Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Poloosa - cena


romandown

Recommended Posts

Zdravím všechny,

měl jsem nějaké problémy s vibrujícím volantem, naštěstí to bylo jen nevyváženými koly, ale podle mechanika to původně mohlo být ledacos - jako nejdražší variantu jmenoval poloosu. Vzhledem k tomu, že se mi "můj" mechanik odstěhoval mimo Brno, jsem před rozhodováním, kam s autem jezdit. V servise, který jsem si vyhlídnul, mě právě postrašil tou poloosou a cenou jen za materiál min 10 tisíc. Podle jiného (který bohužel taky je pro mě docela z ruky) by to mělo stát určitě méně. Chtěl bych tedy touto cestou poprosit o Váš názor na zmíněnou cenu, případně doporučení jiného osvědčeného servisu v Brně. Jen upřesním, že se jedná o Peugeot 308SW 1,6 88kW 2010. Předem díky za každou radu či názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, originál poloosa pravá 7120Kč, levá 7297Kč . Dají se koupit třeba na autorozvody. cz za 2822Kč pravá a 3124Kč levá. Jinak bych to neřešil, pokud to přestalo po vyvážení kol, tak je to v pořádku.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poloosa vnitřní konec opotřebený se projevuje vibrací auta (NE VOLANTU) při záběru motoru, zhruba při 60 - 70 km/h, na 3 nebo 4 nebo 5 rychlost. Při povolení plynu ustane hned. Je cítit pod podlahou, nejvíce u spolujezdce.

Homokinetický kloub klepe v rejdu, případně při jízdě asi 30 km/h jemně hýbe do volantu - volant ti pod rukama "žije".

Píšu to proto, že servis by toto měl dobře vědět, závadu identifikovat a né tě strašit. Buď tam závadu máš (můžeš dlouho jezdit i se závadou), nebo nemáš.

Tak podle toho bych si vybíral servis - aby se vyznali a neměnili věci zbytečně.

Sem do Zábřeha je to kus, ale když jde o výdavek 7000, který je možná zbytečný... Znovu opakuju, že bych byl štastný, kdyby tak šikovný a seriozní servis byl v každém městě.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to v tuto chvíli neřeším ve smyslu, kde nechat vyměnit poloosu. Vibrace přestaly naprosto spolehlivě (potvrzeno na asi 500 km). Je pro doplnění - vibrovalo mi to při cca 110 km/h. Spíš mi jde o to, jestli rovnou hledat jiný servis, protože tento je drahý a snaží se zákazníka oškubat. Prohlásil, že nevěří, že vyvážení pomůže apod. Předtím jsem u něj nikdy nebyl, tak jiné ceny a přístup k zákazníkovi nemám možnost posoudit. Každopádně jste mě utvrdili v tom, že se po jiném servisu podívám. Kdyby někdo měl doporučení pro Brno, budu vděčný. Slyšel jsem chválu na nějaký servis na Životského a na Dornychu. A pak ještě na Kuklenské.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...