Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Rychle blikajuce blinkre + nefunguje zadny parkovaci asistent


juniP406

Recommended Posts

Ahojte :papa,

na nasej 807 zacali blikat blinkre nejak rychlejsie (asi dvojnasobnou frekvenciou), no len ked vyhodim blinker vlavo alebo vpravo. Ked dam auto na blikacky, tak blikaju normalne. Myslel som reku ci nie je vypalena nejaka ziarovka, ale teda blikaju aj predne aj zadne aj bocne v spatnych zrkadlach.

Tiez nam prestal fungovat zadny parkovaci asistent - "The Parking Assistance cannot be used at the moment.". Predny parkovaci asistent funguje dobre.

Neviete nahodou, ci to spolu nejak nesuvisi? Stretol sa niekto s takouto kombinaciou, alebo je to zhoda dvoch nezavislych poruch?

Vdaka za info! :papa

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...tak dnes som sadol do auta, nastavil som si sedacku do druhej pamatovej pozicie a pozrel som v menu aj service menu ci tam nieco neuvidim, nejake logy alebo nieco podobne a nic, no ale blinkre uz blikali normalne aj zadne parkovacie senzory uz neukazovali momentalnu indispoziciu a fungovali. Tak neviem, ci auto rozpoznava ci v nom sedim ja alebo zena...

Ocividne to spolu suviselo, lebo kym s nim jazdila zena, nefungovalo jej to riadne, mne zrazu fungovalo oboje...

Napada ma,kedze sa to bude asi vyskytovat nahodne, ci to nemoze byt nejaky "studeny spoj" ak maju blinkre a zadrne parkovacie senzory nieco spolocne (pripojenie ku kostre alebo pod).

jarokare - v zasuvke tazneho zariadenia je aj nejaky mikrospinac? Na co sluzi, aby automaticky odpojil zadne parkovacie senzory (na to mam ale vlavo od volantu samostatny vypinac na parkovacie senzory vedla vypinaca ESP)? Pripadne ak ma suvis aj s blinkrami na privese, mohlo by to spolu suvisiet ze mu chybaju ziarovky (alias prerusene vlakna) a blkanie by bolo s vyssou frekvenciou. Da sa k mikrospipnacu lahko dostat, alebo len skusit vlozit a vytiahnut tazne ci sa situacia zopakuje?

(som nedocital Tovoju zatvorku ale vlastne som popisal to iste :) )

...pojdem pozriet ci tam nie je nejaka ta redukcia (ja som ju tam nevkladal, tak ibaze by ju tam nechal povodny majitel), ale skor to vidim na ten mikrospinac

semir103 - ak by to bolo rele blikacov, moze sa jeho chyba prejavit roznym spravanim pri klasickych blinkroch vlavo/vpravo a pri nudzovych blikackach a navyse suvisiet s park.senzormi?

Upraveno uživatelem juniP406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mikrospínač je v zásuvce , musel bys ji rozebrat , spíná ho taková plastová packa (je vidět pod krytem vlevo) , která je dost často zanesená bordelem a zůstává viset . Taky je možný , že se do zásuvky dostala voda nebo je někde prodřenej kabel . Jiná věc , která by ovlivňovala senzory a blinkry najednou mě nenapadá . Relé blinkrů neřeš , tady ovládá blinkry BSI .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prikadam foto stitku toho tazneho. Predpokladam, ze je original z Peugeotu.

Inak tak sme ho kupili, lebo zatial som tazne ani raz nepouzil...

20180523_190920_tazne.jpg

Kde zohnat novu zasuvku? Ma nova piny krimpovacie ci letovacie?

Je tam na tej zasuvke vidiet kde je ten mikrospinac, ci je schovany niekde vnutri v nej?

Upraveno uživatelem juniP406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zásuvku koupíš v Mototechně. Asi bys měl shánět takovou s mikrospínačem, aby to všechno fungovalo.

Zásuvka je šroubovaná. Připrav se na nejhorší, mně se odtud vysypala hromada rzi a drátky upadly. Tzn. byl trochu problém určit, který drátek kam patří. Zaparkuj si na nějaké rampě nebo vyvýšenině, ať máš dobrý přístup. Počítej s tím, že některé drátky budeš muset nadpojovat.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vdaka kolegovia :papa,

super ze zasuvka ma kontakty srobovacie. Skusim najprv precistit, potom rozobrat a zistim kolko tam ma byt mikrospinacov a podla toho zozeniem novu zasuvku. Po rozobrani aj uvidim ci zasuvka nahodou nezvladne repas, ale teda som pripraveny na vymenu.

Treba odpojit bateriu, alebo staci ked je klucit vytiahnuty zo zapalovania? Predpokladam, ze prives nepotrebuje trvaly privod ked nejde auto, ale mozno sa mylim (pripad obytneho karavanu?)...

Tie kabliky ku zasuvke su niekde fixne pripevnene, alebo su niekde na nejakom konektore a bude sa dat odpojit cela kabelaz aj so zasuvkou a majstrovat doma na stole?

Nemate niekto nahodou popis jednotlivych konektorov / pinout zasuvky?

Upraveno uživatelem juniP406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Svazek od zásuvky vede do jednotky , která se dává na levý bok v kufru (měla by být vidět pod krytem přístupu k lz světlu) , bez rozebrání obložení ho asi nevytáhneš . Popis zapojení ti napsal Richva , akorát Francouzi mají jiný barvy (jak jinak :D) , takže jestli si dobře pamatuju tak 1- levý blinkr žlutá , 2 - mlhovka oranžová , 3 - kostra zelenožlutá , 4 - pravý blinkr zelená , 5 - l parkovačka béžová , 6 - brzdy fialová , 7 - p parkovačka černá , 8 - zpátečka bílá , 9 - trvalé + červená , 10 - + po klíčku hnědá , 11- kostra zelenožlutá , 12 - nic , 13 - kostra zelenožlutá . Pak tam ještě vedou dva slabý kablíky na mikrospínač (při zapojení vleku musí sepnout , u většiny neorigo zásuvek mikrospínač rozpíná , takže by to nefungovalo) .  Baterku si určitě odpoj , jestli ten svazek nebudeš vyndávat , protože za ty problémy to nestojí . Tu zásuvku sežeň určitě jinou , to , co máš na foto , nemá cenu čistit a vevnitř bude vypadat ještě hůř :bojim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj  Kolegové 

s tím mikrospínačem měl kolega asi pravdu 

já mám west zásuvku  je  to obdoba  807 RHR

stačí  zásuvka bez spínače  třeba 7 polů -jen musíš spojovat a rozpojovat dva kabely    (nebo je u jednotky  v zadním podběhu samotná pojistka na kabelu ) POKUD NECHCEŠ KUPOVAT VYPÍNAČ :)

 

 

 

 

IMG_20180419_235829.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...