Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přední mlhová světla


VojtouNerCZ

Recommended Posts

Ahoj, chci si zprovoznit na pugu 307 sw před face přední mlhovky, vím, že je třeba je aktivovat v BSI, nicméně jsem si všiml, že je potřeba také páčku která má na prstenci přední mlhovky, moje má pouze zadní. Jaký typ páčky mám pro svůj model vybrat? Našel jsem si je na netu, ale každá má jiný typ připojení, a já nevím, který vybrat. Rozebírat se mi to kvůli tomu nechce, jde to nějak říct podle VIN kódu nebo podle roky výroby? Našel jsem tyto typy, jeden má flex kabel, druhý svorku. Model 307 sw, 2002, stará tvář, motorizace 2.0 benzín 100kw, VIN VF33HRFNC82801078

QQ1640

DSC03282

 

 

 

 

 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Páčky jiný nepotřebuješ , pokud ti tedy nevadí , že tam nebudeš mít symbol předních mlhovek (je to jenom pulsní spínač a po konfiguraci se ovládání přizpůsobí) . Možná ale budeš potřebovat jinou BSM (pojistkovku v motoru) , záleží , jakou verzi tam máš a taky asi nebudou připravený kabely na mlhovky (starej model je měl ve světlech) ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, že jsou ve světlěch vím :) Nicméně ráno co jezdím do práce dost často potkávám hustou mlhu, tak by se mi mlhovky šikly, kabeláž tam je, dokonce i žárovky mám ve světlometu... Že bych tam neměl symbol mi nevadí, ale bych, kdyby šly zapnout nezávisle na sobě přední a zadní světla, nicméně pokud by to šlo najednou, překousl bych to. Měnit pojistkovou skříň... Tomu bych se rád vyhnul, to tam radši dám páčku :D Za chvíli se dostanu k autu, pošlu foto BSM pokud to z toho půjde poznat, nebo zkusím zjistit zda tam není nějaké typové označení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Áno, je to presne tak, niekedy dávnejšie som o tom tiež uvažoval, tú páčku by si menil zbytočne, jediný rozdiel je, že tam nie je nakreslený ten symbol (keď pozrieš do návodu od auta ako sa hmlovky zapínajú a vypínajú tak skôr to pochopíš). Naopak výmena BSM je nutná ak by v tvojom aute bola iba BSM2, je potrebná BSM3, samozrejme nebavíme sa teraz o možnosti natiahnutia samostatného obvodu plus samostatný prepínač. Ja som to vzdal hlavne preto, že mi  na starej 307čke dosť vadí umiestnenie v hlavnom svetlomete, a to ešte nevravím o tom, že by som musel vymeniť okrem BSM ešte aj hlavné svetlomety.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z manuálu co mám jsem právě pochopil, že se zadní zapínají směrem dolů a přední směrem nahoru, proto jsem uvažoval a výměně páčky jako o první možnosti. Samostatný obvod bych si v případě nouze udělal, kdybych musel měnit BSM, někam bych si jen flákl páčku. Nebylo by to nejelegantnější řešení, ale taky by šlo. Ještě se blbě zeptám... Kde najdu označení BSM?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omyl. Všetky sa zapínajú smerom dole (postupne, záleží koľko krát otočíš tým prstencom smerom dole) a naopak vypínajú sa smerom nahor, (alebo je to naopak, teraz si nie som istý) takže tým istým kontaktom sa postupne ovládajú všetky mlhové svetlá, páčky sú teda rovnaké , len chýba označenie.

BSM máš vedľa batérie, je to tá doska, v ktorej sú poistky a označenie je zboku.

Upraveno uživatelem 307rg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže, mám BSM B5, takže výměna není nutná. Jinak moje chyba, dlouho jsem tu mlhovky nezapínal, respektive auto mám chvíli a jen jsem si to zatím zkoušel zda fungují. Zvykl jsem si ze služebáku, že přední se zapínají jednou nahoru a zadní jednou dolů, vypínání je pak 2x nahoru a 2x dolů :) NIcméně prstenec mi jde otočit pouze do jedné polohy jak nahoru, pak dolů. Dál už ne.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

pokud plánuješ zapojit přední mlhovky do hlavních světlometů (origo před face), tak je to dle mě marná investice a výsledkem budeš zklamaný. Osobně jsem origo mlhovky přestavěl na denní svícení. K přemístění mlhovek níže jsem se za ty roky ještě nedostal :D

Toť můj názor.Ahoj

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 let později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...