Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Oprava promáčklého prahu v Praze


popest

Recommended Posts

Ahoj,

nemáte někdo nějakou dobrou referenci na schopného karosáře (servis) v Praze? Zjistil jsem, že mám promáčklý levý práh v délce cca 40cm a do hloubky tak 3 - 4 cm (nejspíš otáčení blízko vyššího obrubníku). Mam v plánu to dát do Peugeot Veleslavín, ale raději se ještě zeptám tady na nějaký jiný tip.

Díky 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nejsem klempíř, ale pokud to dáš do značkového servisu tak budou tvrdit že se musí měnit celý práh a bude to raketa za opravu a narušení antikorozní ochrany celého vozu.  . Pokud to dáš šikovnému klempíři a bude to vytahovat tak na to bude bodovat oka pro reverzní kladivo a tím se taky naruší antikorozní vlastnosti. Pak je to přelakovat celý práh a zase to bude darda za opravu. Jestli není proražený plech aby šel bordel a voda do vnitřku tak bych to nechal maximálně bych to ošetřil pokud je podřená barva aby to v těch místech nebylo náchylné ke korozi. Jako ano nevypadá to moc hezky ale auťáků s různě zmáčknutými prahy jsou mraky a téměř nikdo to neřeší a pokud se to řeší tak až v okamžiku kdy to nějak ohrožuje auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Znackovy servis nemusi měnit práh... záleží jak to vypadá. Ale i tahání SPOTem se to ohřívá, ale ne tolik jako pri svařování. 

Ideální by bylo vymačkani zevnitř... Ale to zase musí být nějaký otvor, kudy se tam karosar dostane nástrojem... někdy se ten otvor musí vyrobit :-( 

K té antikorozni ochraně... z vnější strany se to ošetří, ale na vnitřek se není jak dostat... bohužel, takže bude reznout zevnitř. 

Upraveno uživatelem MilanF1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

díky všem za názory. Vkládám sem fotky jak to vypadá. Uvidím samozřejmě podle ceny, ale primárně to nechat opravit chci, protože to vypadá hrozně. Auto není moc staré a vypadá velice dobře (momentálně až na ten práh). Co se antikoro týče, toho se také bojím. Na druhou stranu přeci nic nebrátí udělat z vnitřní strany v místě opravy novou zátku a tou to zevnitř ošetřit.

 

IMG_0179.JPG

IMG_0180.JPG

IMG_0181.JPG

IMG_0182.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výš co bych s tím udělal. Na obou stranách bych to stříknul černou krupicí  aby to vypadalo stejně a nechal bych to být. Jsou lidi který se takového šrámu na autě ani nevšimnou. jasně nevypadá to moc hezky ale když to vezmeš tou krupicí tak tím že to má hrbatej povrch tak se v tom schová ta promáčklina. A máš klid bajvoko oprava do 500 Kč tou krupicí. Kluci který lakujou ví co myslím a dodají přesný název dělá se to i ve spreji a na to by jeden mohl stačit na obě dvě strany.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To by šlo asi PDR metodou vytahnout, přestříknout avyleštit, koukni sem

https://www.peugeot-club.com/topic/110678-hurvajzova-207-vymena-oleje-koncovka-vyfuku-nerez-listy-prahu-letni-backurky/?do=findComment&comment=1833941

Nasledně níže jsou fotky po....

stálo mě to dvojku

Je tam i kdo to dělal.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

P607Olda: upřímně jsem rád za každý názor, ale prosím nevnucovat. Děkuji.

 

Díky Hurvajz. Zkoušel jsem jeden servis v Praze co se také specializuje na opravy po kroupách vytažením a prý by to částečně šlo. Psal jsem do toho krosare, tak uvidím co napíšou. Rozhodně bych dal přednost vytažením za studena byť by to nebylo úplně dokonalé... 

Upraveno uživatelem popest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...