Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nissan X trail


Vena garážmistr

Recommended Posts

Jdu pro radu za  staršími  a zkušenějšími známí chce kupovat auto. Vyhlédnul si Nissan x trail 2,2 100 kw r.v. 2006. Má tady někdo osobní nebo sdílenou zkušenost s tímto modelem. Něco málo jsem početl na nissan clubu ale více méně mi z toho vychází že to budou asi hodně náročný auta na ND jen málo je v druhovýrobě, a servisovat to taky hned tak někdo neumí.  Osobně si myslím že 2006 je na tento typ auta dost staré a mám strach že to bude i dost uhoněné. Za všechny názory budu rád.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám tady jednoho stálýho zákazníka přesně s tímto vozem a motorem. Dokonce myslím i rok je stejný, možná 07. 
Co vím: motor je šikovnej a asi i spolehlivej, nepamatuji že by se na něm něco dělalo krom žhaviček Jo vlastně mu prorezla olejová vana.. Ukrutně drahý přední ramena, je to hliník a snad 7 000,- dával za jedno - ty jsem měnil. Co si tak vybavuju, tak byli nějaký vibrace od zadních poloos, taky ukrutně drahá sranda a řešilo se to z vrakoviště. Potom se měnilo nějaký čerpadýlko u nádrže - snad to přečerpává z pravé půlky na levou či co - to taky nebylo levný. Zadní brzdy jsou takový ty kotouče s ruční brzdou paknovou, - šílenej vopruz to nastavit. Dával jsem to komplet nový a  Nissanu mi známej řikal - zkoušet, zkoušet a modlit se, aby to prošlo na STK. Byl nějakej problém s ventilátorem topení, ale už nevím jak a za kolik se to řešilo. a pak takový ty věci, jako výfuk, čepy, kotouče, destičky atd.... to je tak v normálních cenách v druhovýrobě. A celekem to od spodu rezne.

Já bych si to takhle starý nekoupil, ale jako pětiletý auto klidně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám celkem 3 zkušenosti:

Subaru Wagon malé a staré - koupeno za 150 ( v roku 95 byly jiné ceny aut), nasypali jsme do toho 130 a prodali za 35, tragedie veliká, to jsem ještě neměl zkušenosti

Peugeot 4007, tzn. Mitsubishi Outlander - koupeno nové, do 300 t km bez vady, pak do 400 t. vyžádalo asi 100 t investic a šlo pryč skoro zadarmo s vadnou převodovkou

Nissan Navara, koupil ho lesák a nasypal do toho asi přes 150 t. - v podstatě makal roky jenom aby uhradil opravy auta

Takže japonec už nikdy - ze začátku fajn spolehlivé, ale pak najednou velké investice, samé problémy a drahé díly.

Moje rada (asi nebude přijata): koupit Peugeot Expert, hodně utáhne (2000) a je v něm hodně místa. Do terénu ovšem nevhodný - je otázka, kolik "tereňáků" opravdu jezdí do terénu.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako sedí se v tom hezky, jezdí se s tím dobře, prostor pro posádku je skoro luxusní s tím bych problém neměl.
Ale kdybys Veno chtěl, dám ti kontakt na majitele, je to slušnej chlapík a rozhodně by nematlal med kolem huby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oldo nebyl bych to já když bych ho netlačil do PSA koncernu. Doteď jezdí jedničkovou Ochechulí sice čtyřkolkou ale jakej to je teréňák ani vlek co vím netahá. Ale usmyslel si tohleto a nechce slyšet rozumný argumenty. Já jsem mu řekl ať si sežene zkušenýho nisaňáckýho mechoše kterej s ním ty auta projde a prohlídne mu to protože já v tom nechci mít žádný oudy zainteresovaný.

V pohodě kirkiz nebudu to již řešit tenhle dotaz tady jsem vznesl spíš tak pro svoje svědomí že jsem využil nejlépe svého umění získat relevantní informace. A v podstatě mi Olda dal za pravdu.

Takže zatím díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

před 2 hodinami, Vena garážmistr napsal:

Jo myslím že takhle to označují ty světa na tý boudě musí bejt pecka ale co jsem vyčet tak to bylo od nějaké výbavy.

Kamarádi toto auto mají v automatu. Přesně jak je na fotce a ty světla svítí luxusně. Jak rampa na tahači. :D Říkají tomu safari světla. :myslim Mají už druhého. Prvního zrušila kamarádky mamka při nehodě. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takého Nissana ma známy mechanik už pár rokov.  Minimálna údržba,  veľká spokojnosť.  Čo evidujem tak to spomínané čerpadlo v nádrži bola riadna pálka. Takisto slabina intercooler ale keď praskol dali sme to zavariť odvtedy má pokoj. Inak nič zásadne neriešil.  Jazdí s tým jeho manželka po meste do práce a on občas na ryby. Trochu to síce dymí (minimálne) al pri tomto motore je to vraj normálne a nedá sa to riešiť. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...