Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 308 SW 1.6 e-HDI 115 k FAP Active - nákup


Hippik

Recommended Posts

Zdravím všechny. Má drahá polovička se zamilovala do Peugeota 308. Pominu-li zkušební jízdu s 308 v minulém týdnu, tak jsem naposledy snad v roce 2005 seděl za volantem 106 s tuším 1,2 benzínem, čili objektivní pohled na značku, model a nabídku bych mohl snad získat od vás. Zamlouvá se nám tenhle krasavec, co něj říkáte?

Já osobně jsem dost nedůvěřivý podle fotek k servisní knížce. Stejná tužka, stejné písmo, stejný člověk v průběhu 4 záznamů a 2+let? Ale možná jsem jen paranoidní.

Na autě samotném, při obhlídce v jiném autobazaru, mne zklamala snad jen roleta kufru, která nevede v nějakém žlábku a špatně se mi zatahovala a asi bych klidně oželel panoramatickou střechu. Jízdní vlastnosti po pár km těžko soudit, ale řídil se nám oběma pěkně. Co jsem o 308 a o tomto eHDI zatím pročetl, tak asi vesměs vychvalovaný motor s doporučením na snížení servisního intervalu cca na 15t km. Takže otázka zní, jaký je váš názor na nabízené auto?

Předem díky za postřehy. H.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já by jsem tipoval, že se nejedná o první registraci v ČR, ale dovoz již ojetého. Například senzor tlaku v pneumatikách, to podle mne v žádné 308 oficiálně dovezené v roce 2013 nebylo. Pak prakticky nikdo kdo si kupoval končící 308SW v roce 2013 si u nás nepřiplácel za navigaci která stála 20 000 kč/ 2.0 HDI bylo za příplatek 30 000 kč.../. Tady serviska je notně zajímavá, nejen stejné písmo, taky stejná propisovačka a ty 4 razítka vypadají jak na jedno namočení jak to někdo postupně orážel tak barva nějak slábla...

Jinak co se týče staré 308SW kterou mám taky z roku 2013 ze stejným motorem/mimo navigaci/ můži jen doporučit. A pokud by se ověřili kilometry byl by aspoň podle mne dobrý kup.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

určitě zjistit historii vozu ofiko v autorizáku, pokud to bude dovoz, či jakákoliv nesrovnalost atd.-NEBRAT!! , v ČR je dost aut s jasnou historií:myslim

jinak tento motor je super, olej měnit 10-15 tisíc max., ta serviska je divná, asi mají technika v inventáři,:D, možná je serviska duplikát, vypisovaná v jeden den...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpovědi. Zkusil jsem prověřit telefonicky v AV Car a podle slečny co mi na to mrkla je to v pořádku. Na konci telefonátu mě ještě napadlo se zeptat na rok výroby, ale protože jsem se ptal trochu oklikou, slečna mi odpověděla na otázku zda to auto nebylo kupované přímo u nich a prý ne, že jim to tam vozilo to ALD. Čili buď je to fakt čistý a nejspíš z leasingu, kdy to ALD (současný prodejce) řešil pro klienta nebo je to propracovaný kšeft. Pokud by to byla ta první, lepší varianta, tak se přikláním k ozzymu, že mohli vypsat duplikát servisky. Ale proč, to nedovedu vymyslet. Vypadá tak nanejvíš nedůvěryhodně. Důležitý bude asi velký techničák, kde se snad dovoz zfalšovat nedá, doufám :D  

Taky jsem četl o možnosti prověřit km podle kontrolu na STK, ale u takhle nového auta tam bude pravděpodobně jediný záznam z první technické po 4 letech, že?

Zkusím ještě to ofiko zastoupení, díky za radu ozzy.

Tak uvidíme Paulzi jestli to bude z ČR. Koukali jsme na podobný, téměř stejná výbava, ale dotažený z Belgie a s 200t km. Auto pěkné, ale u něj by se asi nezjistilo nic. Dám pak vědět co se vypátralo.

 

Upraveno uživatelem Hippik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To smysl určitě dává, jen si nedokážu představit, jak může někdo ztratit servisní knížku. Já na věci co patří k autu nesahám. Nechávám to hnít v přihrádce a když to někdo potřebuje, ať si ji vezme a zapíše tam co potřebuje. Fakt je, že ji tam taky musí vrátit. No jsme jen lidi, stát se to může.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Hippik: Jak může někdo ztratit servisku? Úplně jednoduše. Je to papír jako každej jinej. U nás v práci taky přešlo auto od jednoho člověka ke druhému a při vracení leasingovce se zjistitlo, že serviska prostě není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...