Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

nápad změny ad Volby do Vedení klubu-Důležité!!!


Pe.Tr

Recommended Posts

Ikdyž jak jsem jinde naznačil , chystám se z fóra po letech stáhnout, jeho budoucnost mi volná není a stále mne nutí přemýšlet co a jak udělat pro jeho zachování co možná nejdéle. 

Aktuálním tématem viz nadpis jsou Volby do vedení klubu , které je vlastně klíčové při vůbec tvoření budoucnosti klubu. Nebude vedení nebude klub. Z praxe víme, že vest klub není věc záslužná , stojí nějaký ten čas ( tak je spíše vhodná pro nadšené srdcaře značky a podobné úchyly :D ) a určitě se nezalíbíte všem , ale to je všude a ve všem. Co tím chci říct, víme že kandidáti se hledají obtížně a když už jsou napul rozhodnuti zdali do toho půjdou tak jednak si sami neveří nebo mají obavy s kým že to vlastně budou ty tři roky spolupracovat apod. 

Návrh (je to muj osobní návrh, není to stanovisko vedení klubu ,myšleno aby ste si netukali nahlavu co nas to zas napadlo) :

vzor Parlamentní volby ČR = vysvětlím .....   Ve vedení mají být čtyři lidé , nejlépe kamarádi co se znají a bydlí blízko sebe (coz by nebylo podminkou), je jedno jestli Praha, Brno , Liberec apod. Proto navrhuji system , kdy do vedení klubu budeme volit "strany" (party) . tzn , čtyři klubáci se spolu domluví že do toho chtějí jít. podmínkou stále bude aby to byli řadní členové,  přihlásí se do voleb s nejakou svojí kandidatkou plnou svých predstav,volebnich slibu ;) a podobně, od nas dostanou přidělenou barvu, místo názvu - nebo klidně at si zvoli nazev. To uz je jedno. a Členská základna bude volit "stranu". 

Pojdme o tomhle navrhu debatovat , resp pokud by se ujal musi se samozrejme zmenit stanovy a na to potrebujem min 2 mesice pred volbama. Zmena stanov by se tykala jen voleb , popr by byla doplnena o zpusob nahrazeni clena vedeni v pripade rezignace nekoho z one party, muj navrh by byl ze by si vedeni samo nekoho naslo a clenska zakladna by hlasovanim dotycneho schvalila ci nikoliv.

 

Diskutujme....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nápad zajímavý a inspirativní :super

Bohužel, příliš blízko volbám, nemám teď termíny v hlavě, ale považuji to nyní za nerealizovatelné.

Přechodné řešení dle návrhu Radima by šlo, kdyby se celá členská základna "neformálně" shodla na tom, že to tak uděláme, ale nikoho to nemůže zavazovat. Najdou se tací, kteří ten "odklon" nezaznamenají a skoro bych se vsadil, že v počtu jednotlivců by se našli tací, kteří by natruc hlasovali postaru napříč "stranami/grupami".

Kdy přijde někdo s návrhem na odklad voleb, prodloužení stávajícího funkčního období vedeni nebo zkrácením příštího (třeba na 1 rok), aby se připravila a schválila změna stanov a mohly být nové volby podle nového systému...?

A to ještě předpokládám, že se skutečně významná většina členů shodne na novém modelu...

Upraveno uživatelem Veverka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nápad je to každopádně zajímavý, mít bydliště blízko u sebe má určitě pro vedení velkou výhodu.. bohužel si ale myslím, že najít tolik zapálených členů na jednom místě bude docela oříšek a aby jen proto, že nedají dohromady 4 členy nesměli kandidovat lidi, které by to bavilo a chtěli to dělat s chutí, no, nevím jestli to je ta správná cesta.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

k těm termitům . 

ja když něco chci hned tak to hned je , to mě znáte už si myslím :D 

do 14.4. si rekneme jestli ano a jak konkretne

do 15.4. připravím návrh nových stanov a předložím vedení ke schválení 

od 16.4. do 22.4. proběhne schvalování členskou základnou  během tohoto týdne stanovy předem podepíšem a not. ověříme.

23.4. odevzdávám na ministerstvo s tím at hejbnou prdelí ;)

do 11.5. přijde odpověd z ministerstva ze ok , v teto dobe uz bude na foru echo o tom aby se prihlasily strany , ministerstvo nema duvod nezaregistrovat nasi zmenu .

1.6. se rozjíždí hlasování do voleb ...........

 

 

p.s. furt tam je časová rezerva na upravy opravy doladovani apod

 

takže čas nehraje vubec roli.

 

 

 

Upraveno uživatelem Pe.Tr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A budou muset být ty skupiny genderově vyvážené? :aut 
Nápad určitě zajímavý. Jen se trochu bojím, aby to zbytečně neodradilo jedince, kteří se budou chtít angažovat, ale pro všechny ve svém okolí budou za blázny a tím pádem nebudou mít dost lidí do týmu :myslim 
Možná by to chtělo nějak spojit, aby mohli kandidovat jak jednotlivci, tak skupiny :nevim  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

není přeci problem , když budou tři aby si napsali na forum že hledaj čtvrteho , či ho jinak oslovily, naopak zas jedinec muže nabídnout služby skupině , to je Aktivita, ta je ve vvedení potřebna a takto se aspon jedinec aktivne projevi. ten kterz to mysli vazne. takhle bych to videl ja. 

 

nasledne pokud by si ho nikdo nevybral do party , porad ta zvolena parta snim muze pocitat na externi spolupraci napriklad. jak rikam aktivnich lidi neni nikdy naskodu.

Upraveno uživatelem Pe.Tr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si myslím že ten nápad stojí zato aby si ho členská základna minimálně nechala projít hlavou. Myslím si že i když je dnes doba různých komunikačních prostředků tak to nemusí být od věci aby vedení  " sedělo " v rámci jednoho kraje nebo okresu. Což by pro vedení mohlo být pohodlnější při potřebě vyřizování úředních náležitostí když by nemohl jeden tak by mohl druhý a ty dokumenty by si snadno předali.  Na druhou stranu zase díky technologiím by se asi dalo ve vedení fungovat i napříč republikou ale už by to nebylo asi tak pohodlné a operativní.  A myslím si že i když by se daly dohromady dvě party kompletní a několik jednotlivců tak by třeba bylo z koho vybrat v případě potřeby doplnění vedení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pe.Tr k těm termitům: Ambiciózní časový plán (a to ještě používám těžký eufemismus), ale OK, možná mám jen příliš malou představivost :D

Pro všechny: Já bych za sebe a ze své zkušenosti rozhodně nedoporučoval "rychlošití" změn stanov takhle závažným způsobem. Vím nebo aspoň tuším (historicky) proč s tím nápadem Pe.Tr přišel, vidím v něm zajímavé jádro, v zásadě tíhnu k tomu, s tím v principu souhlasit. Ale rovněž cítím potřebu možnosti individuálních kandidátů. Svazovat hlasování na volbu "strany" mi trochu zavání volbou jednotné fronty s rizikem možnosti volby pouze z právě jedné nabízené alternativy. Jasně, neděláme velkou politiku, jsme klub lidí určitého převážně volnočasového zájmu, ale stále je dle mého názoru třeba dát prostor volbě a "variantám nečekaného".

Kandidátka "strany" by proto měla umožňovat volná místa, tedy ne nutně právě všechny 4 pozice, aby měli možnost jednak jednotlivci, kteří případně nemají vůli/zájem/možnost vstoupit na kandidátku strany (ptž. nebude chtěn spolukandidáty, ackoliv pidporu voličů muze mítí dost silnou), jednak by měly mít možnost i neúplné kandidátky "stran", když zrovna nenajdou toho správného 4. (nebo 3. a 4.) do party, ačkoliv ten základ týmu bude mít drajv jak prase...

...prostě tyhle modality to chce vymyslet, promyslet, naformulovat, ověřit, prodiskutovat, schválit, implementovat do kandidatur a to už jsme spíš v prosinci...

Jen názor :papa a pokus o konstruktivní kritiku ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to ze se spoji 4 kamaradi se mi ve vedeni takoveho spolku rozhodne nelibi. Pak vzniknou takove situaci kdy se  na necem predem tri domluvi, napisou to do stabaku a posledni prispevek je, takze jsme se vlastne dohodli, aniz by ti zbyly dva clenove meli moznost se jakkoli vyjadrit. Osobne si myslim, ze variabilita a jine uhly pohledu na jednu danou vec jsou vice ku prospechu, nez kdyz se vsichni jednomyslne shodnou, popr. kyvaji jak hlavni hlava porouci. To by ale musela byt ochota jiny nazor aspon na chvili prijmout a zamyslet se nad nim. Ona ta vladnouci strana uz tu vlastne byla a porad je. Za me ne, ale podridim se vetsine :).

Chapu, ze to je pak daleko lehci spoluprace, ktera ale nemusi byt tak uplne ku prospechu veci. Ale naprosto souhlasim s tim, ze je lepsi, kdyz ta parta je tak nejak pobliz, i pres to, ze komunikace probiha hlavne pres stabak (teda ta oficialni :D)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No asi jsem neměl nic psát,nechci se v tom pitvat. :myslim

Už jsem v klubu docela dost dlouho a jezdím na srazy a akce pořádané klubem, tak asi by bylo divné, kdybych nic neslyšel a neviděl. :(

Ale protože se mi líbí setkávat se s lidmi v klubu, tak se nebudu vměšovat do diskuse. Už jsem to jednou před volbami udělal a pak litoval.. :mad:

Takže Petře promiň, ale nechtěj to po mě. Kdyžtak ten můj předchozí příspěvek smaž. :roll:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...