Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 5008 vs. Renault grand scenic


Lecho

Recommended Posts

Ahoj všichni, je mi jasné, že je to omleté téma, ale nějak se nemohu rozhodnout, které z těchto aut pořídit pro rodinu. Proto prosím o názory Vás všech. Bude s tím jezdit žena, nájezd tak 15 000 km, většinou tak 10- 30 km, sem tam okolo 100 km, dvakrát do roka dovolená, výbava standart. Cena tak okolo 250 000,- Kč. Jde mi hlavně o motorizaci, v Peugeotu benzíny nedoporučují, spíš je to průser, tak 1.6 nebo některého 2.0. U Rencka by to byl 1.4 Tce. Preferujeme 5008, ale nevím, zda ty krátké trasy nafta dá. Co myslíte? Diky za názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co vlastniš za motorizaci a převodovku, jak jsi spokojený nebo by jsi doporučil jiný motor? Rozdíl mezi 1.6 a 2.0 slabší, je ve spotřebě minimální. A je hlavně s manuálem, s robotem v 1.6 jsem nejel, u 2.0 s automatem už nevis, kdo co kde posra..., ikdyž všude píšou, ze jakákoli převodovka je v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

90% 5008 na trhu jsou 1.6...

S robotem mám naježděno bez mála 60 tisíc a naprostá spokojenost. Zvykl jsem si hned cestou od prodejce a teď když jedu s Bobikem, tak je to vopruz...:D

10 - 30 km nafta dá úplně v pohodě :super

Na Scenika se vyprdni - je hnusnej :aut ale volba je na Vás obou, spíš na ženě, když s tím bude jezdit :P

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Žena samo 5008, přes to nejede vlak, jen jsme neměli nikdy naftu, nevíme a neznáme jak se k ni chovat, jak jezdit. Rencek ma tu výhodu, že benzin je docela slušný , jinaknic moc. Snad tedy rozhodnout, jesli 1.6 nebo 2.0., ten je v manuálu, pořád převládají obavy :D. Jinak diky za příspěvky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem neměl nikdy naftu. Teď 5008 1.6HDi 82kW, manuál. Dlouhodobá spotřeba 6/100km. Jízdně dostačující. Není to závoďák, ale rodinný auto. [emoji6] Jezdí jak kratší trasy, tak i delší. Někdy regeneraci postřehnu, hrubší zvuk motoru a někdy vůbec ne. Jen teda v zimě jsem to tolik netrápil na krátké trasy. Než se to ohřálo na 80, tak jsem parkoval. [emoji3]

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 18 hodinami, Lecho napsal:

Rozdíl mezi 1.6 a 2.0 slabší, je ve spotřebě minimální.

Rozdíl mezi 1.6 a 2.0 zvlášť na krátkých trasách a ve městě je značný. Minimální je na okreskách a na dálnici. Když je motor studený (krátké trasy) a ve městě tak rozdíl je i 2l/100 navíc pro 2.0Hdi. Pokud chceš využívat krátké trasy a město převážně, tak 1.6 bude lepší. Při tomto provozu bude hodné náchylná ke karbonizaci a zanášení víc než 2.0.

Já se v průměru u 2.0 nedostanu se spotřebou pod 6,5. Mám průměr 6,8. Pokud jedu třeba okreskama RK/Nitra (dálnice jen 35km), jedu za 5.8. V zimě třeba tím, že na dálnicích v Rakousku bylo všude 100, krom asi 150 km, tak jsme měli celou cestu za 6.0. Ale rozdíl litr v průměru samozřejmě je. Pokud bys jezdil 60% dálnice a 40% mimo město, asi by rozdíl mezi 2.0 a 1.6 při podobné dynamice, byl maximálně půl litru, jak zařadíš krátké trasy a město, nůžky se rozevřou.

Jo ještě k tomu automatu - o posrání je to naopak, hydrodynamický měnič nemá spojku a tedy dvouhmotu, takže 300-400tkm bez problémů, pokud měníš olej. Manuál i robot dvouhmotu i spojku má, takže problémy přijdou dřív.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obě auta jsou vizuálně v pohodě, líbí se nám obě, ikdyž chápu, že je to subjektivní. Jde mi spíše o techniku, hlavně motor a převodovku. Co nejméně oprav, co nejvice spolehlivosti. Vzhledem k tomu, že máme doma jen benzíny v manuálu, proto ten výslech vás všech. Máte někdo panoramatickou střechu nebo střední okno? Stojí to za to? Není tam v létě mic hic, nebo se to dá jakousi roletou zastínit? Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám panoramatické okno. Není otevírací :super

Je tam roleta ze tří panelů v materiálu tapece (ne jako u koncernu silonový hadr:blicismajlik) a rozhodně v létě v autě není vedro a v zimě mi nemrzne hlava (nemám plešku:D).

A ještě jeden postřeh, při dešti nerezonuje plech a to sklo to hezky tlumí. A samozřejmě střešní okno děti milují :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj :papa,

Tak já teď nevím když vidím ty fotky takhle pěkně za sebou, tak ten můj názor v mém příspěvku je ještě dost slabý. Copak to nevidíš :o Peugeot je elegance sama ten scenik  :blicismajlik

A panoramatické okno mám taky a souhlasím s pavelu96 :super

Upraveno uživatelem Jirous
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...