Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pomoc s vyberem Peugeota 407


marta.5

Recommended Posts

před 11 hodinami, P607Olda napsal:

Já myslím, že marta.5 by si měla nechat poradit od John_Ice a StibTo. Píšu to bez ironie, vážně. Je třeba mít silný benzinový motor, bez ohledu na spotřebu. Např. StibTo si teď pořídil 3,6 litru, výkon 260 koní. Spotřeba je sice 11 až 16 litrů, ale kdo by to řešil.

Slabší motor neber. 2,2 John_Ice asi nedoporučuje, má špatné zkušenosti, takže nějaký třílitr.

Víš o tom prd. Stejně jako kolega o 1.6Hdi. Ano, ve městě bez problémů i za 16. Ale kombinace 10. Navíc já 3.6L nikomu nedoporučoval. A 163hp jsem nedoporučil "ženě" ale "do 407" jako vhodný motor. Pokud ale někdo chce rozumný kompromis mezi výkonem a spotřebou dá se jistě uvažovat například o nafte 2.0 100kw.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 18. 5. 2018 at 17:08, StibTo napsal:

@marta.5 s klidnym svedomim ti mohu napsat, ze jsem mel benzin 2.2L 120kw (163hp) a slabsi motor bych do toho nechtel

Píšeš to v tomto vlákně, tak je to asi nějaká informace k předmětu tohoto vlákna, teda koupě 407 pro ženu. Asi se to má brát jako doporučení. Nebo proč jsi to psal do tohoto vlákna?

marta.5: motor si kup jakýkoli, žádný není propadák. Ono je to tak, že ty "horší" motory, např. 1,8 benzín, seženeš o to levněji, ale hlavně nebudou tolik vylítané - 1,8 benzín si nikdo nekoupí do firmy, ale jako rodinné auto, takže může být v lepším stavu.

 

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ony ty benziny stejne skoro vubec nejdou sehnat. Obcas se objevi nekde jeden. Nechci uplne slaby motor, protoze s tim chci jezdit i po horach. Nechci 1.6HDI, protoze mam na nej az moc negativnich referenci.

Upraveno uživatelem marta.5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok. Já mám na 1,6 HDi jen pozitivní, žádnou negativní, ale to už je tvoje rozhodnutí. Od koho máš ty negativní reference? Ze servisu? Od skutečných majitelů 1,6 HDi?

Můžeme se ještě bavit o tom, proč právě 407. Je nízká, má dlouhý přední převis. Tyto věci mi nejvíce vadily na 607, kterou jsem měl. 407 jsem neměl, jen chvilku ve firmě jako náhradní vozidlo.

407 je nízko v ceně, protože není moc oblíbená - co je pak výhoda její nízké ceny.

I na ježdění po horách si klidně kup slabý motor. Rozvážkové služby, řemeslníci tam (i v Alpách) mají normální Partnery, Boxery a jezdí denně. Já tady taky jezdím denně kopce (a krom mě stejným tempem různé Range Rovery i Felicie), síla motoru v tom nehraje roli.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Recenze na internetu i skutečný majitel.

Proč 407. Nějak mi z těch všech aut, nad kterými jsem uvažovala, vypadla jako nejlepší. Důležité parametry pro mě byly vnitřní prostor, výbava, poruchovost, crash testy. A abych dosáhla na pedály, což bohužel není rozhodně ve všech autech pro mě možné (řekla bych snad i ve většině).

 

Že je 407 nízká se taky trochu bojím, někde v Bosně na těch jejích hlavních tazích v podobě polních cest mám trochu obavy, že bude problém.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jan Werich říkal: všechno je jinak.

Zdánlivě jasné věci mohou být klidně naopak. Mám najeto asi 1,15 mil. km, z toho asi 300 t v (tehdy silných) benzinových třílitrech (605, 406). Takže zkušenosti:

- silné auto způsobí větší únavu, protože se pořád o něco snažíte. Se slabým autem je "všechno jedno" a do cíle dojedete čerství. Časový rozdíl je nepodstatný - hlavně v současném hustém provozu.

- v 607 jsem měl motor 2,2 HDi, 98 kW, hmotnost (pohotovostní, bez řidiče) 1535 kg. V 5008 mám motor 1,6 HDi 82 kW, hmotnost provozní (s řidičem) 1699 kg. Takže vše jasné ... oops, 5008 je výrazně živější, odezva motoru i zrychlení lepší, ačkoli má horší parametry

- na 605 vzpomínám nikoli pro silný motor, ale hlavně pro stabilní jízdní vlastnosti - zatáčení, brzdy, chování i v rychlosti i na špatném povrchu (před ní jsem měl 405, motor 1,6 benzín, dovezla mě taky výborně)

- horské úseky - někde jsou děravé silnice, jede se podle povrchu. Někde jsou kolony, takže nemá cenu předjíždět. A kde je volná cesta (Červenohorské sedlo), tak spíše záleží, jak spěchá ten řidič. Opravdu i z Felicie se dá vymáčknout hodně. Ale když pak spočítáte získané sekundy za jízdu nahoru (1 minuta?) (dolů jede stejně rychle i slabý motor...) - tak za celou dobu vlastnění auta získáte snad jednu hodinu...

 

Zopakuji tedy to hlavní: od koho se kupuje, a jak je auto zachovalé - opečované.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně nejde o to být někde dřív, ale nechci za sebou do dlouhého kopce táhnout dlouhou kolonu. Proto bych nešla třeba do Fabie s litrovým motorem. Klidně bych se spokojila s 1.6, přijde mi to dostatečné, nechci ten motor jen kvůli špatným doporučením. A ano, jen od jednoho majitele, protože víc majitelů těchto motorů kolem mě není. Na druhou stranu to není jen běžný uživatel, ale člověk, co si vše dělá sám.

Co se Feldy tyce, nedam na ni dopustit. Maji ji rodice a jezdim s ni velmi rada. Pro me velmi pohodlne auto. Chystam se ted ale na delsi cestovani, takze se mi kupovat Felda nechce.

Upraveno uživatelem marta.5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dekuji vsem za uzitecne rady :)

Chtela bych se optat na nejakeho garaznika v Praze, ktery by mi ted byl to auto ochotny dat do kupy (bez nutnych oprav to opravdu neni) a pomohl mi se v tom trochu zorientovat. Chci si k tomu poridit nějakou jednoduchou základní diagnostiku a trochu to auto sledovat, v servise se na me s takovymi pozadavky vykaslou.

Upraveno uživatelem marta.5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zadni kotouce a brzdy a par drobnosti typu plast co drzi zadni sterac atd. Ale uz jsem sehnala fajn mechanika :)

 

Diky vsem za rady a je mozne tuto diskuzi zavrit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...