Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Spotřeba 1.6 VTi SW


plac

Recommended Posts

Každej den jezdím přes město do práce, a to proloženo vejlety mi dává dlouhodobě kolem 7,6 bydlím v Ústí n. L., takže to mám mezi kopci). V zimních měsících kolem 7,8. Když jedu dovolenou, tak se dostanu v pohodě pod 7 (a to jedu naloženej pod stan.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To auto je těžké, motor má jako atmosférická 1,6l výkon až ve vyšších otáčkách a je na auto výkonově tak nějak minimum, s 1,4l si ho nedokážu představit. Od toho se odvíjí spotřeba. Měl jsem ho od novoty do nějakých 110tkm, průměrnou spotřebu za celou dobu jsem měl něco málo přes 8l. Při ježdění čistě ve městě (Brno, ČB) a ještě třeba v zimě se nebezpečně přibližovala deseti litrům. Dálky se daly jezdit dynamicky za 8l, s trochou snahy za nějakých 7-7,5l, níž už to stálo opravdu velké odříkání. Nejnižší spotřebu na nádrž jsem měl za celou dobu 6,8l, nejvyšší 10,5l, průměrně to bylo kolem těch osmi. Dlužno říct, že jsem jezdil tak 80% cest po městě nebo dálnici a jen cca 20% mimo, přičemž do města není auto nic extra kvůli hmotnosti a na dálnici zase kvůli kombinaci velké auto - "slabý" motor - vysoké otáčky.

Poslední dovolená v Chorvatsku s tímhle autem znamenala spotřebu 8,2l/100km, což na naložené auto (2 dospělí, 2 děti + plný kufr), skoro 100% cesty po dálnici a celé Chorvatsko projeté 150-160km/h na tempomat není špatné. Byla to taková jeho labutí píseň, hned po návratu jsem ho vyměnil za nové, prodával jsem ho ještě se zbytkem chorvatského benzínu v nádrži:mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam auto cca 7rokov. Jazdime hlavne po meste a to trasy tak do 3-4km. Cez zimu v meste som sa nikdy nedostal nad 8,5l a cez leto nad 7,5l za celu nadrz. Mimo mesto aj ked ideme cela rodina 4ks da sa jazdit aj pod 6,5l. Na dialnici pri 110 + klima 4osoby mi to zerie tak 6,2 a pri 130 7,5l.  Tu je moj odkaz http://www.spotreby.cz/peugeot-308-sw-1-6-vti-88-kw-120-hp-a42816/

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Měl jsem 308 1,6 VTi šest let, denně jsem jezdil do práce  30 km tam a 30 zpátky + nějaké ty pojížděčky po městě a na dovolené. V létě takřka pokaždé s klimou. Po každém tankování (vždy do plna) jsem zapsal stav denního počítadla a po té jej vynuloval. Hodnoty jsem si zapisoval do excelové tabulky, která mi počítala spotřebu na 100 km i cenu na 1 km a zároveň průměrnou spotřebu na 100 km za celou dobu co jsem auto měl a výsledek byl za 6 let ježdění 5,66 l/100 km + cca 8 deci oleje na 10.000 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...