Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

308SW (2018) - výměna H7 za LED


FunScreen

Recommended Posts

LED H7 žárovek je nepřeberné množství, hlavně na čínských e-shopech. Třeba tady, nebo tahle. Pokud by jsi chtěl něco takřka zadarmo tak tady, nebo tady. Jejich výměna je jednoduchá, mají stejnou patici, takže jako by jsi jen měnil žárovku. Ale já osobně bych to nedoporučoval, především jestli parkuješ venku a to z toho důvodu, že v zimě až jsou světla pokrytá ledem budeš je muset škrábat místo toho aby se ti rozpustili samy teplem z obyčejné žárovky. Škrábat plastové světla asi nebude nic dobrého vzhledem k tvrdosti toho plastu.

Upraveno uživatelem Reky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Většinou je ta barva bělejší, tedy studenější světlo (ne teplota ve °C), hodnota udávána v "K". Čím větší K tím studenější světlo a naopak (3000K, 6000K, 9000K). Je to stejné jako u LED žárovek co máš doma v lustru, nebo u xenonů (3000K do žluta - 9000K do běla až do modra).

Další nezanedbatelnou hodnotou u světla je Svítivost (l) udávaná v kandelách (cd) a Světelný tok (Φ) udávaný v lumenech (lm).

Upraveno uživatelem Reky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já teda nevidím důvod, proč do těch světel rvát nějaký experiment z Číny. Světla s halogenovými žárovkami jsou konstruovaná na halogenové žárovky a svítí s nimi dobře. Pokud chceš vyšší svítívost, kup si třeba Osram Night Breaker, svítí to jako ďas. Když se podíváš na ledky, tak většina z nich má jednu diodu na jedné straně a druhou na druhé - takže nesvítí dokola 360°, ale třeba 2x 120°... Navíc tím rveš do světla něco nehomologovaného vyrobené bůh ví kým - já bych něco takového k elektroinstalaci svojeho auta nepřipojoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska kazdej PaCh to pozna uz od pohledu. Ale to vem cert, max.Te posle na mimoradnou STK:myslim. Horsi je kdyz jsi ucastnikem nehody a nedejboze Tva vina nebo rejpavej pojistovak! Nehomologovanej dil, kterej by MOHL byt pricinou nehody a muzes se rozloucit s jakymkoli plnenim:fnuk!!!

Ve sve dobe musel mit kazdej na Felde nebo Vochcafce prvni rady cinskej KSENON. Ze to oslnovalo, bylo neseriditelny - to temhle sexpertum bylo ukradeny. Ted je to samy hipspertstvi s LEDkama. H7 svetlomet je konstruovanej na bodovej zdroj svetla - zarovku. Kdyz tam das misto toho LED vifikundaci, NENI to bodovej zdroj a a podstatne zhorsis svetelny vlastnosti!!!:grr

ALE kazdej sveho stesti strujcem:papa

 

Upraveno uživatelem pesastor
pismenka na mobil klavesnici
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Brej večer. Chcem sa podeliť o skúsenosti. Mám 308 sw 2009 a vpredu mám klasické svetlá, kde som si v podstate namiesto halogenovych žiaroviek pacol "full LED"  obrysky stretávacie aj diaľkové.  Poviem k tomu iba jedno. Stretavačky treba dobre nastaviť nielen sklopením pomocou motorceka ale aj mechanicky doladiť skrutkou priamo na svetlách. Tak sa dá docieliť to že zhruba dokopy za 50€ mám na aute svetlá ktoré neoslnuju oproti idúce vozidla a oproti "vlaknam" svietia fajntasticky. Taktiež majú namiesto 55W iba 30 čo je tiež istým spôsobom výhoda, každá má vlastné aktívne chladenie mini ventilátorom aj pasívne hliníkovým rebrovanim. A v neposlednom rade majú zhruba 5-nasobne väčšiu životnosť ako bežné žiarovky.  Pokiaľ sú dodržané podmienky dobrého nastavenia svetiel tak problémy na STK alebo s policajtmi nemajú dôvod nastať, aj napriek tomu, že žiadne LED žiarovky v stretávacích svetlách určeným na halogénové žiarovky nebolí a ani nebudú homologizovane v EÚ. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 @Robec 3 hrube omyly: 1.svetlomet pro halogenovou zarovky je konstruovany pro BODOVY zdroj svetla, coz v zadnem pripade cinskej LED patvar nesplnuje a uz z tohoto duvodu bude VZDYCKY oslnovat. 2.problem s policii i s STK nastane OKAMZITE, jak si jedni nebo druzi vsimnou LED sviceni - nehomologovane prislusenstvi = zavada zabranujici provozu. 3.pri nehode i nezavinene muze riskmanazer pojistovny pri zjisteni nehomologovaneho dilu zkratit nebo zcela skrecnout plneni!!!:myslim:myslim:myslim

Stoji Ti tahle rizika za to???  :roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V reálnom živote to funguje trošku inak. Strašiť však poisťovňami policajtmi a STK je zbytočne. Už keď sme pri tom dopravne nehody, kde sa skúmala nejaká homologizacia svetiel je tak možno 1 z 10 000. Maximálne sa skúma celkový technický stav a výška dezénu pneu. A v ešte som ani nepočul o nehode kde bola príčina nehomologizovane žiarovky. Ďalej STK na Slovensku. Vážne? Vrtáky a dymovnice vykuchane TDI bez DPF prejdú   pohode. Ak má vozidlo vykuchane FAP to považujem za fatálnu závadu lebo nemá čo zachytávať rakovinotvorné častice. A v pohode auta idu cez STK na bežiacom páse. Takže problémy kvôli žiarovkami? Nezmysel. A polícia. Polícia nevie na mieste pri kontrole vozidla overiť homologizaciu žiaroviek. Nemôže ani prikázať aby som ju demontoval. Pojazdné stanice STK kontrolujú technický stav vozidiel presahujucich 3500kg a osobné autá a už len kvôli žiarovkami kontrolovať jednoducho nebudú. Pokiaľ je tma a vozidlo svieti tak ako má každý sa ti vykašle či je zdroj svetla homologizovany. Asi iba toľko. Žiadne kovbojky s poisťovakmi sa nekonajú. Nie mne v Nemecku 😁

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Robec myslim zes chytrej jak Rody Pravo a Radio Jerevan dohromady! Ono nejsou jen SK STKacka. Zkus se svezt do Rakouska ve chvili kdy nema AFSINAG naladu, prozene Te na dalnici JEJICH technickou a projdes takovym politickym skolenim ze se budes jsen divit a nebude Ti na pokutu stacit rocni plat. Myslim ze tady takovou vec resil Olda nebo kdo kdyz jeho kolegu takhle chytli a sankce pry predstavovali cenu nove Fabie v plne palbe.

Ale kazdy sveho stesti strujcem!:roker       

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Robec napsal:

na aute svetlá ktoré neoslnuju oproti idúce vozidla a ....

Tomu neveř, v jistém úhlu LED na 100% oslńují a můžeš je seřídit jak chceš a bohužel takových co si to myslí potkávám čím dál častěji. Buď se před nimi nedá jet, nebo je to na facku, je míjet v protisměru a na mokru je to katastrofa, Je to jednoduchá fyzika. To že ti policie nebude zjišťovat , že tam nemáš homologovanou žárovku, tak tomu nevěř. To jako myslíš, že nepozná LED od halogenu? A že ti nesmí nic přikázat? Věř, že dopravák ,když bude chtít to řešit bude ,jako kdysi u kolegy s HIDy, kdy je po druhé pokutě za 2tis vyhodil z auta. A na STK jsem osobně viděl, jak měl chlapík na výběr, neprojít, nebo si dát na auto žárovky, které tam patří. Ono celkově by se mohly hlídky na ty světla zaměřit, protože snad větší polovina má problém se světly. Mi na STK i kontrolovali, jestli funguje automatické nastavení sklonu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Agrafik  to vis, oni hrdinove z Vychodu jeste zrejme nevymreli! Jak jsem psal, bylo to tady nekde kolem FAP nekdo, snad Ozzy56 jel do Rakouska s vykuchanym filtrem. Kontrola AFSINAG na dalnici, zakaz jizdy, pokuta jaxvina, PO OPRAVE nuutnost projit rakouskou STK. Auto neslo v CR ani odhlasit a zlikvidovat, protoze Rakusci sebrali papiry, poslali hlasku do CR.  Ve vysledku nekolik TISIC Ecek proletelo kominem!:aut      

Upraveno uživatelem pesastor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...