Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

307 - volnobezne otacky - 1.4, 16V 66KW/2006 - benzin, LPG


silent11

Recommended Posts

Ahojte,

mam dlhodobejsie problem s volnobehom na 307cke. Auto bolo pocas poslednych rokov viackrat vo viacerych servisoch koli inym zavadam ale na skakajuci volnobeh mi bud nic nepovedali alebo povedali ze nevedia cim to moze byt. Vcera som bol ale na  EK avsak koli skakajucemu volnobehu sa nepodarilo dokoncit merania a mam nesposobile auto. Volnobeh sa v pozadovanych otackach neurdzal viac ako 3 sek. Otacky klesnu na cca 600 a naslende aby nedoslo k skapaniu motora tak poskocia na cca 1000.

Pozeral som rozne temy ale nenasiel som nic podobne. Urcite mozeme vylucit vsetky filtre rovnako aj sviecky a skrtiacu klapku. Tieto veci boli menene a klapka bola cistena. 

Zapojil som to na diagbox a ten ukazal 3 chyby. Rozumiem sa do software-u a vypoctovej techniky ale je mi to nanic ked neviem co tie hodnoty znamenaju a ani ako s nimi nalozit / ako chyby odstranit. Kazdopadne kody chyb nehovoria o jednoznacne chybnom diely.

Ukazalo mi to chyby :

P0170 - Regulace bohatosti zmesi , P0130 - Regulace bohatosti zmesi a U1218 - Koherence vzhldem k inteligentny jednotce.

 

Auto ma okrem tohoto este jednu chybu a to, ze po starte (najma na studeno) po stlaceni plynoveho pedalu auto iba dusi a nejde do otacok vobec. Je treba auto nadmieru plynovat aby sa s nim clovek dostal do pohybu. Po chvili jazdy sa to prestane prejavovat. Uvadzam to sem ak to nejako suvisi s popisovanou chybou volnobeznych otacok.

 

Vedel by mi s tym prosim niekto poradit?

Dakujem velmi pekne za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nepises, kolik mas najeto na LPG systemu a o jaky LPG system se jedna, videl bych to ale na to, udelat repas plynovych vstriku (nejspis budou jiz za svou zivotnosti, ktera je tak 20-50tis km a rozhazujou tak adaptaci bohatosti smesi) a znovu nastavit mapu LPG jednotky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

dakujem za odpoved. Na LPG mam spravenych cca 80k. takze uz je to urcite mimo toho co pises. Jedna sa o LPG system Solaris. Ak je potrebny blizsi model mozem sa pozriet do protokolu a doplnit.

Ako som pisal, do aut sa velmi nevyznam ale problem sa prejavuje ako na plyne tak na benzine. Je aj tak mozne ze to sposobuju plynove vstreky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to budes mit vstriky asi nejaky Valteky, tam se da repas a kalibrace udelat snadno a celkem levne. Ano, kdyz netesni lpg vstriky, jde do sani nekontrolovatelne mnozstvi plynu a je rozhozena bohatost smesi, jde tam vic paliva nez vzduchu, proto kdyz poradne proslapnes plyn, kdy  se hodne otevre skrtici klapka, a jde tam vice vzduchu, smes se alespon trochu ochudi a jede to lepe. Kazdopadne to neni dobry pro motor, katalyzator, zapalovaci soustavu a emisema bys nejspis stejne neprosel i kdyby volnobeh tolik neblbnul

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...