Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Sklápění vnějších zrcátek


mipr

Recommended Posts

Zdravím, stal jsem se  docela spokojeným majitelem tohoto vozítka. Tedy až na nějaké drobnosti ;). Chci se tudíž zeptat: je možno sklopit boční zrcátka třeba při couvání do garáže? Zrcátka v elektrice jsou.  Jo, mám active verzi  60 kW. V návodu to sice je, ale to je návod společný pro všechny verze :roll . Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je rozdíl, zda jsou elektricky nastavitelná (hýbe se jen "sklo") nebo i elektricky sklopná. Pokud jsou elektricky sklopná bývá i pomocí diagnostiky nastaveno, aby se sklápěla při zamknutí auta. Pak funguje i sklopení pomocí ovladače.

Ve výbavě Active standardně nejsou - jen za příplatek. Podle náhodně vybraného ceníku http://www.peugeot-plzen.cz/doc/cenik-peugeot-2008.pdf

strana 2, odstavec Komfort, 4. položka 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, RichVa napsal:

Je rozdíl, zda jsou elektricky nastavitelná (hýbe se jen "sklo") nebo i elektricky sklopná. Pokud jsou elektricky sklopná bývá i pomocí diagnostiky nastaveno, aby se sklápěla při zamknutí auta. Pak funguje i sklopení pomocí ovladače.

 

 

 

Při zamknutí se normálně sklápí, ale zevnitř je sklopit  nelze. Škoda :fnuk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...
V 2. 8. 2018 at 21:44, RichVa napsal:

.. Ve výbavě Active standardně nejsou..

Tak to by mě právě zajímalo. Podle ceníků které jsem u českých prodejců viděl opravdu standardně ve výbavě Active nejsou.

Na stránkách Peguot ale udává, že standardně ve výbavě Active jsou. (Výbava a doplňky -> Standardní výbava v ceně)

Tak jak to teda je?

Upraveno uživatelem Jirka1982
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale tak jakto, že v tom konfigurátoru je uvedeno "Elektricky sklopná vnější zpětná zrcátka" v záložce "Standardní výbava (v ceně)" zatímco v ceníku je u položky přesně tohoto názvu pro Active kolonka proškrtnutá?

A navíc v konfigurátoru položka “úhlově nastavitelná zrcátka” vůbec nefiguruje, což bych chápal tak, že dnes mají snad všechny auta (kromě repasovanejch veteránů) elektricky úhlově ovládaná zrcátka jako standardní výbavu a ani bych to tam samostatně nehledal. Kdyby tam bylo samostatně uvedené to vyhřívání, tak dejme tomu..

Znamená to snad, že jednou mám pod pojmem "Elektricky sklopná vnější zpětná zrcátka" rozumět: "elektricky ovládaná (sklíčka) - alias úhlově nastavitelná " a v druhém případě se má jednat skutečně o funkci automatického sklápění celého zrcátka?

Možná by si v těch pojmech měli udělat pořádek, kdo se v tom má pak vyznat..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No myslím že to je možná správný pláč ale na špatném hrobě pokud se ti to nelíbí měl by jsi to reklamovat u zdroje tj. u prodejce. Ale asi se nebudu mýlit když napíšu že určitě mají na každém letáku či ceníku " tisková chyby vyhrazena" nebo " všechny údaje mají informační charakter a nejsou přesnou specifikací vozidla" . 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

klasika, jednou to přeložili tak, podruhý tak. Nehledal bych v tom úmysl, jednou to přeložil překladatel, který věděl která bije, podruhý překladatel, který umí francouzsky, nebo to možná přeložil někdo z angličtiny. No a protože korekce fungují jak fungují (pokud to vůbec před zveřejněním webu četl), možná tištěnou verzi někdo velmi zběžně prolétl, korektorka usoudila, že sice neví co to znamená, ale dává to smysl... Klasika, z běžné praxe víme, jak to funguje, takže jak píše Vena, všude se píše zaklínací formulka. Máš-li pochybnost, nech si ji vysvětlit prodejcem... 

Pro výrobce prospektů (grafická studia) nebo aplikací (webový designeři) je stále obtížnější dostávat od zákazníku relevantní texty, což kdysi bývala běžná praxe, dnes, v době vysoce agilních a dynamických mladých manažerských kádrů, kteří neumí vyplodit kloudnou českou větu, aby v ní nepoužili minimálně pět interneto-sociálně-síťových výrazů, u kterých možná chápou, co znamenají, ale protože je česky často ani neumí popsat, v kontextu věty vypadají směšně, pokud nejsou přímo nesmyslné. Takže se nedivme, že podklady a konečný výsledek vypadá jak vypadá. Navíc těch propagačních materiálů se chrlí taková kvanta, texty se produkují formou "copy->paste", takže nevhodný, nepřesný překlad se šíří, občas ho někdo upraví z důvodů formátu textu (aby se to vešlo do řádku, dvou řádků) a je vymalováno. Jako odkazovat se dnes na oficiální psané slovo (často i smlouvu)… Český jazyk (ale nejen ten) nabízí milion možností, jak to zpochybnit nebo vysvětlit jinak.  A pak ještě existuje "odvolávám co jsem odvolal a slibuju, co jsem slíbil..."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nakonfigurované ano, ale od prodejce. Konfigurátor na webu je v podstatě orientační hračka, kde něco naklikáš, ale konečnou nabídku včetně specifikace toho, co ve výbavě kupuješ, dělá prodejce. Závěrečným krokem konfigurátoru jistě není tlačítko s významem "závazně objednávám". Takže je na prodejci a kupujícím, aby si ujasnil, co je výbavou. A konfigurátor v češtině může být plný nesprávně přeložených nebo špatně použitých termínů (překlad je formálně správný, ale v češtině se používá jiný výraz). Čím více marketingových blábolů se generuje, tím více je prostě chyb. V prodejní specifikaci prodejce by chyba být neměla a nejasnost ("Elektricky sklopná vnější zpětná zrcátka" rozumět: "elektricky ovládaná (sklíčka) - alias úhlově nastavitelná ", ano nebo ne) si musíš nechat objasnit od prodejce. 

No service box, to škoda mluvit, když procházím servisní fakturu a nestačím se divit, co mi vlastně dělali, tak mi servisní technik raději ukáže podle čísla náhradního dílu, protože podle českého názvu to vypadá, že vyměnili něco jiného.

A jinak ano, obchodníci se u nás hodně chovají jako v rozvojové zemi. Protože zákony sice máme, ale jejich vymáhání značně pokulhává. A když začne, tak se mluví o buzeraci, šikaně a  účelové kriminalizaci.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

při zamknutí auta se vždy sklopí venkovní zrcátka, chtěl bych tuto funkci zrušit, dá se to udělat v nastavení v autě, nebo jen diagnostikou? díky za radu :)

manuál jsem zapomněl na chatě, myslel jsem, že tam něco počtu, ale nějak k tomu nedošlo--zbytečně jsem ho bral s sebou :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...