Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kabel k opotřebení destiček


Návštěvník

Recommended Posts

Návštěvník

Zdravím. Dnes jsem zjistil, že mám utržený kabel, do kterého se připojují kontakty k signalizaci opotřebení destiček. Ten kabel vede někam do motorového prostoru. Zkoušel jsem ho najít v servisboxu, ale nikde jsem ho nenašel. Neumí mi někdo z místních poradit kde to v servisboxu najdu? Případně rovnou zjistit označení toho dílu. Moje VIN je VF36E4HTH21595384.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Ano konektor tam je, a za ním je to právě urvaný. Podle toho jak to vypadá, tak už asi delší dobu. A popravdě, já jsem ten typ člověka, co mu musí na autě všechno fungovat. Už jsem ten kabel objednal přímo přes Peugeot. Popsal jsem co potřebuju a oni hned věděli o co jde. Každopádně díky za reakci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se mnou Peugeot nějak přestal komunikovat. A proto se obracím na komunitu. Není tu někdo schopný nalézt objednací kód toho dílu? VINko je hned v prvním příspěvku. Pokusil jsem ho najít v servisboxu sám, ale nějak není k nalezení. Vyměnil bych si to sám. Asi na tom toho moc nebude.

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle jsem moc slyšet nechtěl. Tenhle obrázek jsem taky našel. Pořád jsem tak nějak doufal, že hledám špatně. Očividně ne.

Jen pro zajímavost jsem zkusil najít podle toho kódu (6575E6) na kolik vyjde ten svazek a málem jsem se udusil. Vyskočila cena 30 tisíc. To by mě zajímalo, proč taková cena. Asi se na to nakonec opravdu vykašlu. A jak psal P607Olda pořádně to zaizoluju a bude to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč tak jednoduchá věc nenapadla mě. Pořád tu přemýšlím jak koupit nový kabel a přitom napojit to není problém. Na spoj frknout smršťovačku a je to. Díky za nápad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to mám naštěstí tak "dobře" utržený, že to budu moc napojit. Takže konektor tam zůstane ten původní. Já očekával menší cenu toho kabelu. Do cca 500 Kč jsem byl ochotnej dát nový. Proto mě ani tak jednoduchá věc nenapadla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všechno je jednou poprvé :-D 

Možná to je ten důvod, proč se mi Peugeot neozývá.

Jinak já se pokouším co nejvíce věcí měnit origo dílem. Když jsem řešil zadní stahovačku, tak jsem koupil polskou výrobu. Párkrát stačilo stáhnout a vytáhnout a už jsem kupoval novou. Tentokrát origo a už je tam půl roku a perfekt. A to nemluvím, že jsem k tomu vzal ty cvočky na tapec také polské výroby. Už při nasazování toho tapecu bylo slyšet jak se lámaly. Takže při druhém kole výměny stahovačky jsem i ty cvočky koupil origo a zase to bylo OK. Jen dodám, že jsem sám na sebe nadával. A aby toho nebylo málo, tak původně ta stahovačka byla nýtovaná, tak jsem tu polskou taky nanýtoval, takže jsem zase odvrtával. A jen pro info, tu polskou stahovačku jsem úspěšně vyreklamoval (v Autokelly). Origo díly kupuji taky v Autokelly. Mají je za stejnou cenu jako v origo a lépe se z domova objednává. Stačí do vyhledání dát PSA kód a je to. Jen ten kabel jsem nemohl najít, proto jsem objednával přímo od Peugeotu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem ako u koho, ale za 9 rokov som menil platničky asi 2x za 200 000 km, cize za nejaké konektory by som nedal viac ako 10€, nejaké obycajne z elektro obchodu. Platničky som pozeral 2x rocne pri prezuvaní, a zimné disky som mal 5 lucove, takže bolo vidieť ako sú zodraté. 

Spunty do dverí som teraz bral do Partnera po 0,20€ kus, v Peugeote, 

Na tú stahovacku, čo ti odišlo? Motorcek, lanko, či bezec na okne? Už sú na to náhrady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řešil jsem taky tenhle kablík a víceméně jsem čekal jestli se ozveš s obj. číslem a s cenovkou. Ale jsem rozhodnutý to udělat jak psal Olda resp. už jsem to udělal na tom kole kde to bylo potrhaný a kontrolka svítí dál takže bez hledání chyby odpojím druhé kolo a bude hotovo. Myslím si že pokud se auto pravidelně přezouvá tak není problém uhlídat sílu destiček.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem to dal do kupy. Propájel jsem to, přesto hodil smršťovačku a je to. Nakonec mě to nestálo ani korunu.

Jinak u té stahovačky se mi rozkočily snad všechny plastové díly a přetrhlo lanko. To že prodávají náhradní díly k těm stahovačkám vím, ale po těch letech, co to auto má, jsem si řekl, že tam dám prostě novou. Nejhorší na tom bylo, že ta stahovačka odešla aniž bych jí použil. Jedu a najednou hluk zezadu. Otočím hlavu a okénko dole a nahoru nešlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nechci být za chytrého :), ale pokud jsi stahovačku nikdy nepoužil, tak nevidím jediný důvod dávat tam novou, když ji vůbec nepoužíváš--prostě zvedni sklo a zajisti ho v horní poloze

nebo zas použiješ tu větu shora, ,,že jsi ten typ člověka...:aut

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel je to tak, kdyby si to nenapsal ty, tak bych to asi znova napsal, že jsem ten typ člověka. Je také pravda, že to okno moc nepoužívám. A zase si nemyslím, že 2500 Kč nebo kolik to bylo, zase není tolik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...