Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Diamantový vrták, vrtání do keramických obkladů


Radek Hurvajz

Recommended Posts

Mám něco podobnýho v koupelně, takovej černej skorokámen, 45 x 45. 6krát vykroužit díru na vodu mi dalo fakt zabrat, bylo to hodně o nervy. Chladil jsem teda vodou a nebyly ještě přilepený, hodně obkladů zařvalo. To co je přilepený, to už nerezonuje, takže dirky na hmoždinky vrtám c citem s příklepem + voda + solidní vták.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

https://www.siko.cz/obklady-dlazby/naradi-a-prislusenstvi/diamantovy-vrtak-8mm-mokre-vrtani/zbozi/r04923?gclid=EAIaIQobChMIterDs4Lx2gIVgrTtCh0HBwDpEAAYASAAEgLmkPD_BwE

 

Tenhle použij bez příklepu a máš po problému.....chladit stačí dejme tomu stříkačkou s vodou....v kuchyni mám takové kachle 10x10cm...tvl.já je nomohl ani flexou uříznout....-)))))) ale takovým 6mm jsem dal díry v pohodě....prcek mi držel velkou stříkačku a chladil......na zem hadr a je to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mě kdysi v prodejně Hilti poradil frajer vrták na dlaždice od Piranha a zatím spokojenost . Ale ten je na jiném principu. Má takovou tenkou klínovitou špičku, která se prohlodá glazurou a asi až po 5 milimetrech je vlastní vrták.

Jde i do cihel, ale na dlažbu se musí vrtat nízkýma otáčkama. Na tom pouzdře vrtáku je myslím max 660 ot/min do dlažby . . .   Jo a nesmí být žádný příklep . . .  :bojim

Upraveno uživatelem Klemoň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdybys tam dal nápis "použití na vlastní nebezpečí", byl bys mimo odpovědnost :mrk . Teď vážně: S dlaždičkami bohužel zkušenosti nemám ale např. vrtání do panelu byl příklepovou vrtačkou horor. Potom jsem pořídil vrtací kladivo Dewalt a nechápal jak jde všude jako po másle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

máš hotovo?? jinak určitě vrták viz siko prostě stejný princip --korunkový vrták --malé otáčky stačí aku vrtačka bez příklepu na dvojku a zmáčknout jen na půl a chladit nejlépe rozprašovačem za vrtání .Pokud to není uplně "slinutá" dlažba tak ti ten vrták vydrží pokud ano tak dva nebo jiný výrobce který tam má toho"diamantu"víc.            z příklepem bych to nevrtal jeli to fakt tvrdý obklad ona "slinutá" tak to 100pro rupne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V ‎6‎. ‎5‎. ‎2018 at 18:38, Roman 2105 napsal:

Přilep to Mamutem a bude hotovo :D

Však na futrálu od Mamuta píšou že unese snad 20 kg na centimetr čtverečný. Takže by to mohlo i smrádě unést ale nesmí sebou moc házet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono je to o vrtacce:myslim! Resil jsem podobne, kupodivu se stejnou vrtackou jako Ty ->> prisazeny 70cm svitidlo do stropu v panelaku. Zarvalo par vidiaku, malem uvarena vrtacka a 3mm dulek ve stope:grr.

Zajdei nekam do pujcovny a pujc si VRTACI KLADIVO:). Vetsivou pujcuji i s vrtakea a ZA 5 MINUT NENI CO RESIT!!!:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vena garazmistr> Mamut NEEEEE:grr! U synovy P106 s novyn lakem jsem potreboval prilepit bocni plastovou listu. Tak Mamut High tac. Napatlano, pritisknuto A ODPADLO!!! Pul dne prace s odstranenim zbytku. Po 1. konzultaci s technikem DenBraven pry vysoka okolmi teplota [+26stupnu]. Novy pokus rani se stejnym vysledkem:fnuk!!! 2. konzultace a prijezd pracovnice DenBraven. Jeji rezult: koupeny kus ve skladu spatne skladovano - Mamut prosel mrazem, potom nelepi! 3 dny prace v haji, poskozeny lak......:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@pesastor nemůžu napsat nic jiného než napsal @kirkiz. S Mamutem pracuji řadu let a nikdy jsem neměl jediný problém. Jo vlastně měl hned zkraje když jsem ho objevoval. V té době jsem dodělával barák a po stavební firmě zůstali jisté nedodělky v okamžiku kdy jsem je ze stavby vykázal. A lepil jsem přechodovou lištu mezi obývákem a chodbou v obýváku plovoučka na chodbě dlažba kamarád mi řekl podmázni to lehce Mamutem přitiskni a nech tvrdnout co se vymáčkne tak to pak ostrým nožem ořízneš až to vytvrdne. Já protože jsem tomu moc nevěřil podmáznul pořádně Mamutem přiložil jsem lištu přitisknul a pro jistotu ještě zatěžkal třemi kbelíky plnými vody. Štěstí bylo že byli plastové protože tím přebytkem se přilepili k podlaze.  Dva kbelíky nepřežili vodu jsem z nich vytáhnul vysavačem a když jsem zabral že je přece z té trošky lepidla utrhnu tak se rozletěli na kusy ten třetí amputoval jiný kamarád strunou na vyřezávání oken z auta. Samozřejmě s patřičným komentářem o mé schopnosti naslouchat a řídit se radami starších a moudřejších.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k tomu že moje Narex vrtačka má 29 let tak zaslouží vyměnit za lepší, koupil jsem na takové to domácí vrtání malé kladivo od Bosche, k tomu sadu  čtyřbřitých vrtáků, až to vyvrtám tak dám vědět jak to šlo.

Zatim diky za tipy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...