Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna orig.repro na P5008+vytlumení dveří


otojanicek

Recommended Posts

Ahoj, JBL je také má oblíbená značka. Zvuk v mé 5008 mi také moc nevyhovoval. Mé řešení sice zabírá část zavazadlového prostoru, ale hraje to řekl bych o "dost lépe".

Doufám, že střešní sklo je dostatečně pevné a nerupne.

Ale uznávám, že to není ideální řešení ozvučení při obsazení celého vozu rodinkou.

STH79410.JPG

STH79463.JPG

STH79466.JPG

STH79468.JPG

STH79471.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kupodivu drnčení vozu není nijak velké. Nastavení rádia je: výšky +2 , basy -3 . Takže zbytečně nebasuju reprákama ve dveřích, když to dělají subwoofery. Stále poslouchatelná a nezkreslená hudba je ještě při hlasitosti do 25. Jediné co fakt rachotí je stopní konzole ve které je integrován displej s obsazeností sedaček a zapnutých pásech. Ale to nějak utlumím. Jo a ještě zadní SPZ.  Na vlastní uši jsem kdysi slyšel nevytlumenou a vytlumenou jedničkovou Octavii, repro v obou verzích původní originály a rozdíl fakt velikej. Takže sebelepší repro v blbé ozvučnici pěkný zvuk stejně neudělá a naopak i origo repro se dají velice vylepšit dobrým vytlumením.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taneční hudba na tom hraje pěkně, dost to pumpuje s vnitřnostmi. Ale i při hraní AC/DC, nebo Pink Floyd - The Wall se lidi otáčí a koukají. Moc nevěří, že to hraje z takové pojízdné rodinné krabice, ještě k tomu francouzské. Spíš hledají Octavia RS, Golf GTi, nebo Honda Civic, či Audi S3.

Německý zesilovač Gladen  https://www.ahifi.cz/zesilovac-gladen-rc-150c5.html  umí i vysokoúrovňový (reproduktorový) vstup, takže jsem se u rádia napojil na zadní levý a pravý repro a táhl dozadu k zesilovači. Žádný Hi-Lo adaptér není potřeba. Navíc není potřeba spínaný + od rádia k zesilovači, prostě když rádio začne hrát, zesilovač si sám zjistí, že mu přichází signál (hudba ) z rádia a zapne se. Pokud 30 sekund nic nepřichází, sám se vypne. Myslím, že to umí jen některé zesilovače od Gladen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedno z těch na Ahifi je to moje (červený). Ale nedali tomu dost. Nemám vytlumený tapec, jen dveře a to ještě asi jen částečně (prý tam není místo na stahovačky a sklo). Původně jsem to chtěl dělat sám, ale je to hodně náročné na čas a veškeré nutné vybavení. Příště bych dal asi Galden, protože má nižší impedanci. Bohužel ani dveře nějak nedělají plof, ale spíš staré kovové žbluňk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevim jak vy, já na 5008 mám krásně tlumenej zvuk dveří při zavření, tak nevim jestli to neni jiný v novějších modelech. Mě to krásně buchne, nic nerezonuje, jen tlumenej zvuk bouchnutí. Ale nevim jestli se mi to nezdá, že jsou dveře plastový

Na 207 to je jiná, tam je to konzerva

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som na Partner ovi menil repri za Gladen V2 165, ktomu vyskace boli v krabici, z ahify.cz, a na plnenie pouzivam alubutil z http://tuning.izotes.sk/?gclid=CjwKCAjw0ujYBRBDEiwAn7BKt790LEadhGsVIDSzpvaOQOg8RQOLjOOxv2-twU-nsbZZStAC2DdzNBoCrzAQAvD_BwE

Dobrá cena, sú to pasy 0,2 x 10 m za 35€, + tlmiaca pena, cize na čele auto som minul max 100€. Už som to predtým robil na 605.

Na plech nalepil pasy, na tapacirovanie nalepil penu, dobre sa to robi, lebo to nie sú veľké pláty, a obliepas to čo potrebuješ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 týdnů později...
V 16. 5. 2018 at 11:46, otojanicek napsal:

ano pájel...starý výškáč pryč, na foto je vidět že je tam dost místa....na spod te díry jsem dal kruh 1 cm izolace  ( zbytek izolace tapecu) aby to sedelo na měkém + přikryl zpátky tou mřížkou....a vyšlo to tak že ta mřížka ten výškáč krásně přidržuje proti pohybu.

Ano vpředu P5008 jsou 165 mm repro ...vzadu jsou 130mm repro........ ja volil dozadu komponentní s vyškačemi zvlašt...kvůli lepším výškam.   

Prosím Vás, já koupil sadu gladen v Ahifi s vl. výškáčema a propojovacím kabelem. Kudyma mám protáhnout ten kabel do dveří abych to propojil s origo výhybkou ve dveřích. Děkuji moc za radu (mám 5008 rv. 2013) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Žádný nový kabel neprotahuj. Napoj to na stávající vodiče k výškovému reproduktoru. P 5008 žádnou výhybku nemá. Je to pouze řešeno tak, že výškový reproduktor má v sobě zabudovaný kondenzátor, který odstraní spodní pásmo a hraje pouze výšky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
Návštěvník

tak som sa vcera vytrapil aj ja. Ruky dorezane od plechu .....ale vysledok stoji za to :aut .....super zvuk, zatvaranie dveri je fakt "tuc" a prejav auta apocas jazdy sa tiez zmenil (menej zbytocneho drnčania).

Moj poznatok pocas montaze:

obr 1. Skoro kazde repro ma konektory, teda siroku a uzku placičku. Original repro ma sice plastovy konektor ....no kontakty z neho vedu na "placičky"  a aj v tomto pripade siroka znamena "+" (preverene aj bateriou 1,5V).  Teda kabel veduci k sirokym placickam je vzdy "+"  No a v pripade mojho auta to bol napravo oranzovy, nalavo modry :O

obr 2. Vyskac obsahuje kondenzator a ked som si prezrel na nete zapajanie vyhybiek, vzdy ide do suciastok vyhybiek "+" kabel, takze zapojenie je zrejme z obrazku (original vyskac), kde tmavsi kabel je plus. Takze ten tmavsi kabel pojde zase na plus (teda do kondenzatora) noveho vyskacu (tie spravidla maju oznacenie kablov).

obr 3. treba vystikat rebra na drziaku reproduktora, kedze nove a kvalitnejsie maju vacsi magnet. Za magnet sa umiestnuje pena, ja som dal 30*30cm, pod nou na plechu je samozrejme antivibracna hmota. A taktiez je nutne vystiknut tie tri cudliky, inac nove repro nesadne.

obr 4.  pod madlo otvarania (je nasunute na 3 nasuvnych plastoch) som nalepil 2mm hrubu, makku pasku aby to nedrnčalo.

 

 

 

obr 1.jpg

obr 2.jpg

obr 3.jpg

obr 4.jpg

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Rozdiel to je, ale neviem ako "veľký"....nie som odborník na audio. Ako som písal, zvuk je iný, ďaleko lepší po mojej úprave, avšak tá spočíva v dvoch krokoch - vytlmenie + nové repro a teda neviem akou mierou k zlepšeniu prispelo nové repro a akou vytlmenie. Podľa SVK Heureky sú najpredavanejsie:
 
 
A asi aj podľa CZ:
 
 
Avšak už len pri pohľade na magnet reproduktorov je jasné, že rozdiel to musí byť. Origo ho má trošku väčší ako vaša 50kc :-) ak si bežný poslucháč (teda nie pojazdný DJ) tak MAC ti budú stačiť. Ak potrebuješ naozaj kvalitnú a hlasnu hudbu zainvestuj viac. JBL, Hertz,.....
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty MAC AUüdio Fire je hodně "muziky" za malo peněz.... oproti orig. repro je to dle mne velký rozdíl....: umocněný tím vytlumením.....bez vytlumení při přidání volume, se celé dveře hned třásly a orig repro mely při zesílení velké zkreslení..... to po vytlumení a vymenou na jiné repro NENI,

- v basach ....středobasy jsou tučnější

- ve výškách..... ty orig jsou moc nahlas a "uřvané"

Samo, kdo chce super kvalitu , tak at si připlatí za GLADENy  na ahifi.cz , které stojí 3500 kč místo 1500 kč za přední set ( komponentní)

Na ahifi.cz v Brne si je mužeš porovnat v poslechové mistnosti a ty GLADENy měli ješě více tech středobasů.....  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...