Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 807 2,0 HDi r.v. 2002 - nestartuje


Karel Prokop

Recommended Posts

Ahoj, potřeboval bych poradit s pažoutem 807, který mi přestal z ničeho nic startovat. Elektrika ve vozidle normálně funguje (okna, světla větrák atd.) po otočení klíčku se ozve pouze cvaknutí startéru a jinak nic. Po výměně baterie, kdy jsem si myslel, že je vadná, mi navíc display hlásí, že mám sladit klíč. Podle mě je vadný startér, chtěl jsem se zeptat, zda moje podezření je správné a zda výměnu startéru zvládnu sám, nebo se mám obrátit na servis. Předem díky za rady :-) Karel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Koukal jsi na pojistky? Taky jsem měl jeden čas podobnej problém. Mně to pálilo pojistku a proto nestartovalo, tedy lépe řečeno vůbec netočilo. Byl docela neviditelně prodřenej kablík a šlusovalo se to na kostru.

Ale jinak klidně může být i ten startér. Kdybys potřeboval tak se ozvi, mám tu jeden starší ale funkční z mojí 807. Asi bych za něj moc nechtěl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Zdravím, mám 807 2.0 HDi, 79kW z roku 2009. Mám stejný problém jako, Karel Prokop.

Asi měsíc zpátky mi to udělal prvně, nejprve jsem vyměnil baterii (zbytečně bo tím to nebylo), pak jsem vymontoval startér a nechal ho opravit bo byl už dost jetej a napohled nevypadal v pořádku. Když jsem ho namontoval zpátky, tak pořád auto nestartovalo, takže jsem šel po pojistkách a našel spálenou pojistku, po výměně pojistky už startovalo.

Jenže včera jsem opět nenastartoval, při otočení klíče do 2. polohy se ozve cvaknutí, ale nic. Pojistka je teďka v pořádku, baterie také, tak snad jedině znova ten startér, ale nechce se mi věřit, že by po měsíci přestal fungovat.

Takže startér znova vymontuju a nechám ho zkontrolovat. Poradíte někdo, zda je to opravdu startérem, nebo je problém jinde?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem zkusil poklepat a nic, povolil jsem na něm šrouby, abych s nim mohl klepnout, zase utáhnul, bohužel opět nic. Takže startér mám teď vymontovaný a zítra ho povezu na otestování, ale vzhledově je OK, pastorek jde ručně otáčet. Tak uvidím, co mi tam řeknou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsem vzal startér do servisu, kde ho prověřili a potvrdili, že je v pořádku. Takže jsem očistil oba přívodní kabely ke startéru, namontoval startér a vyzkoušel. Nastartoval jsem hned na prvni pokus. Jenom doufám, že už to zlobit nebude a nebudu to muset znova absolvovat. Děkuji za rady. Mám sice další dotazy, ale ty už se týkají 206-ky, takže si jdu najít správné vlákno. 🙂

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak bohužel problémy přetrvávají. Včera, když jsem jel do Plzně, jsem zastavil na 10 minut a už jsem zase nenastartoval. Tak jsem zkusil přemostit kontakty na startéru. Tuto pomohlo a nastartoval jsem. Ale nemůžu takto pořád startovat. Je to opravdu ve startéru, nebo je problém jinde? Snažil jsem se jít po kabelech, ale na nich jsem problém nenašel. Předem děkuji za rady.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mno, starter můžeš vyloučit :myslim, takže to bude v elektrice, od spínací skřínky ke starteru..., pořádně prověřit, uložení pojistky vyměnit-- možná vyhřáté, nebo natáhnout nové kabely

to ukostření od baterie ke karoserii--motoru jsi kontroloval fyzicky? povolit, pohýbat, očistit ocel. kartáčem, dotáhnout?

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak opět změna. Už zase startuju. Vrátil jsem do auta předchozí baterii a najednou startuje. Přitom když jsem proměřoval multimetrem obě baterie, před zapojením a po zapojení do auta, tak v zapojení mi obě ukazují 11,92 V. Opravdu tomu nerozumím. Tak hlavně, aby to vydrželo bo už mám zase jenom jedno auto, bo jsem dneska zrušil 206ku 😥.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...