Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nastavení palubního PC+tempomat


VojtouNerCZ

Recommended Posts

Zdravím, koupil jsem Peugeot 307 sw s palubním PC a rádiem viz foto a nikde nemůžu najít jak nastavit čas, datum a ostatní věci. Věděl by někdo jak ns to? Momentálně jsem ve stavu kfy mi na displeji bliká čas a datum, ale nemůžu s tím hnout. Dále mi po otočení klíčků svítí tyto kontrolky, po nastartování vše zhasne. Je to také v pořádku? Díky. 

IMG_20180609_171327.jpg

IMG_20180609_171238.jpg

IMG_20180609_171220.jpg

IMG_20180609_171214.jpg

IMG_20180609_161410.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Displej: drž levé tlačítko dýl, objeví se nastavení: jazyk, atd. Pravým volíš uvnitř položky, levým se posuneš na další položku.

Návod máš? Když tak stáhni nebo nahlídni zde http://public.servicebox.peugeot.com/APddb/

V Zábřehu je servis Nečas, doporučuji na "vstupní prohlídku" i na další opravy. 583 411 572

Kontrolky OK, když nesvítí za jízdy, tak je to v pořádku.

Máš tam i tempomat, momentálně ho máš vypnutý - zapneš ho točítkem palec/ukazovák. Pak aktivuješ ukazovákem, vypínáš dlaní.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď, na displej jsem již přišel, momentálně bydlím v Kolíně, na prohlídku vezmu zde. Nějaký návod mám, ale spousta věcí je tam 3x stejně, tak stáhnu tento, díky. Za radu a tempomatem též děkuji, toto jsem také nikde nemohl najít a nebyl jsem si jist, zda tam opravdu je. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sory, nic proti, ale to jsou lidi tak blbý, že to nezkusí? Trochu bych pochopil ten displej, ale jsou vedle něho tlačítka, tak je zmáčknu, nebo podržím a vono to něco udělá a ten tempomat taky není tak složité, jasně taky sem na to musel přijít, ale najedu na silnicu a hraju si, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:D

Veď sám píše, že už na to prišiel. No je teraz taká doba, najprv sa opýtať na fóre čokoľvek a po chvíli mu možno docvakne, že stačilo trochu porozmýšľať, prípadne zdvihnúť kapotu a pozrieť na motor... alebo dokonca pozrieť do návodu. Ja keď chcem vedieť aké je vonku počasie tak sa normálne pozriem z okna, no všimni si, koľko ľudí namiesto toho vytiahne smartfón aby toto zistili. Takže si zabil, ľudia sú dnes fakt takí blbí! A bude to už iba horšie a horšie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tempomat - nejdříve otočit kroužkem nahoru, tím se zapne. Potom musíš mít zařazen minimálně 4. rychlostní stupeň a rychlost minimálně 40 km/h. po dosažení požadované rychlosti zmáčkneš na přední straně páčky horní nebo spodní tlačítko, tím tempomat aktivuješ. Pokud přeřadíš nebo šlápneš na brzdu, tempomat se deaktivuje a aktivuješ ho tlačítkem na konci páčky (tím ho také můžeš deaktivovat).

Upraveno uživatelem HonzaZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Servis Kolín a Zábřeh je velký rozdíl. To časem uvidíš.

Tempomat: podle rozsahu otáčkoměru soudím, že máš benzín. (taky bys to tady mohl uvést, a rok výroby). U benzínu často byl tempomat dodělávaný a nešel rozchodit. To chce ještě blíže zkoumat. Případně se zeptej předchozího majitele.

Mohl bys dát VIN, anebo mi ho pošli do soukromé zprávy. Podívám se do charakteristik, zda máš tempomat od výroby.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na páčce mám jen kolečko on/off, tlačítko na boku a 2 zadní tlačítka. Spodní a horní je jen výlisek. Předchozí majitel byl Němec, kontakt nemám. Je to benzín 2.0i 100kw a rok výroby by měl být 2002. VIN kód zašlu. Nicméně v blízké době plánuji zajet na "vstupní" prohlídku, respektive jakmile budu mít čas zpráce, tak se zeptám technika zda by mi udělal diagnostiku. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

kolečko on/off do polohy on jak píše Olda a poté jakmile dosáhneš tvojí požadované rychlosti tak nohu z plynu a chvilku podržíš vrchní zadní tlačítko, kdybys měl málo nebo ti to kleslo tak vrchním zadním přidržením akceleruješ a spodním deceleruješ. Tlačítko na boku je pauza když chceš vypnout tempomat (nebo šlápneš brzdu nebo spojku) a když zmáčkneš podruhé boční tak ti samo zrychlí na předchozí nastavení rychlosti (pozor - pamatuje si to rychlost jen do vypnutí motoru, když znovu nastartuješ tak musíš celý postup opakovat).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Hmm, zajímavé, toto jsem nikde nenašel @KingSpade. Děkuji za tip, až přijde auto ze servisu, vyzkouším. Na monochromatickém displeji se mi již zobrazuje overspeed off (ovšem otočení kolečkem do polohy on nic nezmění) a ještě před touto obrazovkou tam mám napsané 44km/h. Tak nevím, zda to znamená, že je tempomat aktivní ale něco chybí, nebo ještě není povoloný, bohužel se mi v okolí Kolína nepodařilo sehnat nikoho s dia kdo by mi to potvrdil. Nicméně na povely páčky mi auto nereaguje pokud se má něco zobrazovat na displeji, takže asi funkční zatím nebude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám ted tempomat čerstvě ale palubního pc si v tomto případě nevšímej... to kolečko jde jen nahoru dolu... pak to aktivuješ zmáčknutím + nebo - na páčce tempomatu... jediný co mě napadá tak že to asi nemaš aktivované v diagnostice 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobře, na palubák nebudu koukat. Právě informace o tempomatu se mi rozcházejí (např tedy netuším, co znamená ta hodnota 44km/h), jsou prý 2 typy, já mám co jsem pochopil ten "horší" (až mi přijde auto, nafotím stránky v manuálu aby jste pochopili co tím myslím, v internetové verzi to nemohu najít). Kde vidím, jakou rychlost nastavuji?

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • VojtouNerCZ changed the title to Nastavení palubního PC+tempomat

O tom zda to je průměrná rychlost jsem taky přemýšlel, ale že by byla pořád stejná, když občas jezdím velké dálky po dálnicích a občas kratší vzdáenosti? Nevím. Každopádně to je jedno. Informace ohledně toho jak by měl tempomat fungovat mám, takže zkusím a uvidím. Kdyžtak budu dál hledat někoho s dia na projetí BSI. 

 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Palubní počítač (uprostřed přístrojové desky) s tempomatem vůbec nesouvisí, ani jediným údajem.

Tempomat potřebuje signály ze pedálu brzdy a spojky, a být povolen na diagnostice ve dvou místech.

Jj, hledej někoho s diagnostikou... v Zábřeze...

Sem ti psal, že je tam dobrý servis, ale je to marný... (momentálně mají dovolenou, ještě týden).

Ten starší typ (2002) neměl zobrazení na displeji, takže o tempomatu "nevíš nic", ale funguje. Jedinou nevýhodou je, že přidání a ubrání rychlosti tlačítkem bylo +- 3 km/h, což je v praxi hrubé. Ale jinak funguje, mám to vyzkoušeno na 307 2,0 HDi z r. 2002.

V Praze je dobrý HonzaZ.

V okolí Kolína, Kutné Hory mám známé s Peugeoty, na servis je vozíme sem, do Zábřeha. Takže tak je to se servisem u Kolína... Pokud najdeš dobrý servis, dej vědět.

PS: na některých řídících jednotkách benzinových motorů tempomat nelze aktivovat. Vím o 1,6, tedy NFU, ale možná je to i tvůj případ (2,0).

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se z toho už poseru. Celej natěšenej jsem si dovezl auto ze servisu kde mi vyměnili kroužek čidla ABS kvůli kterému mi kopal pedál. Včera jsem si výjimečně půjčil služební auto a po návratu z práce jsem našel tohle. Dělníci co dělají fasádu mi nejspíš do skla lupli žebříkem... Fakt. Auto super, jsem z něj nadšený, ale vic jsem v servisu než na silnici xD. Každopádně ten tempomat ještě zkusím po práci. Do Zábřehu jedu příští pátek , kdyztak bych se tam stavil. Jinak já do Zábřehu nemůžu jet kvůli hlídání dětí, přítelkyně má pracovní víkendy a přes týden nestíhám, a samotné takové malé prcky doma nenechám. Takže prostě proto je pro mě problém dojet zpátky do Zábřehu kvůli autu. 

IMG_20180801_183309.jpg

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...