Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Hluk při točení kol - Peugeot 2008


Lucie7

Recommended Posts

Dobrý den,

chtěla bych poprosit o radu nebo názor. Auto jsem kupovala nové, mám ho třetím rokem. Poslední dobou mám pocit, že při jízdě, jak se točí kola, tak slyším hluk. Hodně to jde slyšet při zpomalování. Ale během jízdy taky. Když to řeknu úplně laicky, prostě slyším, jak se točí, takový "valivý" zvuk těch kol. Pneumatiky jsou Continental. Na jaře, když jsem byla přezout pneumatiky, tak mi pán ukázal, že mám pneumatiky nepravidelně sjeté - sesekané nebo jak se to nazývá. Byly na nich takové plošky. Jela jsem tedy do Peugeot servisu, kde jsem jim popsala problém. Technik se i se mnou svezl a uznal, že ten zvuk slyší, ale že neví, co by to mohlo být. Pak se na to podívali, měli to tam asi dvě hodiny a výsledek byl, že nic nenašli. Prý jsou tyto vozy obecně hlučnější a že být mnou, že by to neřešil.

Já si ale říkám, že je to hloupost. A co ty sesekané pneumatiky? To se dělá samo od sebe ? Nedalo mi to a jela jsem do pneuservisu si nechat zkontrolovat geometrii. Ta byla jen lehce hnutá, tak to seřídili. Vyplázla jsem tisíc korun, ale hluk od kol slyším pořád.

Máte s tím někdo zkušenost ? Připadá mi to divné. Jsem ženská a nerozumím tomu, ale už mě fakt napadá jen to, jestli třeba nepotřebuje promazat něco, na čem se ta kola točí..ložiska... nevím.

Budu ráda za každý názor či radu.

Lucka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, na geometrii jsem byla v Mostě. Jinak jsem z Teplic, ale tento pneuservis mi byl doporučen. Děkuji za názory. Test tlumičů jsem nedělala. Možná, že tím jsem měla začít. Ale známí mě ujišťovali, že dva roky staré auto nemůže mít v čoudu tlumiče.  A jezdím opatrně, ani volant netáhne do strany a pohledově mi tlumiče zkontrolovali jak v Peugeotu, tak v pneuservisu, kde jsem byla na geometrii. Jenže nevím, jak moc je to "pohledem" zkontrolované tlumiče spolehlivé.  Myslíte, že by tedy bylo vhodné udělat test tlumičů ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud jsou u takřka nového auta plošky na pneumatikách, je tam větší problém. Možná ta geometrie, pokud se to někde drclo o obrubník nebo něco takového. Ty špatně sjeté gumy už budou hučet pořád. Tlumiče mohou být vadné z výroby, sice bych na to moc nesázel, ale ten test příležitostně udělat, než se zničí další pneumatiky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Cena geometrie přímo v Peugeotu Děčín byla taky necelých 1000,-Kč.

Náhoda tomu chtěla, je to pár dní, vyšel článek na Seznamu kde byla statistika k poruchovosti a spokojenosti s SUV velikosti 2008. Naše 2008 v hodnocení nedopadla nejhůř, jediné co jí sebralo cenné body byl servisní zásah - výměna tlumičů! Takže se přestože jsem neviděl reálné fotky pneu přikláním ke KO tlumičům. Test tlumičů nestojí mnoho.

Můžou to způsobit i samotné pneumatiky, náchylné jsou na to ty směrové. Jest-li byla špatná geometrie, tak její seřízení už špatně sjeté a zajeté pneumatiky neopraví. Jsou oskákané všechny nebo jenom přední? Nešlo by na jednoduchou zkoušku přehodit zadní na přední? Zvýšená hlučnost se připisovala také univerzálním pneumatikám dodávaným s funkcí GrippControl.

Nemáš ho ještě v záruce, nebo rozšířené záruce - OptiWay?

http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/jak-si-vedou-moderni-suv-v-dlouhodobych-testech-peti-pry-bude-lepsi-se-vyhnout/

 

Mára

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc vám všem děkuji za názory. Hodně mi to pomohlo. Test tlumičů nechám pro jistotu udělat. A zkusím také vyměnit za jiná kola. Záruku mám Optiway, ale jak jsem psala už předtím. V servisu mi  řekli, že nic nenašli, že tyhle auta jsou obecně hlučnější a  ať to neřeším a spokojeně jezdím dál. A sjeté plošky jsou prý z toho, že pneumatiky časem mění svou tvrdost :( 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Docela by se nám tu hodila i fotka té pneumatiky, plošek. Ani si nezmínila, zda je to teda jen na předku, nebo i vzadu. Pokud ty pneumatiky nejsou takzvaně směrové, se směrovým dezénem, šlo by je patrně i jen otočit v pneuservise na discích.

Každopádně hlavně že teď je geometrie OK a nenašli nic povoleného, nebo zničeného. Ložisko by snad poznali a řekli.

Ty plošky máš i na zimních? Co přesně tam máš teď za pneumatiky - značku, typ, velikost a DOT kód (stáří)

Mára

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 22. 8. 2018 at 9:23, Lucie7 napsal:

Moc vám všem děkuji za názory. Hodně mi to pomohlo. Test tlumičů nechám pro jistotu udělat. A zkusím také vyměnit za jiná kola. Záruku mám Optiway, ale jak jsem psala už předtím. V servisu mi  řekli, že nic nenašli, že tyhle auta jsou obecně hlučnější a  ať to neřeším a spokojeně jezdím dál. A sjeté plošky jsou prý z toho, že pneumatiky časem mění svou tvrdost :( 

neřekli ti tam, že bys možná neměla s autem vůbec jezdit, aby vydrželo záruku OK ? :P

kua, je to furt stejné, aby ti něco vyměnili na záruku v autorizáku, musíš tam mít tátu vedoucím, nebo přímo v tom servisu dělat..., většina techniků je hezky oblečená a voní na dálku, ale technicky jsou úplně v dupě a vychcaní až na půdu:roker, na mé FUNGLOVCE při odjezdu z prodejny a prvním sešlápnutí brzdy cítím, že je něco vzadu na brzdách volného, druhý den to jedu reklamovat, tak mi dali KAFE ZDARMA a počkejte si na diagnozu...,po půlhodině auto prý OK a hned účet na cca 500--údajně jsem někde chytil drát do třmenu brzdy a tím to bylo...,žádám auto zpátky na zvedák a maníka co to dělal, aby mi to ukázal a ukázal i ten drát, protože to dělalo HNED při výjezdu z prodejny a ne až někdy potom, maník za chvíli příjde a sděluje, že byly volné šrouby, držící brzdu k nápravě a ne nějaký drát :mrk, následuje trapná chvilka--technik koktá, že se s tím drátem spletl :mrk, zvyšuju hlas, stáváme se středem pozornosti, zjišťuju, že používám vulgární slova :ticho, nakonec nemusím nic platit, prodejce, se kterým jsem den předtím nové auto přebíral se mi omlouvá, že technik je nový zaměstnanec..., od té doby jsem tam nebyl :roker

a něco pozitivního na závěr--věřte nebo ne, tohle byla první a zatím poslední ,,porucha'' na mém autě za posledních 4 a půl roku :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 21. 8. 2018 at 6:42, Lucie7 napsal:

Technik se i se mnou svezl a uznal, že ten zvuk slyší, ale že neví, co by to mohlo být. Pak se na to podívali, měli to tam asi dvě hodiny a výsledek byl, že nic nenašli. Prý jsou tyto vozy obecně hlučnější a že být mnou, že by to neřešil.

 

Taky mě to zarazilo. Pokud by byl schopný technik, tak by měl říct hned je to normální nebo není. Jenže je vidět, že si s tím problémem nevěděli rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teoreticky by to mohly hučet ložiska - zvednout auto a zatočit kolem ve vzduchu rukou, v tichu.

Ale na 90% to budou oskákané pneu. Proč to dělá, to nevím, některé pneu (Michelin!!!) jsou k tomu náchylnější. K té verzi vyměnit tlumiče se nepřikláním, na firemních autech např. Octavia II oskáče zadní (tuším) Continentalky, ale jiné ne. A Peugeot 4007 oskáče zadní Michelin Latitude, ale jiné ne.

(Mně taky hučí, dojíždím zimní Continentalky).

Doporučuji: na zimu si kup nové Barum Polaris 5 a vyzkoušej. Do listopadu to vydrž. Mám dobře vyzkoušeno, na asi 100 kusech, že Polaris 3 nehučely nikdy. Bohužel, výroba skončila, teď jsou Polaris 5.

Měřit tlumiče jsou vyhozené peníze.

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

Pneumatiky mám zn. Continental. Fotku těch oskákaných nemám. Mám totiž pneu, resp. celá kola uschovaná v pneuservisu a když mi je na jaře měnili, tak mi to pán ukazoval. No a jelikož jsem ženská, tak v tuto chvíli ani nevím, jestli to bylo na těch zimních nebo na letních. Když jsem tam pak volala, že bych se na ty gumy přijela podívat, jestli jsou oskákané všechny, tak mi nemohli sloužit, že je prý ještě nemají zařazené a že by je teď nenašli. Že si mám zavolat až tak třeba v září.

Ozzy56 - jak píšeš, tak to bohužel je. Pán v košili a kravatě umí vše okecat ze všech stran, jen aby se tě zbavil. Tak to na mě působilo. Protože pokaždé mluvil o něčem jiném. Nejdřív, že to je pneumatikami a tím, jak postupem času tvrdnou a potom zase, že je to autem, protože tento typ je hlučný. Škoda slov.... Protože jak mi potvrdilo už více lidí, ty plošky se jen tak neudělají.

P607Olda - děkuji za tip na pneumatiky a tip s kontrolou hučení ložisek.

Z toho všeho mi vyplynuly tyto kroky: 1) Zjistím, které všechny pneumatiky jsou oskákané, 2) nechám zatočit koly ve vzduchu, 3) prohodím za jiná kola a poslechnu, jestli pořád hučí. A jako poslední, pokud už nebude problém vyřešen 4) kontrola tlumičů

Určitě dám pak vědět, jak to dopadlo. Jen nevím, kdy to bude, protože jsem sama a tak je to všechno na dýl. Hlavní je, že už vím, jakým směrem se ubírat. No a taky bych si už konečně měla najít chlapíka, aby takové věci řešil za mě :-D

Ale strašně moc vám všem děkuji :-)

Krásný den

 

Lucka

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

 moje zkušenost--auto koupeno na letních 16'' good year efficientgrip 195x60x16 (made in poland :grr:grr), auto hučí od novoty, mám nyní najeto 5000 KM, pneu sjeté hezky po celé ploše--perfektní..., včera jsem přezul na zimní 15'' barum polaris3, 195x65x15 jeté jednu zimu (vzorek od 6.3 do 7mm),  dnes jsem je vyzkoušel--a světe div se 😯, auto jede tak potichu, že si toho všimla i manželka :)

na 207 a berlingu stály micheliny za *neumím psát slušně, tvrdé jak ze železa, teď good year to samé, nemůžu se zbavit dojmu, že co je vyrobeno na východě obsahuje jinou směs :roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ozzy, ale väcsinou letne gumy byvaju hlucnejsie ako zimne. Je to dane tvarom dezenu aj zmesou. Cize to je celkom ocakavane, ze obutim zimnych auto stichne. Treba porovnat dvoje letne medzi sebou. Ale tym nechcem povedat, ze nemas pravdu. Hlavne ak chce vyrobca dosiahnut nizky valivy odpor, velky kilometrovy vykon a dobry odvod vody, tak sa to moze prejavit na hlucnosti.

@Lucie7 ako to dopadlo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám zkušenost opačnou--letní jsou tvrdší a tím i tišší, naopak zimní jsou měkké a záleží u nich na přilnavosti, né tak na hlučnosti :myslim

spíše mě štve, že barumky za polovinu ceny bývají zpravidla lepší gumy než ,,značkové'' vyrobené v rumunsku, polsku atd., aspoň v poslední době mám takovou zkušenost, zatím co jsem měl jsou nejlepší dunlop, vyrobený v GB, zdá se mi, že je to jak s kokakolou--každá má jinou recepturu a ještě mi ču.ák tvrdí, že ta pro východ evropy je lepší :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...