Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Sviti kontrolka minimul mot. oleje.


doga.227

Recommended Posts

Ahoj, tak mam další dotaz. Peugeot 307 Break, 1,4 16V, 65 kW. Auto mam asi mesic, vymenil jsme mot. olej 5W/40 a samozrejme i olejovy filtr. Nalil jsme 2,75l oleje. Cca 3 tydny v pohode, ukazatel oleje po sepnuti klicku před nastartovanim ukazoval maximum. Dnes jsem ujel 50 km, vypl motor a po ,,nastartovani'' mi kontrolka ukazovala zadny olej /1 kosticky na displeji/. Tak jsme dolil 1 litr, co vozim pro jistotu s sebou a po 9 km porad ukazovalo minimum. Odstavil jsme auto, nechal 30 minut vychladnout a uz to ukazovalo zase maximum. PROBLEM je v tom, ze když chci zmerit hladinu oleje, u zadneho auta jsme nezazil tak pitomou merku oleje, je to strasne neprehledny. No, pokusil jsme se to zmerit a při otreni oleje merky do kapesnicku byl olej zluty-bohuzel jakoby novy, jakoby to byl ten 1l, co jsme dolil. Po 3 týdnech by mel byt preci uz cerny. Tak si rikam, zda zlobilo mereni na displeji, nebo mi opravdu zmizelo tolik oleje. 

Jinak pod motorem za celou dobu ani kapka oleje, bud zlobilo mereni na displeji, nebo motor pekne papa olej. Mechanik myslim rikal, ze je to zaolejovane v pumpy. I me prijde, ze na bloku motoru je vytekajici cisty motorovy olej. Podle tacho 169 000 km. Chtel bych to hlidat, ale z te merky se neda nic odečíst, ma barvu jako olej. Pomohlo by zmerit tlaky ve valcich? Dekuji moc za rady a uvahy! 

Upraveno uživatelem doga.227
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pisi na kazde ruce jednim prstem a asi mi ta prava ruka pise rychleji :-D Jinak, ted jsem byl zmerit olej, není problem to zmerit, jsem autoklempir, ale je to oproti jinam autum spatne videt, u P 405 co jsme mel to bylůa parada. Tak řekl bych, ze je oleje nad maximum na merce, coz taky není dobře, ale bylo by dobře, ze by to ukazovalo, ze oleje asi nebylo minimum, jak ukazoval palubak. Proto jsme na rychlo dolil ten 1 l a priom tam asi bylo oleje normalne, tim jsem to prelil. Je mozne, ze palubak by takto spatne ukazoval? Stalo se mi to poprvé po mesici. Udelam fotky mereni. 

Upraveno uživatelem doga.227
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

že to čidlo množství oleje ve vaně ukazuje špatně se někdy stává, ale když jsi klempíra (já taky :papa), nechápu, že jsi tam hned lil olej, aniž ses podíval na měrku...

teď bych trochu oleje ubral, nad MAX. to není dobře :bojim

podle mě, když nemáš pod autem olej, tak asi nikde neteče

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeee tak to je nahoda :-) No, jsme jen vyucen autoklempir, ale nedelam auta. Spise se venuji zviratum. Jinak, když jsme menil olej, tak po vypusteni jsem schvalne zkusil palubak, co ukaze, ukazal max. oleje, přitom všechen olej byl vytekly. Tak zasilam foto mereni: 1. foto: jen vytazena merka, když auto 1,5 h stalo. 2. foto: ocistena merka 3. foto: mereni. Tak se mi zda, ze oleje je hromady, to teda asi uberu. Jen me udivuje, ze po 5W/40 je olej tak cisty, po 10W/40 jsem mel snad druhy den olej cerny, přitom bych cekal, ze syntetika karbon bude vice rozpouštět. Ozzy moc diky za rady. 

WP_20180420_19_14_03_Pro.jpg

WP_20180420_19_14_26_Pro.jpg

WP_20180420_19_14_48_Pro.jpg

Upraveno uživatelem doga.227
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5W40 je většinou světlejší, než 10W40. Já jsem např. na 406 používal 5W40 a nikdy ten olej při výměně černý nebyl. Za to u nafty je to po pár stovkách km ;) 
Asi ti tam moc starého oleje nezůstalo a ten zbytek pochytal filtr :myslim Jinak na té měrce je to normálně vidět, až kam je namočená. Jsou tam kvůli tomu i ty vroubky, aby se tam olej zachytil a bylo to vidět. Ty ho tam máš teď opravdu moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to shrnu, abych nespomoval. Na radu jsem odsal olej /hadička a injekce/, odsal jsem 1,25l, abych se dostal na hodnotu 2 carky pod maximem. Cili bylo asi 1l prelito nad maximum, snad se nic nestalo. Dobra zprava tedy je, ze olej nejak neuchazi a uz jde krasne odecitat hodnota z merky, ted je to krasne videt. Predtim bylo prelito, proto jsem psal, ze to je merka na nic, ze je tam vse slite dohrody. Budejd by ne, když jsem mel prelito. Cili jsme odsal 1,25l oleje a palubak ukazuje max. oleje, tak pohoda. Dekuji moc za rady. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...