Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zajištění nákladu


Milhausekkk

Recommended Posts

Ono to není jen o tom, zajistit si bagáž cestou na dovolenou.  Já třeba osobně nesnáším jakékoliv předměty v autě které nejsou fixované. Tím spíš pokud jsou v kufru a přesahují přes hranu opěradel protože jen ten kdo neviděl co to dokáže neuvěří že i jenom blbá lékárnička která se volně povaluje na platě u zadní okna nebo i ozdobný polštářek dokážou v případě prudkého brzdění popřípadě v při nárazu získat takovou energii se kterou letí do prostoru kabiny cestujících a tam působí na vše co se tomuto projektilu postaví do cesty. Viděl jsem cca 2kg velký meloun který si panička " bezpečně " uložila na plato u oktávky a při intezivním brzdění na konci kolony se auto vlivem jakéhosi bordelu na vozovce zavlnilo a tím se meloun uvolnil a vletěl až na předním sedačky kde se naštěstí roztříštil bez nějakých velkých škod kromě toho že trosky z něj byli všude včetně světlého kostýmku co měla panička na sobě možná že si i ukápla do trenek ale to jsem nezkoumal.  A tím  jak to letělo tak se panička lekla povolila na brzdě a opravdu jen se dotkla auta před sebou. Fakt tam bylo víc štěstí než rozumu v celé téhle situaci stačilo aby jela ještě trošinku rychleji zabrzdila intezivněji a ten meloun letěl rychlej a ona se lekla chvilku dřív a mohly to odnést i plechy takhle to byla jen " pusa " nárazník na nárazník.   Já si vždy když před dovolenýma běží na internetu nebo v TV takové ty rady jak naložit na cestu k moři nebo co a jak v autě zajistit při jakékoliv přepravě říkám dopr...e však tohle by měl každý znát z autoškoly a pokud mu to v autoškole uteklo tak přece selskej rozum velí jasně to nejtěžší/ nejtvrdší co nejhlouběji / nejblíže podlaze a na vrch jen lehké/ měkké věci. Bohužel stále jsou tací kteří to nechápou.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Scratchi, moooc děkuju za tip... https://www.sbazar.cz/Sherry0405/detail/28268729-delici-sit-mriz

hned jsem kontaktoval přes email a sms prodejce ... (raději nevolám teď před sedmou ráno) ... tak snad to klapne.

Ještě jednou díky a díky i všem za další tipy.

Jinak mám hagusy a o boxu jsem uvažoval, ale pak jsem to vzdal, protože pořizovací cena je vysoká a já bych ho využil velmi málo - porovnávám se zkušeností s THULE, kde jsem kvůli dovolené v roce 2009 na Šumavě s koly koupil ty nejdražší příčníky a nosiče kol ... mám to dosud a od té doby využito cca 4x, protože na kole vyrážím už přímo z domu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jooo panove - kdyz rakouskej cetnik nema naladu, vytahuje z kolony Cechy, Slovaky a Polaky a hleda a hleda: za prechodem Rajka [SK/A] jich stalo loni v lete na tohle tema snad 10: bily ubrousek do vyfuku, pristupnost lekarnicky a vystraznejch vest, zmerili tlak v rezerve... a nakonec stejne 114Eur za volne lozeny veci ve stresni rakvi. Podle nich musi byt i v rakvi veci zajistene proti posunuti pri nouzovem brzdeni. Takze tak!:fnuk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Box bych si nepůjčil, nemám to rád, to bych ho už koupil..... jsem divný :aut

No s těmi rakouskými policajty to potěš ... mám ještě rezervu pod autem a spouští se z kufru, bych byl fakt rád, kdyby musela dolů :grr

Bíly ubrousek nechápu, to by snad bylo na hlavu, že se takhle dají určit překročení emise ... nebo se pletu?   Ale vím, že policista má vždy pravdu:aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já taky nejsem žádný hrdina a dobře vím, že nějaké námitky by vše mohly jen zhoršit. Jen nevěřícně kroutím hlavou, že taková selekce/diskriminace je vůbec možná ... stavět kolonu a vybírat jen čechy atd....  ale do zahraničí skoro nejezdím, takže se to třeba běžně děje a jen to nevím.

Snažím se být na všechny tyto nástrahy připravený a řeším je dopředu. 

Pořád nemám ještě vyřešenou navigaci ... mám dost velkou sedmipalcovou, tuším ... a ta na čelním skle taky zabere prostoru. Na průduchy kvůli klimě ji taky nechci dávat, ať proudí vzduch .... prozatím se to jeví do trojuhelníku bočního skla dveří .... myslím, že umístění navigace je taky bod, co se v Rakousku řeší, co?

Jinak zpět k síti, doufám že bude pasovat ta z passatu :D .... uvidíme

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S navigaci taky pozor na dve veci: Nesmi zasahovat do prostoru stiranyho stiracema a mit upozornovani na radary :fnuk! Jo a jako tresinka na dorticku - v Rakousku na rozdil od Nemecka zakazane autokamery s docela drsnou poutou!!:grr

Upraveno uživatelem pesastor
pismenko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Rakousku nejsou autokamery zakázané  viz.  V sousedním Rakousku je situace ještě o něco méně jasná a to přesto, že je používání autokamer legislativně vyřešeno. Podle vyjádření rakouského autoklubu je možné používat kamery výhradně soukromě, například pro natáčení cesty na dovolenou, nikoliv však pro monitorování provozu. Problém by mohl nastat, pokud by policisté při případné kontrole neuvěřili tvrzení, že se jedná o výhradně privátní natáčení. Z toho důvodu používání kamer v Rakousku příliš nedoporučují. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lada> vzhledem k tomu jak nas Cechy maj rakousti cetnici radi tak opravdu neni vhodne je jakkoli - treba jen tou kamerou - drazdit:fnuk! O to by bylo mozne psat romany, treba na tema nekolikahodinoveho zdrzeni kolegy kvuli uz v CR odrenemu blatniku, kdy ho policiste podezirali a utajene nehody v A a shaneni fotky odreneho blatniku z CR!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O těch kamerách v rakousku vím, jen čistě hypoteticky, jak teda řešej, když ta kamera je v autě od výrobce nahoře pod zrcátkem? Ta se přece demontovat nedá (nebo teda dá :D, ale víte jak to myslim)

 

Upraveno uživatelem morepower
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Fruktis napsal:

ja mam teda na uchycení v kufru očka...ale to je jedno:papa

to ja je mam taky, ale tady je myslena prepazka mezi strop a sedacky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přátelé, já nevím, ale mám v Rakousku naježděno cca 5 tisíc km s ČR značkou a ani jednou , mě nic takového nepotkalo. A třeba v zimě mně stavěli stejně jako spousty jiných po staré pod Brenerem, ale jen koukli na doklady a jelo se dál. Tak nevím.

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 17. 5. 2018 at 6:14, Scratch napsal:

prodávající byl ochotný a vyzkoušel to strčit do 307SW jedné známé, bohužel to nepasuje to těch úchytů ve stropě a tyč by se musela podle prodávajícího upravit, tak do toho nejdu :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napsal, že se nevejde, že by se musela upravit tyč .... tak buď dlouhá a nebo velká hlavička tyče ?

Tak jako tak upravovat bych to nechtěl, tak jsem odmítnul. Napsal jsem Gabrielovi307, co prodal bouranou 307 (škoda), jestli mu ta mříž nezbyla.

Pokud ne, tak je tady odkaz na polské allegro ... to nevím jestli je bezpečné, resp. kdybych koupil a bylo to na nic, tak to už asi nevrátím,co ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...