Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj. Již pár měsíců mě trápí špatné starty auta. Je to zcela náhodný jev, který se stane třeba 2x do týdne, teplota ovzduší či motoru na něj nemá vliv, někdy nastartuju v pohodě a za 15 minut už zase startuje hůř. Svíčky jsem nechal měnit nicméně to nepomohlo. Motor 2.0 100kw v benzínu, 307 sw rv.2002. Normálně auto ihned chytne a otáčky na volnoběh jsou mezi 800-1000. Nicméně občas auto skuhrá (ne nějak dlouho, 3, maximálně 5 vteřin ) a namísto obvyklého otočení klíčkem a následně okamžitého vytočení (cca 1 sekunda) na cca 1500 a následném klesnutí a ustálení mezi 800-1000 pomalu výtočí na zhruba 800 otáček. Pokud se mi podaří, natočím video mého klasického startu a pak toho špatného. Zde na fóru jsem již pár vláken našel, ale vždy se jednalo a diesely. Neví někdo po čem se mám pídit? Díky. Baterie je nová, teď nevím zda 2 nebo 4 roky, až přijedu domů upřesním. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)

Promiň ale 2/4 roky to není nová baterie. Pokud je baterie  4 letá tak může klidně mít 90% životnosti za sebou. Takže bych se zaměřil na kontrolu stavu baterie a kompletní dobíjecí soustavy. Pak stav startéru.  A prosím nechytejte mě za slovo a hlavně neporovnávejte baterku která je v autě z fabriky a která už je vyměněná. Protože každý i puberťák který se motá okolo auto ví že většina dílů na autě které se nazývají " spotřebním materiálem " mají z prvovýroby životnost  cca 1-3x delší než další díly které se na vozy montují z druhovýroby místo nich.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

Vena garazmistr> joooo, doby kdy cerna asfaltova baterka ve stovce skodovce, Zigulu a jeste naposledy ve Facku prezila 10 a vic let jsou uz JEN Stare povesti ceske:P. Ted baterky odchazej vetsinou [?] dctvrt roku po konci zaruky.:myslim.

Popis chovani pri zavade odpovida zborcenym deskam: obcas se chyti a ma to kapacitu, obcas ne!

Odesláno

Baterku zkontroluji. Je pravda, že jsem na tohle auto přešel z felicie a tam mi baterka vydržela bez problémů minimálně 5 let. Podle toho jsem se taky řídil xD Stejně tak na fabii, tam taky vydržela dost dlouho. Baterku proměřím. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...