Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Posuvné dveře C8


kresta5

Recommended Posts

Ahoj,

jsem čerstvý majitel C8 a potřeboval bych poradit ohledně el. posuvných dveří. Na straně za řidičem mi nefungují, řekl bych že vůbec. Pokud zmáčknu tlačítko uvnitř nebo na klíčku, tak mi jen odskočí, ale neotevírají se, musím ručně a zavřít taky nejdou elektronicky.

Mám jiný motor těchto dveří, ale než se dám do výměny, chtěl jsem se zeptat, zda někdo někdy neřešil podobný problém. Nikde jsem tu nic takového nenašel.

Je to motorem dveří nebo mám zkusit ještě před výměnou hledat jinde?

Díky za každou radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus se tady rozhlídnout tuším že něco podobného se tu řešilo.  A zkus zajet na diagnostiku( ale musí umět komfortní jednotky)  ovládání dveří má svoji ŘJ takže by to mohlo jít vyčíst kde je chyba. Vím že v té ŘJ je jakási pojistka pro výpadek proudu nebo když se dveře neotevřou elektricky tak by mělo jít je otevřít zvenčí klikou (několikrát zatáhnout kliku) a potáhnout je z jedné " úvratě" do druhé a pak by se mechanizmus měl chytnout. Občas stačí i jen zamknout a odemknout. Elektrické otvírání dveří je super ale musí fungovat. Ještě mě napadá podívej se do té pojezdové dráhy tam by mělo být vidět lanko které ty dveře tahá jestli tam je vidět pokud ne tak je to v tom mechanizmu myslím si že ty motory jsou dostatečně odolné že spíš dojde k poškození toho mechanizmu než motoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diagnostika je bezva, ale je to na "zlomení hlavy". koukáš na to, je tam asi 5 spínačů a 3 motory a jejich okamžitá kombinace... takže rozhodnout okamžitě - ano tento dal impuls ale tamten ho nezpracoval... uff.

Takže prohlížej mechanicky, zda neuvidíš nějakou neplechu... Případně porovnávej s druhou stranou, jak se co chová.

Na 807 taky máte "dotahování" při zavření, tedy na B sloupku ten posuvný protikus? To ti funguje?

Máte tankování nafty na levé straně? Tam je taky koncák, když je uzávěr otevřený, tak blokuje dveře.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, kouknul sem na to a stejně zatím mám pocit, že to bude motorem.

Pojistky OK. Zkontroloval sem uzavírání nádrže a tam to vypadá pouze na mechanickou pojistku, jakmile se otevře nádrž, tak v C sloupku je "zámek", pojistka, co zablokuje posuv dveří. Dveře sem manuálně otevřel do konce, zavřel do konce a také žádná změna. Lanko je na svém místě a vypadá komplet dráha stejně jako na druhé straně.

Koukal jsem na ten motor a ten prostě nic nedělá (ani o milimetr se nepohne). Pokud stisknu otevírání dveří na klíči/uvnitř, dojde pouze ke krátkému pípnutí, dveře odskočí (pouze se uvolní zámek) a dál se nic neděje. Kdežto na druhé straně udělá to samé, ale hned vzápětí dveře odjíždějí a po celou dobu pípá, dokud dveře nejsou otevřeny.

Nějaké další nápady než se vrhnu do výměny motoru dveří? Zatím na to nebyl čas, tak alespoň eleminuji možnosti, co by mohly tento problém způsobovat.

Díky moc za rady a nápady.

Upraveno uživatelem kresta5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před demontáží se soustřeď na to, ověřit, zda motor dostává napětí. Tzn. má nějaký konektor, do něj vede několik vodičů a silové budou ty nejtlustší. Existují propichovací jehy (nebo normální jehly), kterými propíchneš izolace a měříš napětí na kabelech, zatím bez odpojení motoru.

Sežeň si schema auta (dveří), případně schema motoru. Na youtube nebo googlem by mohly existovat stránky, kde najdeš dobré rady a postupy (pro 1007 existují)

Mám tady manuál pro 807, možná by ti pomohla schemata. Dej mi do SZ mail, pošlu ti to přes úschovnu..

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kdyz sundas tapec na dverich, je videt ze ten zamek ma tendenci reagovat na signal k otevreni? zamek je totiz spoustecem fungovani motoru. ma na sobe nekolik tahel ktere jsou spojene lanky a tycky, ty maj i sve plechove zarazky na kteryc se da nastavit draha. sundej tapec zavri se vevnitr a ovladej zamek rucne tema tahlama. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim, mam tiez problem s posuvnymi dverami na lavej strane. Diagnostika pise chybu "S1 pin leveho snomace klouzani". Vymenil som motor s celym mechanizmom, ale nepomohlo (jupene z allegro). S kolegom sme ale zistili, ze na riadiacej jednotke (vpravo pod tapacirom) je jeden z pinov skratovany prave na svorkovnici pre lavu stranu. Mam totiz jednotky 2, ale meral som to len na 1. Vyzera to, akoby bol chybny niektory "sváb". Nevrtali ste sa niekto v tom? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Ahoj, tak jak pak dopadly Vase pokusy o opravy?

Mám C8 a nefunkční pravé el. dveře.

Po zmáčknutí čudlíku dlouhý píp a nic se neděje, ani tuk. Moc je nepoužívám, naposledy minulý týden a vše bylo ok.

Tak čím mám začít? Díky za rady.

Pavel

Upraveno uživatelem ligac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Ahoj, pořád sem se k tomu pořádně nedostal, ale dnes sem se dnes dostal alespoň k tomu, abych sundal tapec a kouknul se do dveří. Bohužel (nebo bohudík) vše tam chodí jak má a veškerá táhla a motůrky jsou na svém místě a pracují jak mají. I jsem tam zkoušel se vším hýbat, odpojit, zapojit, ale ať sem dělal co sem dělal, tak jsem pořád ve stavu, kdy zmáčku tlačítko (ať už ve předu, na sloupku nebo klíči, stejně tak, pokud vezmu za kliku), tak dveře jen odskočí, z kufru se ozve pípnutí (jedno) a jinak se nic neděje.

Někdo nějaký nápad na co se dále soustředit, než se vrhnu do výměny motoru, co mi leží už pár měsíců ve sklepě?

Díky za tip, pokusím se vše postupně odzkoušet, když už venku začíná být hezky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...