Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nesvítí levé zadní světlo - obrysové, brzdové, blinkr, výstražné


mjuran

Recommended Posts

Ahoj,

potřebuju poradit - na Peugeotu 308 nesvítí levé zadní světlo - nesvítí nic - obrysové světlo, brzdové, nefunguje ani levý zadní blinkr, dokonce ani výstražné. Vše ostatní (levé přední, pravé přední, pravé zadní) svítí bez problémů.

Myslel jsem ,že to bude snad pojistka - v návodu k obsluze jsem však bohužel nenašel pojistku s označením LZ blinkru, brzdového světla nebo něco podobného. Vyzkoušel jsem tedy všechny pojistky (u levého kolena řidiče i pod kapotou) a všechny se mi zdály být v pořádku.

Co jiného může být špatně? Díky za radu.

 

M.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, je to bez problémů. Nevím, o jakou verzi 308 se jedná, ale vyndavá se celé světlo, které je přišroubované ke karoserii. Z kufru tam jsou udělané kapsy, přes které se dá dostat k matkám (lze to povolit rukou, mají plastové nástavce) :myslim 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to zadní světlo vyndal a odpojil ten konektor - měli jste pravdu, konektor byl v místě káblíku - nuláku jakoby vypálený a nemělo to kontakt...chtěl jsem zkusit ten vypálený kontakt trochu očistit, ať funguje aspoň týden, i když mi bylo jasné, že do příště musím koupit nový konektor (přítelkyně auto na druhý den potřebovala). Měl jsem asi velké štěstí, protože jsem chtěl tu dírku konektoru vyčistit malou uzounkou jehlou, no a co se nestalo - špička jehly se mi zalomila do té dírky a nešla vytáhnout... tak jsem si říkal, že přítelka nikam nepojede a objednám ND. Ještě naposled jsem zkusil konektor zapojit do konektoru zadního světla a světe div se - ono to svítilo :D zřejmě se tam skrz ten kousek jehly obnovil kontakt a všechno do dnešní doby funguje bez problémů :D Je mi jasné, že to tak ale nemůžu nechat navěky....

Chci se prosím ještě zeptat, zda je možné koupit samostatně ten černý konektor, do kterého se zastrkávají ty drátky, nebo je potřeba koupit celý náhradní díl včetně kabeláže? Dá se tento konektor nějak rozebrat a drátky vytáhnout a zastrčit do nového?

Obrázek je pouze ilustrační.

Díky!

post-48527-14109633225253.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

ZDar lidi, měl jsem v osvětlení SPZ led světylka ale začali blíkat,dneska jsem je chtěl vyměnit  a už mi nesvití žádné ani když dám zpět klasickou žárovku tak mi nesvítí. Zadní osvětlení SPZ má svojí pojístku? Přední světla a všechny ostatní svítí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jirikl: možná máš taky upadenou zem.

Dříve jsem si toto vlákno nevšiml. Tento týden jsem tuto závadu opravoval na 206, byl tam

upálený kontakt kostry.

Kostra je zelenožlutý kabel. Na objímkách světel je kostra ten plech, který se dotýká (tvoří) objímky všech žárovek. Stačí je nějak spolehlivě propojit, tedy přeskočit konektor a propojit tento kablík napevno.

Spojení nemusí být nutně rozebírací, prostě při výměně žárovky budeme blízko auta. Na straně objímek světel jsem kablík připájel. Nejdříve dobře oškrabat plech, chytlo to snadno jen s kalafunou, po provedení dobře odzkoušet, zda mechanicky dobře drží - nesmí jít odrýpnout šroubovákem.

Na straně kablíku jsem použil samořeznou svorku. Takže oprava skoro zadarmo.

Bohužel jsem to nefotil.

Svorka:

image.png.ae3897afea536ba95775cfb0d67bac35.png

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...