Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nový NTB


Milan+

Recommended Posts

@Fruktis jde mi konkrétně o tenhle kus :mrk

Přijde mi, že výbava za tu cenu je docela dobrá, ale chci znát i jiný názor...

Bude ho používat na školní věci plus YT/ Twitch, sledování filmů atd. A aby to chvíli vydrželo a nebyl to za rok střep k recyklaci :aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to výprodejový model, už nebudou, výbava slušná, na to co píšeš. Cena také. Kategorie NB je home využití a tomu odpovídá i provedení. Pokud to nebude nikam moc tahat tak jí to vydrží. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 minutami, MotoMoto napsal:

Pokud to nebude nikam moc tahat

To je ta klíčová věc :) Jsou lidi, co mají notebook doma na stole a jsou spokojeni. Pak čteme ty kladné recenze 😮 A jsou lidi, co denně notebook převáží, otevírají a zavírají - a ti brzy pochopí, na co se zaměřit.

A když už píšu, vím, že budu kamenován, ale já jsem před lety získal nepřekonatelný odpor k notebookům s AMD a doteď bych si takový dobrovolně nekoupil. Ve stolním PC ano, ale v notebooku ne. Byly to stroje, kterými se dal vytápět středně velký obývací pokoj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U Ryzen procesorů už to není tak strašné, ale jak říkáš, raději prodáváme procesory Intel, pokud možno řady i. Ale jak říkám, na takové to domácí žvýkání to ještě jde. Pokud to pojede na zdroji a ne na baterce, tak i spotřeba není tak strašná. Cena na 8GB a SSD NB je fakt zajímavá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ryzen by byl lepší Zen 2, tedy 4500U. Ale i 3500U je dobrý procesor. Možná bych se podíval po modelu s 3700U kvůli lepší grafice, tady je Vega 8 a videa v 4k budou pro ni hraniční. Pokud si chce dcera zahrát nějakou hru, pak určitě 4700U (Ryzen 7 nové generace). Baterka je 35W není žádná hitparáda. Idepad má jednu paměť na desce, druhou ve slotu, je tedy asi možné vyměnit 4GB za 8GB čip, tedy mít pak 12GB paměti. 8 GB je dnes opravdu minimum, dvanáct se dá, ale víc to neumí. Disk je NVMe, to je fajn. Je to celkem použitelný NB. Osobně bych ho dceři (15) nekoupil, čel bych do Ryzenu 4500U nebo 4600U (až bude), prostě do Zen 2 (Renoir). Tím neříkám, že to nebude vyhovovat, fakt záleží na použití. Do školy určitě v pohodě, na hraní to není.

Jinak v dnešní době jsou pocesory Ryzen v NB skvělá volba, technologicky jim intel naprosto nestačí. 8 jader / 16 vláken + grafika s reálným (ne vysněným jako u intelu) TDP 15W ve verzi je dnes vždy lepší volba, než jakýkoliv intel. O poměru cena výkon (stejně výkonný nebo lepší ryzen stojí o třetinu méně než intel) se ani netřeba bavit. U desktopu budiž, tam se intel zatím se skřípěním zubů drží, ale u NB už je to jen nedávná styl reklamy Hyundai (soused z Bolky jen závidí), akorát že cena tomu neodpovídá. Intel dnes v noteboocích nemá co nabídnout.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak NB nahozen, vypadá a jede docela slušně a hlavně se dcerce líbí :super

 Tady shrnutí jednoho IT poradce...

notebook vypadá pěkně, líbí se mi především:

  1. Cena
  2. Kapacita a typ disku 512GB, SSD – zápis a čtení na disky bude rychlé, operační systém bude rychle nabíhat
  3. RAM 8GB – Ok velikost pracovní paměti, např. Bude možné mít v prohlížeči otevřených víc záložek, či mít spuštěných najednou víc aplikací, aniž by zamrzaly
  4. Dobrý výkon procesoru a grafické karty oproti výrobci Intel
  5. Velký FullHD displej

 

Nelíbí se mi však:

  1. Nízká výdrž baterie – kolem 4,5h maximální, v praxi nižší (odhadoval bych na 2-3h práce), bude postupem času ještě klesat.
  2. Technologie displeje TN- nemá velké pozorovací úhly

 

Shrnutí:

Za tuto pořizovací cenu vypadá pěkně. Problém vidím v té baterii. Pokud výdrž není klíčovým parametrem, koupil bych ho.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, mám tu TN displeje a s pozorovacím úhle problém nemám žádný (oproti třeba MVA displeji jedný levný televize, tam je to děs). Akorát to TN, co mám tady má snad jen 6ti bitovou barvu a to je hodně poznat. Na kancelářskou práci je ale v pohodě. Já bych se displeje nebál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...

Oživím vlákno a zeptám se. Nikdy, opravdu nikdy, jsem nechtěl notebook s AMD a každému jsem to rozmlouval. A když mi někdo přinesl na HW opravu notebook s AMD, tak jsem ho vyhodil. Ale protože doba se mění, AMD začíná mít solidní reputaci, co si myslíte o tomhle? https://www.tsbohemia.cz/asus-zenbook-13-um325ua-kg057t-pine-grey-celokovovy-_d371600.html

Potřebuji pro mladého na střední školu. Výuku mají organizovanou tak, že mají své notebooky a děcka si zápisy dělají na nich, nevedou sešity. Proto bude poměrně značně namáhaný (neustálé přenášení, otevírání a zavírání,...). Překvapivě škola nic nedoporučuje, nechávají to na rodičích 😮

 

EDIT: Koukám, že je i Intel: https://www.smarty.cz/ASUS-Zenbook-Flip-13-UX363JA-EM141T-sedy-p69534

Upraveno uživatelem Péťa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

AMD na notebooku bezkonkurenční. junior má 4700U. Procesor má TDP 15W, při kterém dá s integrovanou grafikou jeho oblíbený Bioshock na 60FPS ve fullFH a ve 4K na 20FPS. 5700U má na grafice snad ještě o 2 jádra víc, ale s DDR4 to bude výkonově podobné. Jen co já bych nechtěl, je lesklý displej. Myslím, že pro středoškoláka je to až zbytečný, ale dá se na tom hrát 🙂 Pro středoškoláka je to dělo. Na práci. Na hraní už ne úplně, ale v týhle ceně můžeš mít něco herního 4800H nebo 5800H s dedikovanou grafikou (alespoň 1660Ti)... Ten ale nebude v rozměru větší A5 a vahou pod 1,5 kila. Je to otázka preferencí, junior zvolil malý lehký na tahání do školy (VŠ). Akorát v tý škole ještě nebyl...

Aktuálně AMD v NB bezkonkurenční.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukni na toto já to koupil dceři do prváku na střední elektro a naprostá spokojenost, otočný dotykový displ, pero, konektivita.

https://www.incomputer.cz/fujitsu-lifebook-t937

Vyměnil jsem RAM za 16 GB

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně beru dotykový displej na NB jako zlo.

  1.  Je vždy lesklý
  2. 99% doteků je omylem, pravidelně mi kolegové zavírají nebo přesouvají okna.. K vzteku. Já to nepoužívám nikdy.

Za mě dotykový displej na NB už nikdy více...

Ten intel je Kaby Lake, to je generace procesorů z roku 2016, používat na tom gcc nebo g++ bych nechtěl 😄 Na poznámky ve škole a většinu online výuky to stačí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím no, Za 15is mohu mít NB s i5-1035G1, tedy procesor s dvojnásobným výkonem jak procesor (4 jádra místo dvou, 8 vláken místo 4), tak i u integrované grafiky. Za podobné peníze jsou notebooky s Ryzenem 4500U. A i trojky minulé nebo aktuální generace s výkonem o polovinu vyšším než sedmá generace, jsou od 12 tis. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...