Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 207 SW 1.4 Active 54kW


povolny

Recommended Posts

Ahoj.

Tak jsme včera rozšířili náš pežotí vozový park o ojetou 207 SW. Najeto 110 tis., rok výroby 2010. Manželka je zatím velice spokojená, přece jen šla z Fiat Panda a je to trošku jiná liga. Auto je zatím v pohode, kupováno u autorizovaného prodejce s jasnou historií po první majitelce, kompletně servisováno tamtéž. Jen majitelka měla psa, takže v servisu odchlupili, já včera v garáži odchlupil ještě asi 2 kila :-), no a po každém luxování se tam asi ještě drobnosti najdou :-).

Rádio je RD4 (tuším) s LCD typu A (ten nejjednodušší), s aktivovaným AUX  dvěma cinchi v kastlíku u spolujezdce. Bez BT a USB. Zatím jsme to rychle vyřešili BT FM Transmitterem, ale do budoucna bych možná zvolil "krásnější" řešení. Zatím jsem tu vyčetl možnost nového displaye + RD45, ale nenašel jsem, jak moc je tato výměna náročná a kolik by to stálo. Já asi nejsem schopen to udělat svépomocí, ale kdyby to někdo uměl, řekněte si cenu :-).

Auto má samozřejmě letní gumy a za pár měsíců půjde na nové zimáky, takže pokukuji i po ALU sadě (ojeté), mrknu do inzerce. Kola 185/65 R15.

Uvidímě po pár týdnech, jak se auto osvědčí, snad bude vše ok, motor je starší 8V, není to VTi, tak snad nebude žádná potíž.

 

 

IMG_20180731_191403.jpg

IMG_20180731_191420.jpg

IMG_20180731_191432.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Tak dnes velké vylepšování. Z Číny dorazil (bohužel i s doplatkem za clo) balíček s rádiem s MP3 a BT a s novým LCD pro toto rádio (typ C - grafika - více v Auto Hifi). Dorazila i páčka tempomatu. 

Takže jsem sundal spodní kryt volantu, nasadil páčku (sedla jak prdel na hrnec), vyřízl drážku a vše zase sešrouboval. Potom jsem zajel do Peugeotu, kde mi páčku diagnostikou aktivovali (zde děkuji HonzaZ, nebude potřeba :-)). Vše funguje ok, dokonce i display mezi budíky.

Potom jsem s rádiem a LCD panelem v kufru nevydržel a na parkovišti to vyměnil. Bylo to na cca půl hodiny, včetně vyvedení jacku, usb a mikrofonu pro BT. Vše funguje úplně parádně. Manželka byla nadšená.

Mobil se připojil přes BT na první dobrou, včetně adresáře, posledních volaných čísel atd. Funguje i audio streaming z mobilu. USB a vše ostatní taky parádní, informací na LCD je dost a dost :-).

Takže dnes úspěšný vylepšovací den.

Jo, a ještě nové origo poklice :-).

JP

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Dnes výtuh Pežotka a následně odtahovka do servisu. Manželka jela domů, měla už hodně málo paliva a najednou motor přestal jet, tak dobruslila na pumpu (naštěstí skoro doma) a tam to odstavila v domnění, že jí došlo palivo.

Odpoledne jsem k tomu přišel s kanystrem, nalil do toho 5 litrů naturalu a zkusil to natočit. Nicméně startér šel úplně na volno, baterka ok, olej ok, vše v pohodě, nic z toho neteklo. Takže asi prasklej řemen. Tak to říkal i chlápek z odtahovky.

Ráno v servisu uvidí, co s tím. Má to najeto 112 tis. km, netuším, kdy je naplánovaná výměna, servisku jsem nechal v autě, ale bývá to kolem 120 tis. ne? Že by praskl dříve?

Tak snad budeme mít auto co nejdříve zpět.

H.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ahoj.

Tak včera auto zpět že servisu. Kompletní rozvody včetně vodní pumpy, k tomu nové ventily a samozřejmě všechna těsnění po sundání hlavy. 

Servis mi naúčtoval pouze výměnu rozvodů, zbytek mám za nula a není to málo. Prý si to vyřídí s Peugeotem. 

Takže chválím za fér jednání i servis kolem auta obecně (např. Dovezení auta odtahem po zavírače).

Auto bylo i parádně vypíglované venku i zevnitř.

Teď aby to aspoň 100 tisíc vydrželo :-))).

H.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...