát novou kapalinu (uvidíš, jaký sajrajt vyteče). U 406 toto často dělají zadní brzdy, protože díky malému zatížení zadku se brzdy málo zúčastňují a zatuhnou.

Udělej to všechno důkladně, jinak to za půl roku budeš mít zase.

Případně přijeď do Zábřeha, není to tak daleko. Budeš u opravy, uvidíš, jak se to dělá. Je to lepší, než to dělat sám. Tel 583 411 572

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten válec tipoval i servisák.Jinak je fakt že auto jezdí pořád s prázdným kufrem,jedím jen já či s polovičkou,vždy štreky převážně po dálnici a vůbec brzdím minimálně takže by mohla být i Oldova verze.Kapalina loni komplet nová.

Zítra jedu Písek-Jihlavu a zpět tak zkusím obejít kola až to zas začne.Jinak dnes 200 km v pohodě,včera jsem přemáhal brzdy přes celej Turnov než to pustilo.Už jsem jen čekal na kouř.

Upraveno uživatelem foxy
upřesnění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že toto je jasné. Podobně se to bude chovat, když na místě zatáhneš ručku, tzn. vymezíš vůli paken.

No, uvidíš, jak to dopadne. Když tak  vyměñ mechanika, když toto  nepoznal. Právě proto radím tu divnou věc, jet tak daleko, kde to poznají.

V podstatě ani nehledej, které je to kolo - ta informace je ti k ničemu. Nechej udělat generálku všech 4 brzd, a to důkladně. Tzn. včetně vyčištění samostavů atd. Jinak se to objeví zase a byly by to vyhozené peníze.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělají to přední kola.Vždy když stojím v koloně a v hicu.Vylezl jsem zadni byly studený a předek jak pětník.Když párkrát pořádně zašlapu tak se to uvolní.Kdyby vázly třmeny tak by to bylo při každým brždění. 

Je možný že se to neodvzdušňuje? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ostavaju ti visiet predne brzdice treba to zrepasovat jak sa tu  uz pisalo 

skontrolovat piestik ci neni hrdzavy poskodene manzety  a  voditka  strmena 

zavzdusnenie s tym nema nic ak by to bolo zavzdusnene stratis vyraznu cast brzdneho ucinku 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neřeš, nechej to opravit.

Když jsme (2003) koupili fungl novou 406 kombi, po roce se zakously přední brzdy (na novém autě). Prý když se tam nachytá prach, tak se přihřeje, nabobtná, a lavinovitou reakcí se kousne. Po vychladnutí jsme opatrně dojeli do servisu, vyčištěno. Ale čím to vysvětlit, se raději neptám. Na nové Okt II nám skočil kamínek do přední brzdy, a nešel vyndat ani po sundání kola, že musel brzdič dolů.

Už máš někde zamluvený termín? Neodkládej to, s brzdami nejsou žerty. Když se nevrací, tak brzy sjedeš na kov a pak se fakt špatně brzdí.

(Dnes mi volal řidič, že mu na 307 chrastí zadní. Termín jsem zamluvil ihned.)

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Divný je to že přes noc-v chladu oproti dnu jsem projel Vysočinu naštorc tím pádem brzdil fest a nestalo se to ani jednou-vždy jen při popojíždění městem když stojím v koloně a auto je ohřátý na max.

Volal jsem servisákovi,ten tipuje nějakou regulaci na brzdovým válci.Ty třmeny samozřejmě přijdou zrepasovat ať je jistota.

Termín nemám,do Zábřehu se dostanu ale zpět už ne a za den to asi nebude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rada pro příště--když se ti ulomí trubka (hadice) u jednoho kola, hned trubku zablinduj (přehnutím trubky a zmáčknutím kombinačkama, hadici přehnutím a ovázaním třeba drátem), aby nevytekla kapalina z celého systému, ale jen částečně z toho kola...,vždycky se v domácích podmínkách lépe odvzdušnuje, když je v systému co nejvíce kapaliny

zablinduj proto, že většinou musíš trubku (hadici) nejprve koupit, zpravidla to trvá do dalšího dne,  za tu dobu to vyteče i z nádobky a pak se někdy dost blbě odvzdušnuje celý systém ( málokdo má brzd. trubky a hadice  doma k okamžité výměně)

pokud při odvzdušnování hl. válec nechce nasát brzd. kapalinu (stává se právě při úplně prázdném systému), sežeň jiné víčko nádobky, dej do něj ventil z duše jízdního kola (ten šroubovací) a po naplnění nádobky natlakuj na 0.3 Atm--válec pak lépe nasaje kapalinu a odvzdušnuje se potom už normálně od nejvzdálenějšího kola...;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz se MUSI naslapat  @foxy  , tak prece NEMUZE brzdit jako cert:bojim. Nez naslapes tak jsi nekomu v kufru! :myslim

EDIT:

 auta s posiloavacem brzd [vsechny moderni] ani poprve nasucho BEZ natoceneho motoru nesmi propadnout. Pri natoceni TROCHU poklasne, ale NEPROPADNE

Upraveno uživatelem pesastor
EDIT
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsis špatně vyložil-auto brzdí jak ďas hned napoprvé,není to tak že bych musel několikrát dupnout než se projeví brzdný účinek.Jen když se třmeny vpředu neuvolní viz popis výše několikerým šlápnutím odskočí od kotoučů.

Jinak pedál bez motoru též propadá prý to někdy bývá.

Loni po koupi prošlo auto celkovou revizí a výměnou všeho možného,rozvody atd.u mechanika s 30letou praxí,navíc mého známého takže ošizení něčeho vylučuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...