Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

407 a dlouhé starty


Šalda

Recommended Posts

Ahoj, chci se zeptat, kamarádovi po výměně spojky auto hůře startuje, do té doby cca 5 let vše v pohodě, a před cca měsícem si v servisu nechal vyměnit komplet spojku  i se setrvakem, a od té doby začali problémy. Když je to teplý tak je to téměř v pohodě, ale ráno, a nebo třeba po víkendu je to třeba 10 sekund než motor naskočí. Normálně startér motá, ale motor nenaskočí. Možná bych to přirovnal jako když jsou špatný zhavice a venku je mínus 10. Ale k tomu je to ještě i na poslech takový nezdravý zvuk. Je mě jasný že diagnostika by měla být to první. Ale spíše mě zajímá zda výměna spojky by mohla na tohle mít vliv. A nebo je možný že při výměně v servise něco odpojily  a už to potom zapomněli připojit zpět. Protože se mě zdá že mechanicky to nemůže na to mít vliv, zvlášť když u teplýho motoru je to celkem v pořádku. Nebo je možný že to v servise blbě udělali, a bude tam někde třeba vůle? 

Je to Peugeot 407 2.0 hdi 2005.

Diky za rady. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

řekni mu, ať ráno před startem zapumpuje cca jednu minutu balonkem (pod kapotou), jestli to chytne hned, tak ,, padá nafta'' (motor nechytne hned, protože nemá palivo a pak musí dlouho točit starterem, než čerpadlo nasaje naftu z nádrže do motoru)

pak se může vrátit do servisu, kde dělali spojku a nechat si prohlédnout palivové potrubí (spoje u motoru) atd., v servisu už budou vědět co a jak ;)

 

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A je možný že by to mohlo být tím že tu spojku nějak blbě udělali? Začalo to hned když od nich odjel, a při startu je slyšet jak setrvák nevrlí jak má. Spojku i setrvák má Luk od badisaka. Jinak s tím balónkem mu to řeknu, má Siemens, tak tuším tam má ten balónek 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ať se podívá , jestli jim při montáži nevypadl ze startéru středící kroužek , pak tam ten startér nesedí , jak má , zuby nejdou přesně do věnce a dělá to hrozný zvuky . Taky bych zkontroloval ukostření na převodovce ;)

 

 

st.png

Upraveno uživatelem jarokare
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...