Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Polští řidiči


ozzy56

Recommended Posts

Tak článek má pravdu. Zajímavé je že polské pojištovny toto registrují ale nic moc s tím nedělají. Ono taky je to tím že Poláci jsou " rozlezlí" po celý evropě asi nejvíc ze všech národů. A jezdí napříč Evropou i na jeden zátah aby ušetřili čas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ono je asi jedno, kdo to vlastně byl, ale dnešní svět mi připadá postavený na hlavu, jeden pitomec nechá kamion na přejezdu, kde jezdí vlaky 160km/h, druhá nevystoupí z auta a furt se snaží nastartovat jak ve špatném americkém filmu...,to ti lidi už úplně ztratili mozek??

už jsem to tu jednou psal, než přijedu na chatu, mám za sebou tři čtyři nebezpečné situace, zaviněné polským šoférem--kdyby člověk za ty roky na cestách neuvažoval, nepředvídal, tak nevím..., co říct na polského cypa, co jede za mnou půl metru s Manem přes celý Krnov a furt mě tlačí, přesto, že jedu 60??

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já jsem kvůli těmto " expertům " (polským řidičům) raději omezil používání D11 v okolí Prahy protože to co tam předvádějí tak to je do nebe volající. A ono i to co dokážou předvádět v rámci pražského provozu to jsou taky perličky. Druhou takovou docela smečkou jsou  " spriňtáci " ( dodávkáři ) na který podle mě může platit jen jedno jediné a to povinnost používat tachograf protože jedině tak je přestanou speditéři honit napříč Evropou nebo republikou v řádu hodin. Nedávno jsem se byl svézt na odtahu první nehoda Polák ve škarpě auto nafasovaný různou veteší kterou chtěli doma prodat a co jsem pochopil tak jel okolo 12 hodin s asi jednou nebo dvěma pauzama na chc... a jasně že zachrápal naštěstí to byli jen plechy . Druhá nehoda " sprinťák "  který to šťouchnul do svodidel taky zachrápal protože od pondělí otočil Slovensko ,Německo, Francie, Německo a byl na cestě na Slovensko a to byla středa dopoledne v kabině byli PETky do kterých chc... a na druhé sedačce lednice se žrádlem na dva týdny aby nemusel nikde stavět. Toho hasiči stříhali naštěstí to měl jen lehký zranění ale stejně.

Narovinu jsem rád že momentálně se živím sice volantem ale nejezdím po silnici.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Péťa napsal:

Já teda nevím, jak to mají 5km severně ode mne, ale nepletou si novinky.cz náhodou instruktora s komisařem? Komisař přeci jen dělá závěrečnou zkoušku a není v autě sám s žákem. @Weri 605 ???

I v televizi a tištěných novinách bylo uvedeno komisař.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jo :) maj to tam jak v americe... u zkoušky je jen žák a komisař... plyne mi z toho jen jediný... "neber úplatky...." a podle toho to pak i vypadá....

D11...? Zkuste to jet od HK po 21:00 ... sem si ve 170 nedovolila vjet do levýho pruhu... samej závodní (200 a vejš) pšoňák a béerderák... a kdyby jen levej pruh..., berou to i odstavákama..., hlavně aby si zazávodili a vyhrali... prasata...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nenapadlo nikdy nikoho, že si za to taky trochu můžemem sami? V Německu poláci jezdí normálně, v Polsku mi vyloženě překážejí jak jedou pomalu, ale v ČR, to dělají závody.

Já když jedu rychle v Německu, tak mi za týden přijde fotka a musím to zaplatit. Když nezaplatím, tak mě při příští kontrole sbalí, vytáhnou tkaničky z bot a zavřou do cely, dokud není zaplaceno.

Ale když cizince vyfotí český foťák, tak to češi nikam nepošlou a pokutu nechcou.Složenky od policajtů taky neřeší. Pár poláků znám a ti se tady tomu právě smějou a samozřejmě toho zneužívají.

Upraveno uživatelem David 106s16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi jsi ten článek nečetl, že?;)

Citace: 

Nejvíc v Německu 

„Nejvíc, téměř 33 tisíc dopravních nehod, zapříčinili Poláci v roce 2017 v Německu, necelých pět tisíc v Británii, 4500 ve Francii a 4400 v Itálii.

Na tyto čtyři země připadlo až 70 procent autonehod zaviněných polskými řidiči,“ informovala na základě statistik Gazeta Wyborcza.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Článek jsem nečetl, ale po těchto zemích jezdím. Nikdy mi tam poláci rychlou nebo bezohlednou jízdou nevadili. Zato u nás, hlavně třeba v pátek nebo v neděli večer od Rozvadova k Náchodu, jeden polák za druhým a jedou dost bezohledně.

EDIT:Tak už jsem si to přečetl :-) Celkem tendenční článek. Bez srovnání s ostatními čísly je to nicneříkající. Kolik nehod je v Německu celkem a jaké procento uz nich udělají poláci? Kolik nehod udělají němci na počet najetých kilometrů? Kolik jich udělají poláci doma? Takhle to půjde napsat na každý národ, vč. čechů.

Nezapomínejte, že poláci v Polsku už moc nebydlí, jsou všude po světě. Znám pár poláků, kteří už ani nepočítají s tím, že by ještě někdy bydleli zpátky v Polsku.

A až jim začnou jezdit autama všichni ti noví Němci, to budou mít jiné starosti.

Upraveno uživatelem David 106s16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@David 106s16 Se znalostí věci z Náchoda Ti musím ve většině případů dát zapravdu. Až na to, že naše úřady neposílají pokuty do zahraničí. Už nějaký čas to dělají, otázkou je vymahatelnost. Jinak DI v Náchodě má snad nejvyšší počet udělených kaucí, většinou polským řidičům kamionů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná se něco změnilo,nevím. Od začátku letošního roku začaly chodit pokuty k nám z EU, to dřív nebylo, za ty roky musím mít těch fotek jenom v Německu desítky. Až letos v únoru přišla první a začal jsem i já dodržovat ty jejich nesmyslné 30 v obcích. Jenže podle všeho češi neměli něco dořešené s EU a nemohli posílat naopak pokuty ven do EU. Tak snad už se to změnilo.

Kauce je něco jiného, ty se dávají už dlouho, za přestupek na tachografu běžně kauce 100.000Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...