Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zadní blinkr bez proudu


zubrhc

Recommended Posts

Zdravím, doufám, že sem někde nepřehlídl to, že by se tu tahle věc už řešila. Mám problém a potřebuju poradit: začal mi z počátku vynechávat levý zadní blikr. Po přečtení různých témat jsem zjistil, že je vypálená kostra v konektoru u zadního světla. Ostatní blinkry normálně fungují.  Podle místních rad jsem světlo ukostřil novým kabelem. Všechny ostatní světla (brzda,světlo) normálně fungují, ale blinkr ani neblikne. Po proměření jsem zjistil, že + kabel je úplně mrtvý. Pojistky v kabině i v motorovém prostoru jsou v pořádku. Tak jsem odmontoval boční obložení kufru doufaje v to, že tam někde bude nějaká svorkovnice nebo něco, v čem by mohl být problém. Bohužel svazek od zadního světla se pod tím bočním obkladem ztrácí ve větším svazku a nikde žádná svorkovnice není. Vzledem k tomu, že auto potřebuju každý den, jsem prozatím natáhl káblík a napojil ho na levý blinkr do svazku tažného zařízení. Bliká to sice rychle (jako když je prasklá žárovka) ale aspoň to bliká. Můj dotaz zní:

1) má zadní levý blinkr svoji pojistku? Pokud ano, kde ji najdu??

2) Pokud nemá pojistku ví někdo, kde bych našel nějakou svorkovnici abych mohl prozvonit kabel vedoucí k zadnímu světlu??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zadní blinkr nemá samostatnou pojistku

zkusil bych už vepředu na svazku co vede dozadu zjistit, zda je v příslušném kabelu proud, kabel zjistíš podle čísla a barvy, nebo já to dělám tak, že obyčejnou jehlu píchnu do kabelu přes izolaci a tak ho najdu s pomocí žárovky (těch kablíků dozadu nevede zas tolik)

nejprve začni pojistkovou skříňkou a příslušným kabelem za pojistkou a pak jak píšu jít po kabelu směrem dozadu, měl bys najít místo, kam až proud jde a pak je to už brnkačka :myslim

možná je ale problém v té krabičce pro tažné zařízení :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem potřeboval vědět. V žádném seznamu pojistek jsem nenašel samostatnou na zadní blinkr. Bohužel, v popisu jednotlivých pojistek jsem ani nenašel, že by  některá byla určena pro blinkr + třeba něco dalšího a já nevím, za kterou pojistkou mám začít kábl prozvánět. Bude ta pojistka u řidiče, nebo v motorovém prostoru???

Ve skříňce pro tažné si nemyslím, že by byl problém protože:

1) na výstup z té skříňky k tažnému mám momentálně napojený ten nefunkční blink a sice rychle ale maká. 

2) po demontáži bočního obložení svazek od zadního světla nevypadá, že by šel do té skříňky

Upraveno uživatelem brixtr
necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Zdravím mám úplně stejný problém v levém zadním světle . Vypálila se kostra, napojil jsem novou a všechno jde kromě blinkru. Dostal ses s tím někam dál přišel jsi na něco? Nebo mohl by nám tu poradit nějaký odborník co se v elektrice a v jejich zavadach u Peugeotu 307 vyzná? Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...