Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Potiz je v tom, ze trenim zadni casti tela o sedacku ziska nase telo naboj opacny nez ziska auto. Sedacka je nevodiva, volant taky, takze kontaktem s nimi ten naboj nevybijeme.

Kdyz se postavime (nevodivyma) botama na asfalt, tak taky nic neziskame. Az po dotknuti se vodive casti auta dostaneme ranu, protoze ta jiskra boli (velky proud na malou plochu).

Reseni 1 (nepouzitelne): Vybavit jak auto tak i nas (!) gumovym ocaskem, jako mely drive skodofky a ziguliky. Tim se naboj svede do zeme a bude pokoj.

Reseni 2: drzet se pri vystupovani vodive casti auta (nejlepe nelakovane, ale i lakovane casti pomuzou). Ja ve svych 32 letech vystupuju z auta jako penzista drze se za ram dveri :-)

Reseni 3. Kdyz jste uz vystoupili a niceho jste se dosud nedotkli, chytte klicek od auta za kovovou cast a dotknete se klicem karoserie auta. Tim neskoci jiskra mezi prstem a autem nybrz mezi klicem a autem a to nikoho neboli :-)

U reseni 3 mam trochu obavy o zdravi dalkoveho ovladani v klici, jinak je taky ucinne.

Kaja

Odesláno

nebo taky zavirat auto loktem oprenym o sklo :) Ty gumovy ocasky nepomuzou, meli jsme je na Lade 1500 a stejne bila, nema cenu se snazit uzemnit auto, kdyz stejne ten naboj ziskas otrenim se o sedacku a zustane na tobe a proti nejakemu jinemu potencialu se musi vybit. Holt umela vlakna jsou sice z mnoha duvodu prakticka, ale z pohledu staticke elektriny naprosto spatna

Odesláno
Původně zaslal: Gargamell

Pokaždé když vystupuju z mé 406 tak jak se dotknu dveří dostanu pecku - čím to? Tam není nějakej uzemňovací tentononc?Díky:myslim

Musis byt pri vystupovani na stejnem potencialu jako auto, teda nejprve se chytnout dveri, pak je otevrit ,drzet se jich a pak stoupnout na zem. Staticka elektrina se vybije do zeme pres podrazky bot.

Pokud vystoupis a chytnes se dveri. naboj se vybije ve stycnem bode potencialu zeme a autem - tedy pres tvoji ruku.

:myslim

Odesláno
Původně zaslal: m.martinn

ja to mam taky na 306 a vyřešil jsem to tak ,že čekam až vyleze spolujezdec,ten to chytne za mě a ja mam klid,horší když jezdím sám.:myslim

:super:D:D:D

já rány nedostávám. musim zkusit obrácený postup než tu řikáte abych si tak zkusil jaký to je

Odesláno

Díky hoši za reakce a rady. Těší mi že to není jen můj problém. Mně ty rány nevadí ale myslel jsem si že tam není něco v pořádku - jakože se mi tam něco dotýká kostry co nemá - školy nemám:)

Odesláno

Ahoj.Zatím nejlepší rada byla držet kov klíčku a klíčkem se vybít proti autu (ovladač je přitom mimo a nic se nestane).V elektrotechnice se to řeší vetkáním uhlíkové (vodivé) nitě do kombinéz,nebo kovový řetízek na ruce spojený s kovovým pracovním stolem.Na skříňkách měli někteří připevněn rezistor (odpor - nejlépe 1M)a přes něj vyrovnali potenciál.Další úprava spočívala v nalepení samolepícího alobalu z podrážky dovnitř sandálu - těžko to použít pro zimní obuv.Gumy na pedálech většinou mají větší obsah uhlíku a jsou za mokra lehce vodivé.Jak z toho ven?Dal bych pod potah (pod ři?) pásek alobalu nebo odizolovaný konec z licny (více drátků v bužírce),a druhý konec připojit na kostru.Předpokládá to ale zase tenký potah,beraní kožešina určitě ne!Tak mnoho štěstí při pokusech.P806

Odesláno
Původně zaslal: Neon

Máte agresivní auta :D 405 mě ještě nikdy nebouchla, ale BXko to do mě řezalo pokaždý...

Ty pásky, co tahyly škocky za sebou byly spíš na \"okrasu\" účel moc neplnily

:xvul

Nebyl jsi náhodou včera kolem 18. hodiny u HYPERNOVY v Průhonicích???

:xvul:xvul

• O 3 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: Neon

Máte agresivní auta :D 405 mě ještě nikdy nebouchla, ale BXko to do mě řezalo pokaždý...

Ty pásky, co tahyly škocky za sebou byly spíš na \"okrasu\" účel moc neplnily

:xvul

Nebyl jsi náhodou včera kolem 18. hodiny u HYPERNOVY v Průhonicích???

:xvul:xvul

Jo, byl:D:D

TGak jsem to našel :-) Ale teď už je to vážně :xvul:papa

Odesláno

...dělá to sttická elektřina,system EBONITOVÁ TYČ-LIŠČÍ OHON, kdo dával ve škole ve fyzice pozor,tak ví o co go:D....mě pomohly částečně potahy který tohle potlačují,...a jinak je dobrý se při vystupování chytit rukou za dveřní rám,než začneš šoupat zadkem po potahu,pak se tam ten náboj neudělá..:super:roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...