Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaký olej, černání displeje - Peugeot 307 1.4 benzin 16V 65 kw


Janca307

Recommended Posts

Zdravim vás, 

 

Mam par otázek ohledně meho auta.

Jako začínající peugetak se obracim na vás co již víte co a jak:

Vlastním Peugeot 307 1.4 benzin 16V 65 kw 1360 ccm r.v.2005

Jaký doporučujete olej? Zatim mi bylo doporučeno 5w-30 nebo 5w-40

Palubní počítač: displej je oranžove podsviceny ale není na něm nic vidět jen černé čáry. Jakou máte zkušenost s výměnou? Kde může být chyba? Jestli stačí sehnat displej od nekud z bazaru na daný typ nebo radši zajet k profikum? Případně budu ráda za info o ceně palubniho počítače :-)

diky za případné odpověď :-)

Janca 307

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Displej to dělá běžně, toho se nezbavíš. Buď na vrakáči sehnat ale vyzkoušet si ho, nejlépe si ho zkusit když na něj bude prát slunko, tohle se děje kvůli teplu, abys nekoupila displej který ti po chvíli stání na sluníčku zčerná taky a budeš muset čekat až vychladne. Výměna sama o sobě je snadná. Ohledně oleje ti neporadím, mám 2.0 benzín, nicméně do toho mi byl doporučen 5W-40, tak ho tam leju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, olej máš napísaný v manuáli aký do toho treba, hlavne nech je to Total.

Čo sa týka displeja, to je bohužial tak, nový stojí nekresťanské peniaze, a starý sa neoplatí kúpiť lebo po krátkej dobe bude takisto pokazený....nezostáva nič iné len sa s tým zmieriť :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dával jsem tam LEDky, aby se displej nevyhříval sám. Je to za pár korun, ale pomůže to, jen když je displej studený (pak se sám nepřehřeje), anebo v létě, až ho klima ochladí, tak je vidět. Podrobnosti v tomto vlákně https://www.peugeot-club.com/topic/59174-display-radia-307-sw/

 

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Radek Hurvajz changed the title to Jaký olej, černání displeje - Peugeot 307 1.4 benzin 16V 65 kw

Diky za pomoc vybrala jsem 5w-40 od totalu, co se palubniho displeje tyka tak jsem dosla k tomu ze je to opravdu slunkem, jak je zataženo nebo noc jede krásně. Máte typ jak zkusit odrazit slunko aby tak na něj nehralo? Padl tady navrh na ledky mě laicky napadlo jestli by pomohla ta folie co se dává za okna, že bych zkusila dat kus přímo nad počítač :-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tá fólia čo sa dáva na okná je najúčinnejšia práve na tom okne, lebo práve vtedy zabráni vzniku extrémnej teploty vo vnútri vozidla na ktoré priamo dopadá silné slnečné žiarenie. Táto fólia slúži na to, aby sa z kabíny nestal skleník. Autá ktoré mali šťastie, že väčšinu svojho "života" stáli niekde v tieni alebo dokonca v garáži, tento problém s displejom nemávajú, samozrejme takých je ako šafránu. Nie je mi celkom jasné či máš starý alebo nový model (rok 2005 sa tuším vyrábal aj starý aj nový), na nový model sa dá za celkom rozumnú cenu objednať náhradný od číňanov, čo je asi rozumnejšie ako starý displej z vraku. Na starý model som zatiaľ podobné ponuky nevidel.

Ak použiješ funkciu "hledat" tak tu na fóre nájdeš kopec informácii práve na túto tému, je to celkom známa a rozšírená slabosť peugeotov aj citroenov.

Olej tiež používam Total Qwartz 9000  5W 40, je priamo určený výrobcom, absolútne bez problémov, ľahko dostupný a nie je drahý, tak načo špekulovať nad niečim iným.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...