Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Opravy, údržba a úpravy


5008 hdi

Recommended Posts

  • O 2 týdny později...

zdravím všechny, hledal jsem v servisní knížce, návodu k autu i na netu. Bohužel se mi nepodařilo najít předepsané servisní úkony. Nyní mě čeká prohlídka po 5ti letech, resp. při 120tkm, tak bych rád věděl, co mě čeká. Podle servisní knížky byla poslední prohlídka označená 1A a nyní by to mělo být 1C, ale fakt jsem nedohledal, co to znamená 🤔, díky, pokud někdo víte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně taky nevím, ale pokud děláš je předepsané, tak krom toho, co se mění vždy (olej+filtr a kabinový filtr) tam bude navíc vzduchový i palivový. A asi výměna brzdové kapaliny. Nevím, jak je to u automatu s olejem v převodovce. já u manuálu měnil cca v 80tkm. a letos budu zas. Ostatní podle opotřebení nebo vůlí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

díky, olej v automatu měním u KAPS, po 70tkm...i když mi v Peugeotu řekli, že je tam "trvalej" olej :-D...tak uvidím, jak dopadnu na prohlídce, autu nic není, šlape jako hodinky.

Upraveno uživatelem Pepa B.
gramatika
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem, zajímalo mě právě, kde se dočtu, kdy mě čeká např. reálně výměna rozvodů, slyšel jsem o nějaký "štávičce" pro spalování ve filtru pevných částic, atp. . Doufal jsem, že je někde nějaká tabulka úkonů (běžně bývá součástí Servisní knížky (třeba u Forda a VW jsem to tak měl)), ale asi je to jen na dotaz v Peugeotu, fakt jsem to nikde nedohledal 🤔

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O aditivum pro FAP si auto řekne, podle spotřeby, mě doplňovali teď těsně před 160 tkm. Na rozvody se zeptám letos, ale tuším, že předpis je 240tkm, ale nevím.

Rozvody v servisní knížce tuším napsané nejsou a  aditivum je podle toho, kolik ho je spotřebováno. Dolít lze kdykoliv, pak nastavit v dia, že bylo dolité, ale asi nemá smysl dolívat ho dřív, není to triviální servisní úkon, proč jej dělat (platit) častěji, než je nezbytně nutné. Žádná závada nebo nadměrné opotřebení z toho nehrozí. U všeho ostatního tam myslím interval je (filtry, olej, kapaliny).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 28. 1. 2020 at 10:15, Honza7 napsal:

Tak já našel v servisní knížce to to. 

Rozvoďák u Hdi 1.4,1.6,2.0,2.2,2.7l

Normální podmínky - 240 000 km nebo 10 let. 

Zťížené podmínky - 180 000km nebo 10 let. 

viz fotka. 

           

Na tych 240k km by som sa nespoliehal, asi stara knizka. Ja mam auto z 2012 a tam uz je v knizke vymena rozvodov pre HDi vzdy po 180k km / 10 rokoch bez ohladu na to ci ide o normalne alebo stazene podmienky. Pravdepodobne 240k km ten remen dost casto nevydrzal ked to skratili.

Upraveno uživatelem brixtr
odstraněn obrázek z citace
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...