Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chcete stříkat spodek--dutiny?


ozzy56

Recommended Posts

OK zkusím zjistit jak na ty prahy. Neuvedomuju si, jak stary je Mondeo ale mozna tam budu mit nejmladsi auto - 2013. Jestli byly prahy nejak osetrovany o tom muzu vcelku uspesne pochybovat. A nevim jak je na tom Schade obecne s korozi. Na dilne mas Veno klasicky zvedak ? Ja svoje auto prave jeste nevidel zespodu .... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klasický sloupový zvedák nemám. Sloupák by se mi tam nevešel a hlavně když dělám foliařinu tak by mi překážel. Tuším že jsem tady kdysi dával fotky když jsem ho kupoval.   Má takový :                                                              

https://www.autokelly.cz/Product/GV-ZAL3000/12342744/39051195;40133693;40134723;40133903;40137010  

Zatím nebyl problém že by něco nešlo na tomto udělat.  Občas to chce trochu improvizace ale tak dílna není moje hlavní práce pokud by mě to mělo živit musel bych do vybavení investovat ještě hodně peněz. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@StibTo ty jsi v pohodě, zespodu prahu je několik zaslepek cca 2x5 cm, vždy na kraji jsou vyndavaci, ostatní jsou zalité plastizolem a zalakovane... ale samozřejmě i tyhle lze navrtat bez narušení antikorozni ochrany. 

Jinak škodovka má vnitřky prahu docela dost vyvoskovane, pár jsem jich viděl, když klepmíř páral ven práh. Ale vystrikat znovu určitě neuškodí. :papa

Vena určitě ví, ale 100% vnitřek blatniku u prahu a tu část prahu pod blatnikem i vzadu ... tam se nejvíce drží špína... ostatně @MJSytic může vyprávět... na 308 jsem tyto mista mel z fabriky suché.  :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je jedno zda staré či nové. U nového se to stříká na zdravé díly a znasobujes ochranu. U starého záleží jak to vypadá, ale i stříkat vosk na rez má smysl, měl by zmírnit její rozvoj. Ale aplikaci pri novem aute se to nevyrovna. 

Určitě dutiny - prahy, vnitřky dveří, vnitřky blatniku (spodky). Možno i kapotu, kufrove dveře... akce na pár minut. 

Pak je možné vystrikat podbehy plastizolem (gumoasfaltem, např. Body 950). Když bude tato akce, udělal bych to. Na zvážení je celá podlaha, tam už je mnohem více práce s odstojenim, zalepenim atd. Pokud to člověk myslí s autem vážně a z fabriky tam krupice není, aplikoval bych to i na podlahu - sůl je svině. Tohle bude člověk dělat stejně jen jednou za život auta. :D

Ale jen upozorním, že jakýkoliv plastizol je nutné stříkat na čistý, odmasteny a obrouseny povrch! Jinak se bude loupat. Doporučuji třeba scotch brite červený (hrubsi). Ideálně v kombinaci s ředidlem nebo jiným odmastovadlem (brousí se a čistí v jednom kroku). 

Jen doplním pro jistotu, nejdříve plastizol a po zaschnuti vosk. ;)

Pokud objevíte korozi - drátěný kartac, až na čistý plech, antikorozni základ + plnic (např. V jednom kroku s epoxidovym plnicem od Retech - přelakovatelný i bez brouseni). Poté plastizol.

Ať se vám akce vydaří a plechoví miláčkové tu budou žít navěky. :D :papa

41iuQrlpD4L._AC_SY400_.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to jsi hodny Milane, kam si pro to mam zajet? dal bych ti tam rovnou i tu masku. Popř. dnes kolem 17hod max budu v MB. Jinak me na mondeo klubu bylo sdeleno, ze mk4 nereznou, ale ze kdyz udelam prevenci, tak jen dobre. Takze ja bych sel do podbehu, podlahy, prahu. Kapotu a dvere ne, neni to peugeot ;););););););) :aut

Veno, spoleham tedy na tvuj nakup, pokud budes potrebovat pomoci, rekni. Pokud potrebujes nejaky penisky, rekni :D 

FB_IMG_1532675367065.jpg

FB_IMG_1532675374516.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, StibTo napsal:

Podlaha podbehy a prahy zní asi jako nejrozumnejsi varianta :)

Mám to úplně stejně a také se ptám kolik si mám cca připravit Kč, případně zda poslat po Pršounovi nějakou zálohu ?

@Vena garážmistr    Prosím do SZ adresu "dílny" a čas v kolik mám být ráno přistaven ?

Upraveno uživatelem Klemoň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, MilanF1 napsal:

Já vím, že nejsme, záleží zda budeš mít papuče. ;)

Hele dnes jsem objednal nakonec po zvážení opět ty Bravurisky. Přijde mi to jako taková rozumná varianta, navíc za ty prachy mi hádám nebude vadit jestli se za 3 léta sjedou. Měli by mi je do středy doručit takže ve čtvrtek či pátek bych k Tobě mohl zajet. To pak samozřejmě ještě budu volat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No chlapci chcete po mě abych namáhal mozek po noční šichtě. V pondělí budu mít spočítanou cenu materiálu. Dáme to co v začátku tohoto vlákna inzeroval ozzy56 tj.  BODY 950 na ty spodky a BODY 9XX na ty vnitřky. Prachy stačí až sem pojedete. Si Vás tady pak stáhnu z kůže:D.  Fakt po mě dnes nechtějte abych přemýšlel jsem z té noční mimo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...