Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ruční deaktivace přiklápění zpětných zrcátek


HonzaT

Recommended Posts

Peugeot nám dal elektrická přiklápěcí zpětná zrcátka, ale už nám nedal možnost volby, jak si je ovládat. Aktivovat/deaktivovat tuto funkci můžeme pouze přes diagnostiku. Pak jdou pokaždé, nebo vůbec. Jsou ovšem situace, kdy není potřeba při každém zamknutí a odemknutí vozidla neustále přiklápět a odklápět zrcátka. Například u svého baráku, na chatě, na chalupě, kde lze předpokládat, že vám zrcátka nikdo neukopne. Dále v zimním období, zejména, když je mrznoucí déšť a sněžení je lepší nechat zrcátka odklopené, aby ráno motorky s převody v zrcátkách netrpěly . Udělal jsem si ruční deaktivaci přiklápění. Použil jsem malý tlačítkový spínač/vypínač. Výhodou tohoto typu je, že je dvojitý, má tedy dva samostatné spínací okruhy. V podstatě dva vypínače v jednom. Jedním vypínačem tedy ovládám obě zrcátka.  Má celkem šest nožiček, já použil pouze čtyři. Přiklápění zrcátek řídí modul na dveřích řidiče. Ke každému zrcátku vedou dva vodiče pro sklápěcí/odklápěcí funkci. Jeden vodič se ponechá tak jak je, druhý se přestřihne a vloží se do cesty vypínač, který spojuje, nebo přerušuje obvod. To samé pro druhé zrcátko. Celé zapojení je jednoduché, jediné co se rozebírá je modul na dveřích řidiče, který se vyndá za minutu. Ideální je použít čtyřvývodový rozpojovací konektor, pro případné jednoduché odpojení modulu na dveřích řidiče a vyndání z vozu např. při nutnosti rozebrání dveří, bez odpojování(odstřihování) dodatečného spínače. Není ale nutný. Celé to není nutné, ale někdy a pro někoho to může být užitečné, spínač stál asi 5 Kč. Dávám nějaké fotky.

STH79535.JPG

STH79547.JPG

STH79538.JPG

STH79542.JPG

STH79555.JPG

STH79251.JPG

STH79321.JPG

STH79250.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele ja už nevim, ale asi jo. Každopadně to myslím píplo. MNožna je to vic než 5s. Pak to fungovalo jenom ručně a né po odemčení a zamčení auta.

Ona jela někam do uzkého místa a sklopila zrcátka, myslela že pokud se sklápí tak musí držet, no a tím to vypnula.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na diag jde nastavit že pokud neotocim klickem do ON tak jsou sklopene :) takže případ kdy jsem si nechal tašku v autě pro kterou se vracím zbytecne zrcátka nejezdi tam a z5 ale neresi to zimní období viz hlavní příspěvek :) super nápad taky dodelavam par věci na co soudruzi z Francie trochu pozapomněli...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kemox: to fakt? to by mi naprosto dostačovalo (většinou, když nakládám auto na parkovišti a jdu třeba 4x, 5x, jen zamknu zas odemknu). Poptám se až půjdu na servisku, ono je to verze od verze jiné, podle řídící jednotky (u mě šlo třeba zapnout přisvěcování do zatáček, což u jiných verzí nejde). Uvidím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím Kemoxe, zda to má opravdu takto nastavené na své 5008. Nikde v diagnostice jsem tento parametr k nastavení funkce zpětných zrcátek nenašel. A nepamatuji se, že to nějaká 5008 a 3008 má takto nastavené. Tak jak to popisuje to měla 607, možná 307. Prosím i ostatní, jak jim to funguje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

To je bezna vlastnost pri rucnom sklopeni. Aj ja ked parkujem na dvore a viem, ze pojdem castejsie do vozidla, tak sklopim zrkadla tlacitkom a potom zamknem a kym chodim do auta, tak po odomknuti sa nikdy nevyklopia a vyklopim ich tlacitkom az pred jazdkou. Len niekedy to zabudnem ja sklopit a potom sa stale odklapaju ked idem pre nieco do auta

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...