Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Omezovače dveří


RadasSchim

Recommended Posts

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli omezovač dveří je stejný pro levou i pravou stranu, protože v servise mi měnili pravou stranu a na levou zapomněli. Staré jsem si nechal, vyčistil a namazal, tak bych je chtěl vyzkoušet. A druhá otázka jestli nemá někdo popis rozebrání tapecu zadních dveří. 308SW 2015

Děkuji 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Jestli jsou stejné, ti zjistím, když mi napíšeš VIN (do soukr. zprávy). Napiš, jestli jde o přední nebo zadní.

Omezovače se nedají repasovat. Je to velmi tvrdý materiál, je to nýtované. Opotřebení spočívá v tom, že váleček se přestane točit a vydře se na něm ploška, a pak už se točit nebude nikdy. Bohužel, zkoušel jsem. Možná , že by byla šance v tom, že bys zaměnil L a P (pokud to jde) a jestli je ploška vychozená trochu bokem, tak možná trefíš na nevychozenou část.

Sundání tapece je stejné jako všude: pozkoumáš, kde je jaká podivná krytka a pod ní šroubek. Případně ukryté šroubky objevíš, až budeš tapacír odklánět. Na oddělávání příchytek je dobré mít nástroj (plochá zahnutá vidlička z pevného materiálu https://www.google.com/search?q=nástroj+na+tapacír&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab ) a ten si podkládat kouskem plastu (jako platební karta), dělat to v teple, mít připravené náhradní místo těch, co zlomíš. Příchytky bývají různého průměru, některé se lámou, některé nejdou a musíš je vyrvat. V podstatě až to rozděláš, tak s jednou jdi do Peugeotu koupit stejné (stejně nebudou mít stejné..:grr.).

Je to vesměs tak, že příchytky jsou vzadu, vepředu a dole. Nahoře je tapacír "zavěšený" takže až všechno uvolníš, tak ho vysuneš směrem nahoru.

Další úskalí je ta plachta pod tapecem - když ji poškodíš, tak ti poteče do auta. Oddělej ji co nejmíň a to jen v horní části. Lepí se zpět speciální oboustrannou folií. Po nalepení, před montáží, raději vyzkoušej kýblem vody na okno, zda plachta neproteče.

Tak ať se daří, sbírej zkušenosti...

V podstatě je lepší jednou za několik let vyměnit omezovače za nové. A každý rok je prostříknout bez demontáže, dříve, než se zadřou.

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...