Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 407 SW - Zapojení AUX-JACK 3,5 mm


Mhum

Recommended Posts

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak je to se zapojením konektoru AUX - JACK u starších verzí PEUGEOT 407 SW. Objednal jsem si totiž tento kabel (viz. obrázek), zapojil jsem jej do rádia v autě, ale bohužel jej nemůžu najít v menu a ani ve zdrojích (source). Na nějaké poslké stránce jsem se dočetl, že je možná potřeba jej povolit nějakým způsobem, bohužel v nastavení MENU jsem nic nenašel. Děkuji všem za rady ;) 

248421.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rada cislo 1 - pouzivej HLEDANI. Nenapsal jsi, zda mas maly oranzovy displej (a tedy nejspise radio RD4) ci velky s navigaci, nicmene k aktivaci AUX pres diagnostiku je info treba zde :

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se musi nakodovat pres dia, pak bys mel pres Source videt krom radia a mp3 jeste AUX (pripadne jestli mas CD changer tak jeste 4.mozny zdroj). Jeste sehnat nekoho okolo Olomouce s dia ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...

Jestli mohu poradit, tak jsem koupil "udělátko" na mp3 pomocí SD karty, USB, AUX 3,5 mm Jack. Ofiko to šlape na RD4, ale mám vyzkoušeno i na staré  RT 3 a šlape to dokonale, dokonce s 8GB SD kartou. Jen jsem musel dodržet 6 adresářů, CD01_CD06, umí to na každý adresář 99 písniček, vyzkoušeno od 128k do 320k, schoval jsem to ve 407, v pravé přihrádce, tak není vidět žádný kabel a udělátko není nikde vidět. :D

Třeba ten link někomu pomůže, bylo ta za 14 dní doma, až z Číny. 🙂

https://www.aliexpress.com/item/Yatour-for-Peugeot-307-407-807-C4-C5-USB-MP3-Bluetooth-Radio-Adapter-Digital-Music-Changer/32794355804.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.72334c4d2KBNaS

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Ahoj  Votary.69, přesně to jsem udělal, koupil jsem to stejné, zapojil, pěkně modře to svítilo, krásně jsem si cestou 400km poslouchal flashku. Ale další den nic, ani se mi ta krabička nerozsvítila. ani přes source to nic nepřepne a neudělá. Nevíš co s tím? Stalo se ti to třeba, když si to zapojoval? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 8 měsíců později...

Uvažuji také o koupi Yatour s hands-free a bluetooth do mé P807.

Zajímalo by mne, zda je vidět volající na displeji (mám jen malý displej bez NAVI). Lze pomocí ovladače Yatouru i hledat v seznamu čísel v telefonu, když budu chtít někomu volat?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nelze.. ten modul zapojuješ místo CD měniče, takže emuluješ zvuk z CD měniče.. nic víc to neumí.. 

Na rádiu si zapneš CD měnič a to je vše co s origo rádiem uděláš.. pak už max ovládáš přepínání skladeb na USB v telefonu, příjem a odmítnutí hovoru, ale to je vše

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím. Přiznám se že jsem do toho rádia simku nedával.

a) duální sim ((jak debil vypínat pořád MT a tím přijít o navigaci a vůbec je to šíleně nepohodlné))

b) další číslo ((na co?))

 

Jinak je to přesně jak píše ChouLu. Ten modul pouze a jen dekóduje, mp3 na analogový zvuk ((toto se ani neděje v rádiu samotném, rádio to už jen zesiluje z analogu, rádio nemá ani páru že existuje mp3  ////moje rádio tedy mp3 umí, ale jen z CD/DVD////)) , který ten modul posílá do pinů na audio vstup z changeru a na víc dokáže pouze "emulativně" procházet soubory a adresáře na základě toho že ty povely určené původně pro changer, překládá pro potřeby přesouvání mezi songem(pořadí audio stopy) a adresářem (pořadí CD). Ten konektor, (konektivita) toho konektoru tím končí. Neumí to ani načíst tagy, prostě rádio žije tím že ho krmí changer. Já osobně koupil jen modul co má sd kartu, USB, a 3,5 jack. Víc jsem ani nechtěl aby to umělo. Kdybych řešil HF, tak jdu do parrota. USB nevyužiji nikdy, občas vyměním SD kartu, ale 6x99 songů mě stačí až kam a někdy použiji ten jack, no spíše žena, když už nemůže ty sra*ky co poslouchám. Kabel mám trvale vyveden do přihrádky, připojí si tam mobil a jedou pak její sr*ky. V autě mám trvale schované HF ucho, někdy ho i používám, ale když už řídím tak se snažím netelefonovat. 

Jinak pro AKoci, jednou to fakt totálně fcíplo a nepomohlo ani odpojení od rádia, pomohlo až odšroubování a opětovné přišroubování toho nešťastného konektoru na modulu.

Jinak jestli to máš taky z Číny a nepomůže to, tak doporučuji to rozebrat, snad tam dal rákosník třeba pojistku, nebude asi jen tak vyměnitelná. Budeš jí muset najít a vyměnit, třeba mikro pájkou.

Pokud tam rákosník nedal pojistku, tak to možná shořelo celé. Ono to dost topí, měl jsem i strach aby to třeba nezačalo hořet, ale dřív se mi omezují funkce v rádiu, když je fakt extrémní pařák.

Nechápu jak to je udělané, nic se tam nezesiluje a fakt je to horké, nějak to rákosník divně vyrobil. Zřejmě je tam špatně vymyšlený napájecí obvod, je to jen deb*lní převodní z dig. na analog, tam nemá co topit!

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...