Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Katalyzátor Peugeot 301


Edy

Recommended Posts

  • O 1 měsíc později...

Aj mne podfukuje katalyzator a vyhadzuje ze je zly katalyzator a je to len tesnenie alebo lambda. Ja mam 301 1.6 VTi. Ked som to mal prvy krat dole tak KAT bol ako novy, nic nevypadane, takze asi tak. Este som sa k tomu nedostal, aby som to opravil. Skusim este jedno tesnenie a ked nepomoze tak to dam zfrezovat do roviny. A ked ho aj tak vyhodi tak to bude lambda. 

IMG_20181104_074829.jpg

IMG_20181104_074807.jpg

Upraveno uživatelem Duffusss
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Netěsnost na výfuku (a to i daleko za katalyzátorem) způsobuje anomálie na řízení emisí, tím spíše ve spoji svody/KAT nebo motor/svody. Samotný katalyzátor je v tom pak nevinně. Stejně tak špatná jedna svíčka vyhodí chyby spojené s řízením emisí, ikdyž za to nemůže ani jedna lamda sonda a ani katalyzátor. Lambda sonda vyhodnocuje přítomnost kyslíku ve výfukových plynech, takže při netěsnosti ve výfuku může ŘJ obdržet údaj, který vyhodnotí např. jako neúčinný katalyzátor či vadná lambda sonda apod. Je nutno se na chyby uložené v ŘJ dívat jako na informační a pátrat po příčině. ŘJ si v tomto případě neumí jinak, než přes lambda sondy ověřit, jak na tom katalyzátor je---) jedna lambda sonda před katalyzátorem, druhá za ním a ŘJ porovnává hodnoty z obou. A samozřejmě se počítá s tím, že systém je těsný, takže pokud někde vniká "falešný" vzduch, resp. část výfukových splodin uniká jinudy, než má, je to např. vyhodnoceno jako chybná funkce katalyzátoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Takze bolo mi povedane, ze na 1.6 Vti uz bolo menenych xy katalyzatorov, vraj sa posunie vlozka katalyzatora a potom to vyhadzuje chybu. Treba menit kat. Ja som to poriesil cez adapter lambda sondy (odtienenie) a zatial v pohode. Kedze emisie su v pohode, nebudem kvoli tomu menit cely KAT za 430 eur. 

 

 

 

Upraveno uživatelem Duffusss
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem pochopil, modifikace je na spodní lambda sondě- kontrolní. Ta jenom kontroluje účinost KATu. Tak jestli není problém na emisích, tak to asi není problém. Emise řídí vrchní lambda, nad KATem. Kdyby vykuchal někdo KAT, tak ten adaptér stejně nepomůže a bude hlásit chyby. Jde o jakési posunutí hranice senzitivity.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Inoxing, presne ako pises, je to spodna lambda sonda, ktora len kontroluje ucinnost KAT-u. Kebyze neprejdem na emisiach, tak nema vyznam davat nejaky adapter. A je to len riesenie ako usetrit ludom peniaze. Naco menit nieco, co je dobre a zbytocne nahanat peniaze automobilkam, ked nieco nevedia vyrobit poriadne!!! 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

výrobci ne vždy nastaví optimální provozní podmínky - setkal jsem se s tím u jiné značky, kde ECM hlásily " nízká účinnost katalyzátoru".  Pásmo vyhodnocované kontrolní LS bylo tak úzké, že za běžného provozu a rozptylu kvality paliv nikdy nemohlo vyhovět. Motor emisně zcela OK. Výrobce udělal nápravu - některé ECM šly přehrát modifikovanou verzí SW, některé prostě ne - nutná výměna upravené ECM (mluvím o postupu výrobce) a pak to bylo na emisích bez kamaráda zcela bez šance … Takže pokud se chovají takto výrobci  -zcela se nedivím tomu, jak se to různě snaží obejít majitelé vozidel ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Ahoj. Napíši to sem. Když bude mít někdo tento problém a to s kilometry cca kolem 60 000 km, Tak věřte tomu, že se to netýká špatné funkce katíku jako takového a ve většině případů ani špatné lambdy. Skoro ve všech případech to je prasklý obal katalyzátoru. Zejména u 1.2 - a to pokaždé na spodní části samotného obalu. Je jen potřeba odstranit obal, nebojte je to hliník a je jen pertlovaný. Způsobeno je to jen levným provedením, nic víc. Stačí zavařit, ale pozor - je potřeba vytvořit chybějící vzpěru. ta kdyby byla, tak se toto nestává. Zejména u té 1.2 stačí do místa kde je na pozici hliníkového krycího obalu krycí volný obdelník, cca 4x6cm a v tomto místě navařit kus plechu jako vzpěru. Demontáž katíku z vozu zabere 10 minut. je tam krásný přístup.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...