Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Sviti kontrolka motoru, klepani motoru, ztraci vykon.


doga.227

Recommended Posts

Pratele, kamaradi. Po mesici pohody mam opet mensi problem. Při couvani mi uz po 2. naskočila oranzova kontrolka motoru. Nasledne při jizde klepe motor, jako by jel na 3 valce, po seslapnuti plynu jdou otáčky pomalu nahoru, auto nema moc vykon a nechce zrychlovat, ale nechcipe, proste seslapnu pedal a auto se zacne dost klepat, ale nezrychluje. Na neutral otáčky litaji mezi 750-950 ot./min. Po par km se to zlepsi, po zastaveni a nastartovani nekdy zmizi kontrolka motoru, popr. přes noc, když je auto v klidu, uz se nerozsviti. Nevi někdo, cim by to mohlo byt? Před 2 mesici na emisích koukali do ,,zavad přes diagnostiku'', něco rikal dobry a u jednoho rikal, ze to moc dobry není, aby auto proslo emisema něco pomalu rostlo nebo klesalo. Dekuji moc za jakykoliv postreh. Ta kontrolka se rozsvítila 2x a vždy, když jsem zacal po delší jizde couvat, když couvam třeba rano, když auto stalo, tak bez problemu. Jinak auto jezdi bez problemu, akorad, když auto dlouho stoji, tak po nastartovani jsou vyssi otáčky a při rozjezdu auto ,,skace'', nez se zahreje. Zacal jsem po nastartovani cekat cca 30 sec., nez vyjedu a je to lepsi. Ventily? Klapka? 

Upraveno uživatelem doga.227
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvam se, Peugeot 307, 1,4 16v, 65Kw. Jinak kontrolka uz nesviti, ale něco s tim je, dneska, jak klepal motor a nezrychloval, je třeba to uz resit. Dekuji moc za jakokoliv postreh, co yb to pripadne mohlo byt. Samozrejme domluvim diagnostiku. 

Upraveno uživatelem doga.227
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Az po rozjeti, jak jsme psal v uvodu, při couvani, ne při zarazeni zpátečky, ale udelalo to jen 2x. Zkusim vymenit svicky. Tak svicky jsem omrkl, vypadaly OK, bohužel při montazi jsem 1 ,,zlomil'', cili je auto v servise a vynadají ji. Byly tam Brisk, coz mechanik rikal, ze tam nepatri. Byly i zalite olejem, tak necham rovnou vymnit tesneni. Mozna, to klepani motoru za studena bylo zpusebeno nevhodnými svíčkami od předchozího majitele. 

 

WP_20180612_16_08_36_Pro.jpg

 

Upraveno uživatelem doga.227
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj lidi, mám podobný problém, jen mi nejde nastartovat auto vůbec. Přes OBD II mi vjedou chyby, ale nevím co to je. Přikládám foto. Nevíte někdo, co to je, nebo spíš v čem je problém? Jedná se o peugeot 206sw 1.6 16v

Screenshot_2018-06-14-20-49-55-227_org.prowl.torque.png

Upraveno uživatelem pitbull74
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak svicky vymeneny za Bosch, dale, opravar auto projizdel s napíchnutou diagnostikou, z kopce OK, pak jel zpet do kopce a uz to házelo vady, pry spatny induktor, nejde 4. valec. proto svitila kontrolka motoru, obcasne klepani motoru a snizeny vykon, proto asi i klepani motoru u studeneho motoru při rozjezdu. Induktor cca 2 500,- bez DPH, 3 000,- s dani. 

Upraveno uživatelem doga.227
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak oprava hotova, zapalovaci civka stala necelech 3 600,- jen civka, ikdyz na netu ten samy novy stejna znacka cca 1 400,- neda se nic delat. Tak mne to vyslo na necelých 5 700,-. Alespon uz to neklepe, byla spatna 4. civka, vytavena. 

Upraveno uživatelem doga.227
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...