Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Info - cestování se psem Chorvatsko 2018


Recommended Posts

Ahoj,

za chvíli se chystáme se dvěma jorkšírama do Chorvatska přes Rakousko-Slovinsko a dolů k Dubrovníku přes Bosnu a Hercegovinu. Zjišťoval jsem, jaké náležitosti musí pes splňovat, aby člověk neměl problémy nebo aby mu strčili psa na tři měsíce do karantény, že mu chybí nějaké očkování, záznam..atd. Takže info je pro pejskaře:

Při cestování v rámci EU je to jasné a je toho plný internet:

1. pas zvířete v zájmovém chovu

2. Identifikace zvířete (čip)

3. očkování proti vzteklině

Plaval jsem ale v informacích, jak je to v BIH, protože to je vyjmenovaná třetí země mimo EU. Tak jsem se obrátil na krajskou veterinární správu a dostal tohle info (teda jsem se nedozvěděl nic a musel jsem pátrat dál):

Dobrý den, pro cestu se psem do Chorvatska a pro tranzit přes státy EU je potřeba splnit tyto požadavky: pas zvířete v zájmovém chovu, identifikace zvířete (čip) a platná vakcinace proti vzteklině. Pokud budete cestovat do Bosny a Hercegoviny, která není součástí EU a je na seznamu tzv. vyjmenovaných 3. zemí, musí být splněny dovozní podmínky stanovené kompetentní veterinární autoritou této třetí země. Aktuální veterinární podmínky pro vývoz by si měla zjistit vždy osoba doprovázející zvíře v zájmovém chovu – a to buď přímo u kompetentní veterinární autority nebo na zastupitelském úřadě dané třetí země. Pracovník KVS SVS pro MS kraj Vám tyto podmínky, opatřené ověřeným překladem do českého jazyka, osvědčí. Samozřejmě pokud je splníte. Pro umožnění návratu zpět na území EU z Bosny a Hercegoviny, musí být dodrženy tyto požadavky: pas zvířete v zájmovém chovu, identifikace zvířete (čip) a platná vakcinace proti vzteklině.

a tak jsem kontaktoval ambasádu BIH v Praze, napsal jsem slohovku v angličtině a přišla mi tato odpověď:

Dobrý den,

dovolím si Vám odpovědět v českém jazyce. Pro cestovní se psem do BIH je potřeba, aby pes byl čipovaný a očkovaný proti vzteklině a také aby měl cestovní doklad. Nic víc není třeba, máme to potvrzené od Hraniční policie BIH.

jak já jsem se nasmál, že je to česky a angličtina byla zbytečná.

Jen pro doplnění, internet je plný infa, že pro země mimo EU nebo při návratu do EU může být vyžadováno potvrzení o provedeném serologickém vyšetření na přítomnost protilátek proti vzteklině v krvi, někde uvádějí že v pase zvířete musí být zaznamenáno odčervení, ošetření proti srdečním červům ..... nic z toho není požadováno.

Ozvu se po návratu, doufám že se psy:aut, jak to bylo a probíhalo

 

Upraveno uživatelem Milhausekkk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

strasny ale asi nejbezpecnejsi reseni, klec. Na dovolenou si ale psa neberu. Bud najdu hlidace, nebo bych to resil nejakym tim psim hotelem, ale to spis bych psa k nekomu znamemu upichnul.... Stejne by si to Arwenka na plazi neuzila a byla by cely den zavrena doma....... protoze na spouste plazi je cedule zakaz vstupu zvirat.....

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máme ubytování s klimatizací cca 10 metrů od moře a samozřejmě hafani na pláž můžou. Myslím, že si to horko s námi užijou, myšleno bez ironie. Psa bych do hotelu nebo k někomu nedal. 

Jinak v některých státech musí být pes v kufru za mříží nebo v přepravce, do Chorvatska stačí mít postroj pro psa do auta a upevňovací pás pro propojení postroj a vázací mechanismus. 

Ještě pro ty kdo neví tak máme dva malé jorkšírky s PP, kluk biewer a holka čoko, všude centrem pozornosti. Tak nevím, jestli ty dvě myši nazývat psy :aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Ahoj, tak je po dovolené :nevim

hafany vůbec nikdo nikde nekontroloval, nikdo nic nikde nechtěl vidět...

Dovolenou si hafíci užili, pěkně blbli ve vodě. O tom, že by jim bylo horko není žádná řeč, jen se musel paníček starat. Přikládám dvě fotky, jedna z moře, kde jsem raději zamazal obličeje příbuzným, ať to neschytám. Druhá fotka z terasy při odpočinku

DSC05325 - kopie.JPG

DSC_0298.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...