Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

(P407) chybove hlasky (P2408, P0463, P0462, C403, F408)


SiFoN1988

Recommended Posts

drazi soudruzi, idem si k vam znova po radu..

po zisteni chyby P2408 (zavada: signal snimaca uzaveru nadrze) asi pred troma tyzdnami som po konzultacii s elektrikarom (podotykam zamestnancom miestneho predajcu Peugeot) chcel vymenit dany snimac.. objednaval som cez ineho znameho, ten sa pomylil a namiesto snimaca mi objednal zamok vonkajsieho vika nadrze.. kedze som predtym dany vadny snimac nevidel a nevedel ako vyzera, naradosteny som rozobral zadny pravy podbeh ked som zistil ze zrada, nemam snimac ale zamok.. moj povodny snimac som ale uz vytiahol z drazky a strcil do miesta pod prahom na plastovy kryt.. s myslienkou ze az budem mat spravny nahradny diel v ruke nebudem musiet povodny snimac hladat.. 

nasledne po poskladani podbehu a kolesa a odjazde ma este pred garazou prekvapilo piskanie z palubovky.. 3x zapiskalo, na displeji sa objavila hlaska "fuel acces not properly locked" spolu s grafikou cerveneho trojuholnicka ukazujuceho na zadny pravy blatnik, na displeji medzi budikmi vyskocila grafika zadnej polovice auta so zvyraznenym krytom vika nadrze.. plus palivomer sa ani nepohol a neukazoval zostavajuce mnozstvo paliva v nadrzi.. tak som teda vypol motor, zamkol a skusal to vonkajsie viko nadrze, reku ci som nahodou nezapojil zle kabel na zamku.. ale viko drzalo zamknute.. tak som nastartoval a pri odjazde dana hlaska znova takisto aj stav palivomera nula cela nula nic.. jazdit sa s tym vsak dalo, takze som mavol rukou, ze reku bude snimac pozrem sa do diagboxu ze co..

problem samovolne neodznel ani po montazi noveho snimaca uzaveru nadrze.. diagbox dokonca stale hlasi tuto chybu + dalsie ako vidiet na prilozenych foto.. 

problem je, ze sa sice zavada P2408 nijak navonok nepreukazuje, ale vdaka nej mi system nespusta ani automaticku regeneraciu ani nutenu.. a netuzim teda menit/cistit FAP tak skoro.. 

takze soudruzi, riesil niekto tento problem, pripadne vie niekto poradit co s tym?

 

inak po prvom zobrazeni hlasky o  nezavretom viku a udaji z palivomera nula nic este nesvietila kontrolka rezervy.. ta sa rozsvietila na polceste z PP do KE.. odvtedy svieti stale aj po 600 km  

inak som pri zapajani noveho snimaca pozeral aj na konektor s dvoma kablikami, ktory je pripojeny do toho plastoveho vrchu (uvazujem ze to asi bude snimac hladiny paliva, ak by to bolo palivove cerpadlo tak by som asi dojazdil --->) a skusal ho rozobrat, bohuzial som si nezapamatal ja idiot ako boli kable.. vie mi to niekto odfotit? 

btw na konektore snimaca uzaveru nadrze je palubne napatie 12V, na hentom konektore (asi snimaca hladiny paliva) je nejaky 1V.. je to v poriadku?

btw2, v diagboxe som sa v ktorejsi ponuke preklikal k tomu ze sa mi tam zobrazilo mnozstvo paliva v nadrzi, avsak palivomer ho nevie ukazat..

 

POUSnapshot_1525453572669_2.jpeg

POUSnapshot_1525453595654_3.jpeg

POUSnapshot_1525453626957_4.jpeg

POUSnapshot_1525454125886_5.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano kryt pod sedackami som mal rozobraty, inak by som neodpojil stary a nezapojil novy snimac pritomnosti uzaveru nadrze.. po zapojeni noveho diag stale ukazuje tu chybu.. hrabal som sa aj v konektore snimaca hladiny paliva, na nom som pravdepodobne prehodil kable (su tam 2), podla foto co som nasiel ma nete to uz ale mam dobre zapojene.. poistky som skontroloval, vsetky su ok.. diag stale ukazuje tie iste chyby..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...