Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Praštění při točení volantu


Nick406

Recommended Posts

Ahoj ... :) takovej dotázek jakmile je teplo prostě plácnu 25C+ trochu pařák začne mě při otáčení volantu praštit jakoby přeskakoval někde zub přes zub musím sehnat pomocníka pro točení ale přijde mě to že to jde z kabiny přímo od volantu zatím jsme to zkoušel jen při otevřené kapotě a z prostoru motoru to jde slyšet minimum spíš uvnitř auta občas to udělalo v době kdy jsem měnil ten zapalovací modul auto bylo po té na zvedáku a podvozek čepy atd.v cajku co by to mohlo dělat ve volantu ? :) a mimo to kapalina serva je hodně hustá po zahřátí že by to ? za studena řídká a nic nevrže.

Upraveno uživatelem Nick406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mě to napadlo to by mě úplně nepotěšilo možná to nebudou ani dva roky co jsem jej komplet měnil i s pružinami vím že mě to dělávalo tenkrát ale naopak v mrazech se starým uložením co bylo kus "šrotu" a dělá to čistě jen když prostě peče slunko a i když nemusí to být pravidlem dělalo mě to na fleku při otáčení tady to vrže i za jízdy při sebemenším otočení volantu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mě právě taky napadá příští týden jedu na výměnu řemene a uvažoval jsme jestli nevyměním i kladku jelikož jedu na dovolenou a protože mě v zimě hodně pískal a prokluzoval ted už nepíská ale v plným rejdu ano a s klimatizací se mě chvějí pedály... stejně jak skoro celou zimu s výhřervem zad.okna tak zrovna včera mě taky napadla souvislost nechám i kladku a uvidím snad to pomůže.Navíc včera jsem to měl zvednutý čepy ramena stab.tyčky bez vůle a vrzání zkoušel jsem že jeden točí volantem a díval jsem na uložení a to jde pěkně takže v uložení to taky nebude.

Upraveno uživatelem Nick406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řemen+kladka nová nechal jsme vyměnit i olej do serva uložení tlumičů je OK žádný čep není utržený ani nemá vůli řízení jako takový(servo) olej neteče manžety taky nejsou děravý ale dojedu domů a stejně to vrže.

A když točíš volantem z prostoru motoru a kolem kol neslyšíš vůbec nic mě to přijde že to vrže přímo ve volantu v místech kolem plastů kde jsou páčky na směrovky atd.i když jsem sundal spodní plast nad pedály a otočím tak to vrzání jde z vrchu od volantu mě to tak přijde a ani v tom kloubu kde se napojuje na servo to nevrže z venku nejde slyšet nic jen uvnitř auta.

 

Upraveno uživatelem Nick406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no co by kontrolovali ty jsi si poručil kontrolu horního uložení, výměnu řemene a napínací kladky takže udělali co jsi poručil. No prostě pane však jsou prázdniny podívejte se co tady stojí aut který čekaj na opravu a mi jsme jen lidi však splést se může každej. Nějak takhle bude vypadat jejich údivná reakce až budeš jejich dnešní počin reklamovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No on je to známej takže je to trochu jiný :D domluva zněla podívám se ti na celej podvozek jelikož v sobotu s tím jedu na dovolenou a pak přehlídne tohle :D stane se neříkám ale v ten moment to člověka trochu naštve když tam vysype peníze pravda že řemen potřeboval vyměnit atd.ale hlavní důvod zůstal nevyřešen no každopádně už to je v pohodě.

Upraveno uživatelem Nick406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...