Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výběr motoru 2008


Michael B

Recommended Posts

Ahoj, ano to je on. Výroba r. 2016 a provoz 6/2017 najeto 17500km.

Dnes jsem 200km se s tím seznamoval a vše zkoušel jen mi nějak nejde pochopit tempomat a některé ostatní vymoženosti.

Třeba proč nejde navigace z mobilu na displeji. Mám Sygic Car Navigaci a když spáruji mobil . Y6 pro s radiem přes bluetooth, tak se nic nezobrazí.

Vím že se již tady něco řešilo tak si to musím nastudovat. 

 

 

IMG_20180622_180113[1].jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebyl to moc času odzkoušet musím zítra. Jsou tam nastavený nějaký rychlosti a nešlo mi to spustit aby fungoval.

Na H i30 to bylo jednoduchý a tady mi to nějak nešlo. Otočím knoflíkem a zapne se tempomat a pak bych měl mačkat na set + nebo set - a mělo by to fungovat.

Pokud otočím knoflíkem tak se mi ukáže již nastavená rychlost 130 a pausa a tak ji zmáčknu a nic i když jsem mačkal + set.

Nebo to dělám asi blbě? 

Spíš mě mrzí ten telefon s navigací ve výbavě to mám psané příprava atd.. ale ve skutečnosti to nejde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Prosím tě, aby Ti šla funkce MirrorLink musíš telefon k rádiu připojit USB kabelem, zvolit funkci MirrorLink na displeji rádia a pak pokračovat, přes Bluetooth to nejde.

https://youtu.be/5tUDG947_Z4

Jo a k tempomatu, asi máš přednastavené rychlosti přes palubní systém a displej rádia, lze je vypnout, nebo upravit.

Mára

Upraveno uživatelem Markusenka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, díky. Telefon mi to nepodporuje, ale co mě zaráží ze tu ikonu mirroe link nemohu najít na radiu. Přitom mam mit radio s tim systém, aspoň se to piše ve vypisu z vyroby i z vin codu. Dnes jsem zkoušel flash disk písničky mp3 v pohodě, aele fotky mi nejdou a ani film spustit. Myslel jsem, ze to jiz umí nebo něco dělám blbě. Ma nekdo odzkoušeno nějaký mobil přes který jde ta navigace spojit s panelem? Budu menit telefon, tak neco co bude fungovat. V Peugotu mi tvrdil, že se pripravuje nějaký program, aby to fungovalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V katalogu z r. 2016 to mají všechny auta P2008 od 1.5.2016. Zjistil jsem že výroba mého vozu byla před tímto datumem a tam ta vymoženost nebyla, bohužel mi prodejce tvrdil něco jiného. Dnes přišlo vyjádření z technického oddělení, že to lze do auta doplnit, ale bude to za  20 000,- Kč. Takže na to pěkně ser.. a budu používat mobil nad panelem. 

Upraveno uživatelem Michael B
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě jsem si to myslel taky, ale z technického odělení přišlo, že do modelu 05/ 2016 a níže záleží na tom jaký je tam svazek kabelů.

Pokud tam není ten co má být musí se doplnit nový + BSI a je to prý hodně náročný a nedoporučuje se to. Nehledě cena předělání je cca 20 000,-Kč.

Včera mi to ofiko poslali vdo mailu i z autosalónu, kde to také řešili a zjišťovali.

No nic bude se muset zase mobil přidělat nad panel. :D

Upraveno uživatelem Michael B
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte!

Tak jednotka rádia je doma. Neodolal jsem a šel jsem montovat. Demontáž podle jednoho Youtube návodu tak na 8 minut práce. Trošku mne zklamalo, že jsem za jednotkou nenašel nějakou bonusovou připravenou kabeláž, ale neva.

Jednotka co jsem vyndal měla zapojený pouze jeden anténní konektor, ta co přišla má tři. Teda dva pro duální FM tuner, kde jedna anténa je klasicky na střeše a druhá jako součást vyhřívání zadního okna. Třetí pro anténu DAB tuneru. Co je pozitivní, samostatná anténa, nalepovací a dokonce průhledná pro DAB se správným konektorem je k mání cca okolo 300,-Kč, obdobně přídavná, druhá FM anténa, takže tyto funkce budou plně funkční, hned jak antény dorazí. Jednu lípnu doleva a druhou doprava podél čelního okna, takto to řešili i kolegové v GB na Peugeotu 208 a naprosto v pohodě, dokonce ikdyž DAB anténu pouze nechali za oplastováním displeje rádia, mělo to lepší příjem než s originální DAB anténou, nebo rozbočovačem původní FM antény.

Po hrubé montáži jsem zapnul zapalování a spustil rádio. Světe div se ožilo to! První se objevila francouzská hláška o nastavení  jazyka, druhá již bez mého zásahu byla plně v češtině.

Zvuk to má tedy diametrálně odlišný od původního rádia, lepší. V menu přibylo mnoho položek, například kalendář, kalkulačka, diagnostika auta, hlášení servisu, vypnutí start/stop. Samozřejmě rozšířené nastavení FM/AM/DAB tuneru. Aktuálně je v tom nahrán SW SMEG 6.3.C.R11. Jediné co asi nebylo nahráno jsou motivy vzhledu, původní rádio mělo modrou a bronzovou (k interiéru pasoval parádně), nové má zatím pouze modrý motiv. Uvidím, jest-li není novější verze SW.

Teď ale to důležité, a to je funkční MirrorLink a Apple CarPlay. Mám telefon Sony Xperia Z5 Compact, měl by být i podporován. Po připojení kabelu mne rádio vyzvalo pro lepší funkci MirroLinku spárovat také přes Bluetooth, což jsem provedl. Našlo to několik aplikací, včetně Sygicu a aplikace od Peugeotu, takže lze listovat příručkou, návodem k autu na displeji rádia. Bohužel mám v telefonu Sygic navigaci placenou, ale né tu, co podporuje MirroLink. Tak tu správnou aplikaci pouze testuji po dobu 7 dní zadarmo. Myslel jsem, že by mohlo jít převést licenci u Sygicu, ale zřejmě to nepůjde, tak si pro stě appku koupím.

Když by jste měli konkrétní dotazy, tak se klidně ptejte, následně dodám nějaké foto.

Původní SMEG: 98 110 661 80 (2016/01/27)

Nový SMEG (SMEG+IV2): 98 177 055 80 (2016/10/12)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak neváhej je sleva 55% jen do 02.07. 2018 https://eshop.sygic.com/en/car-navigation já ji kupoval tuším za 2200,-. pak jsi ještě kup https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lwi.android.flappsauto a pujde ti i video a fotky z mobilu + další funkce apky

Upraveno uživatelem zzipCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj!

Tak to víš, že to mám v merku, jen mě štve, že mám koupenou plnou licenci live time Sygicu bez podpory MirrorLinku a teď ho mám zase kupovat znova. Snažím se kontaktovat podporu Sygicu, zda nejde pouze převést licenci, tak uvidím. Ta druhá aplikace vypadá velmi zajímavě!

Koukal jsem na SW SMEGU+IV2 a je k dispozici 6.4.A.R10 . Na zahraničních webech však píší o náhodném vzniku problémů a s nutností zásahu servisu po této aktualizaci z verze 6.3., nějaké konfiguraci audia pro bluetooth hovor přes mobilní telefon. Tak nevím, zda auktualizovat, nebo ne. Zatím to nechám tak.

Jinak mi to začlo česky a s obrázky hlásit všechno dění, takže otevřu dveře a hláška, vypnu motor a hláška o vytažení klíče ze zapalování

Mára

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...