Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Podpěťová ochrana


zavovi

Recommended Posts

Dobrá otázka, zda při vybití baterie na 11,5 V ještě nastartuješ. Případně s jakou přesností je těch 11,5 V z výroby nastaveno. Když lednička vybije baterii kvečeru na 11,5 V a necháš ho takhle do chladného rána (např. 5 st. C), zda s takto vybitou baterií nastartuješ.

Zkus, a po pár pokusech uvidíš. Já už bych takto neriskoval, protože důležité je odjet i s celou rodinou a ne běhat kolem auta.

Případně měj v kufru druhou baterii jen pro ledničku, na tuto použij tento odpojovač, a za jízdy dobíjej, např. ze zapalovače přes diodu.

Všeobecně je lepší do auta nerýpat, aby pak nezklamalo v důležité situaci.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ledničku chci využívat především v létě, takže nízké teploty nejsou až takový problém. A přes noc také spíše ne. Jde hlavně o to, abych ji někdy nezapomněl odpojit, než aby tak byla připojena pořád. 

 

Ale taky mám strach, abych pak ještě odjel. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, dokonce celé auto je vybaveno funkcí Eko-mode, která má zajistit, aby auto ještě nastartovalo...

Je to jednoduché: pořiď si ledničku i podpěťovou ochranu a až jednou za čas nenastartuješ, tak sem napiš, pro poučení. Případně v jaké situaci a jak reagovala manželka...

V jiném vlákně jsem psal "jak se z mladých a odvážných stanou staří a opatrní" - hle, jsme u dalšího případu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za info. Zásuvku do kufru mi dodělávali, takže k ní manuál nemám, ale prej je zapojená stejně, jako by byla součástí výbavy. Po změření je pod napětím i po vytažení klíčku - to jsem zrovna nechtěl. Ledničku mám, tak to v létě vyzkouším, jak pojedeme k vodě. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lednicka bere nejakych 12A. Tak az bude hezky a budes u vody nejakych 6 hodin, tak napis jak se chovala manzelka/pritelkyne az jsi zacal shanet odtahovk. A neb ocituju P607Oldu "jak se z mladých a odvážných stanou staří a opatrní" - hle, jsme u dalšího případu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Len ešte taká malá rada na záver, než začneš experimentovať, odporúčam aspoň skontrolovať či máš funkčné odomykanie/zamykanie na šoférových dverách, aby si sa potom do toho auta vôbec dostal, pretože je veľa áut, na ktorých to už z nejakého dôvodu nefunguje a majiteľ na to kašle lebo mu úplne stačí odomykanie ďiaľkovým ovládačom.

Asi najväčší problém s tou ochranou je v tom, že to nezáleží výlučne na napätí akumulátora, dôležité je aj to, v akej kondícii je akumulátor, a to už tá ochrana asi ťažko odhalí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zase ako dodatočná ochrana proti zábudlivosti to nie je zlá vec, ale určite nie na to, aby som tam nechával niečo pripojené naschvál, to už je koledovanie si o problémy. Ináč za cenu tej ochrany sa myslím už dá zohnať aj kľúč s elektronikou, samozrejme nie originál ale z aliexpresu, resp. ebay, určite tu nájdeš nejaké vlákna aj o kľúčoch, tiež sa chystám dorobiť si jeden (čínsky) s diaľkou ale keďže mi až tak veľmi nechýba a času je vždy málo tak zatiaľ to má čas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trakčný akumulátor iba na chladničku - nabiješ - vydrží možno celý víkend chladiť.

Trakčný - nie klasický štartovací. Nevadí mu vybitie a vydrží oveľa viac cyklov nabíjania.

Ja to mám na webaste prerobenom na nezávislé kúrenie (ide aj ventilátor v kabíne). V zime každé ráno viac ako pol hodku ide kúrenie aj ventilátory a dobíjam cca raz za dva týždne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...