Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Elektrikář Praha


Guest StibTo

Recommended Posts

@RichVa , máš k tomu nějaký plán? Revizáka mám z Kladna, ale dělá pro nás i v Praze, ale nevím, jestli by byl ochotný jet přímo na místo před samotnou revizí. Jak píšeš, že nemáš problém to udělat, tak co chceš konzultovat?

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Scratch přesně jak píše @Havlicek.Lukas. Konzultace ohledně posledních "novinek" ale spíš zkušeností se zapojením. Tatík, který je starým revizákem, jak jsem psal dřív, je už trochu mimo hlavní dění. Třeba na chalupě mám jen jeden centrální proudový chránič (je na něm prakticky všechno kromě světel) což vidím, že je špatně.  V bytě jsme dali jeden chránič na koupelnu plus kuchyni mimo chladničky. Ovšem musí mít vyšší vypínací proud, což prý není pro poruchu jednoho spotřebiče úplně bezpečné.

Tady bych rád dal chrániče dva - na jeden kuchyň (kromě ledničky)  druhý na koupelnu. Jen mi to vychází nevyváženě. Otázka, jestli to něčemu vadí. Pak zkušenosti s rozhozením zátěže na jednotlivé fáze - co s čím, aby to unesl 3x16A hlavní jistič.

Vodorovné rozvody v bytě jsou v podlaze. Bohužel předseda SVJ natvrdo odmítá "drážkování" do panelů (ze statických důvodů), takže zásuvky buďto při zemi nebo vytažené na liště.  To zase není hezké takže při zemi. Ale protože chce dceruška víc vypínačů ke světům než je teď a vypínač při zemi je špatně, tak mi vychází dálkově ovládané spínače. Tady je otázky, zda má zkušenost s nějakými typy. U některých se píše, že je nutný minimální odběr cca 5W - pokud by tam byly LEDky, tak by tak nemusely úplně fungovat.

Nyní jsem ve fázi kdy čekám na slíbené schéma stávajícího zapojení - vedení  a postupně dávám dohromady kde co bude polohově a pak lehce načrtnout jističe - jejich rozložení.

Asi by stačila konzultace po počítači. Hlavně aby pak při samotné revizi nedošlo na to, že je něco hodně špatně.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@RichVa az budes mit podklady tak se mi ozvi a zkusim se s nim domluvit. Ted ma dovcu. OK?

Zasuvky pri zemi ti urcite podle me neprojdou :(

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Scratch děkuji. Rozvaděč už mám poskládaný (na papíře :mrk) ještě musím načrtnout jednotlivá vedení. Jakmile to budu mít, tak bych Ti to poslal v SZ. 

Ve Strakonicích mi před 5ti lety prošly zásuvky 25 cm (horní hrana) od země.  Vycházelo to ze stávajícího zapojení, kdy byly zásuvky na silných lištách a v podstatě to vyhovuje.

Samozřejmě, že v koupelně a kuchyni jsou ve správné výšce. Stejně bych to chtěl udělat i v Praze. Naštěstí  koupelna a zeď ke  kuchyňskému koutu z jakých si silikátových tvárnic, takže tam to jednak půjde snadno nadrážkovat a zcela určitě to nebud mít vliv na statiku paneláku.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle me je idealni 20cm spodek krabicky pro zasuvky v pokojich a 120cm vypinace. Koupelna je dle zon a kuchynska linka dle potreb, samozrejme mimo drez a varnou desku. Pro panelaky se stale vyrabi dvojkrabice pro zasuvky tzv. penal ABB Classic pro montaz na povrch od podlahy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...

Ale jo , já myslel na nějakej elektromagnetickej zámek , ale zmátlo mě to jištění , proto jsem se ptal na vrata od trezoru :D Někde v baráku není nějaká třífázová zásuvka jištěná 25A ? Z ní by to šlo redukcí , těžko budeš hledat jednofázovou zásuvku 25A .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 22. 1. 2019 at 18:14, Fruktis napsal:

Zeptám se tady.. budou mi dělat vstupní dveře a zarubne.. a chtějí po mě zajistit 230V/25A...to sice mám v rozvadeci ale v bytě mám už jen 230V/16A.

Jak by se to dalo vyřešit?:myslim

Ahoj,  věcná ... tak tohle mne vždycky položí ...

Firma jde dělat kšeft, předpokládám. Tobě dá kudlu na krk ohedně požadavku na elektrickou síť ... zákazníku, starej se ... a stejně ti to naúčtujou celý ... Jak je potom zohledněn jejich požadavek v ceně díla? Chci tím říct, že pracující firma bude dojit zákazníkovu elektřinu ... ale jemu do toho přeci nic není, ať se stará zhotovitel ... Všimnul jsem si, že hodně firem už má 3 fázovou centrálu ... Napájení strojů a přístrojů je přeci problém zhotovitele, kterej inkasuje ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já nevím...elektrocentralu v paneláku?:myslim a ani mi to nějak nevadí že použijí moji elektřinu...to je jako kdybych chtěl po zednikovi aby si donesl svou vodu...nebo kdyz si rozmíchá stuk vrtackou...to jako že mi má pustit elektrocentralu v kvartyru?:bojim

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...