Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Střešní box


Ce3is72

Recommended Posts

Ahoj všichni,

určitě nejsem sám, kdo řešil / bude řešit otázku prostoru ve vozidle při cestě na dovolenou.  Budu muset na dovolenou pořídit, nebo jen půjčit střešní box.  Na eshopu Renault jsou uvedeny tři druhy boxu Thule Pacific (100, 700 a 780), ale ta cena.  Máte prosím zkušenost se střešním boxem od jiného výrobce? Nebo kontakt na půjčovnu, ideálně v Praze (jedna je na Praze 10)?

Za každou radu či doporučení předem děkuji, Jiří

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně.:aut

Měl jsem starý FUNBOX asi 15 let, pak mi ho rozbil známý, kterému jsem ho půjčil. Tak jsem na Bazoši koupil stejný, starý, za 1400. A slouží dál. Hlavně je dost velký, na lyže i lyž. boty.

:DTady je jeden https://auto.bazos.cz/inzerat/91800663/Stresni-box-na-lyze.php

V inzerátu uvedené rozměry nepasují, je na výšku určitě vyšší, než 0,2 m, snad 0,4 m

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

Děkuji za odpověď. Nemám zkušenost se střešním boxem.  Myslel jsem, že na P5008 pasují jen vybrané boxy, které mají správnou rozteč.  Přece P5008 má příčníky blíž u sebe (aspoň si to myslím).  Znamená to, že na střechu bych mohl přimontovat jakýkoliv box?

Děkuji za odpověď, Jiří

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten, co jsem psal, má otvory snad po 4 cm. Tzn., na každé auto (605, 406, Laguna, 607, 5008) jsem si musel vyvrtat nové otvory, podle rozteče příčníků.

Dno je zesílený plast (3mm?) a je vypodloženo plechovými profily ve tvaru širokého U. Vyvrtat nové otvory není problém.

Nové boxy mají vybrání pro příčníky už předlisované, a proto je musíš použít jen na určený typ vozidla, který má tuto vzdálenost, a pak je se ztrátou prodat a koupit nový drahý. Výrobce si mne ruce.

Ještě info pro koupi použitého: klíčky jsou celkově normalizované od jednoho výrobce a mají své označení, které je i na zámku. Takže není problém sehnat nový klíček, když je původní majitel ztratil.

Ten odkaz, který jsem dal nahoře, vypadá docela zachovale, a možná by i něco slevil... Dokonce je i z Prahy 10...

Dno je zesílené prolisy, tam jsem vyvrtal taky otvory, aby tam nestála voda z lyží.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám Thule Pacific 600 a je to naprosto univerzální. Vozím to již na čtvrtém autě a není problém. Zespoda jsou takové čelisti, které se k příčníku přitáhnou velkou plastovou matkou zevnitř boxu. A ty čelisti jdou rukou posunovat cca 25 cm v podélné ose, takže se to podle mě dá přidělat skoro na cokoli.

Tady mají video, kde je ten mechanismus pěkně vidět: https://www.sportobchod.cz/stresni-box-thule-pacific-500-sedy-aeroskin.htm?gclid=EAIaIQobChMIh_v0-tmq3AIV1oTVCh0UowwSEAQYASABEgKI1_D_BwE

za mě to má jen jednu slabinu a to jsou ty plastové matice, co mohou někomu vevnitř překážet, já si zvykl :)

a je třeba dát pozor na velikost/šířku příčníku, aby ty čelisti dokázaly příčník "obejmout" , ale já mám od Thule kapkovitě aerodynamický tvar příčníku, široký 8 cm a nemám problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo ty matice jsou daň za univerzálnost, ale neměnil bych. Nejvíc mi v tom boxu "překáží", když tam dávám lyže. Ale klidně naložím osmery lyže úplně v poho, nebo čtvery lyže + čtvery boty a helmy. Výhodu to má tu, že když jezdíme hromadně, tak prostě prsknem box na nějaký auto neřešíme. Prostě výhody převažují nad nevýhodama. Jen cena Thule je vyšší, ale je podpořená propracovaností a kvalitou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, málokdo chce kupovat z bazaru, byť je box zachovalý a navrtat čtyři díry opravdu není tak velká práce (akuvrtačka, ušetřeno 4000). Mně starý box bohatě stačí, když jedu na lyže jednou za dva až tři roky ve velké sestavě (když jedeme dva, hodím lyže dovnitř - samozřejmě je řádně upevním schválenými popruhy podle směrnic EU:D).

Ty boxy se navzájem docela podobají, tedy Thule Pacific 600 a bazarový Funbox - i tvarem a rozměry. Matice jsou ve Funboxu taky - samozřejmě, kvůli zlodějům nemohou být zvenku.

Mmch, i ten koupený Thule bude jednou starý 15 i 20 let, stačí počkat...:D. Sem si v roce 1996 koupil Funbox úúúplně nový, (asi 2700 Kč tehdy) a on mi potvora zestárl...

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...