Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

desátý rok po sobě jsem přispěl klubu penězi a nelituji jich...


Pe.Tr

Recommended Posts

Právě jsem odeslal platbu 300,- za další rok, který klub čeká  . Počítal jsem to a je to už opravdu deset let co jsem tady mezi Váma. Ikdyž vím, že od letoška sem už nebudu chodit tak často jako kdysi , přesto vím, že členství v klubu budu platit dál. Moc se mi líbí myšlenka tohoto klubu a vím, že zadarmo to tady dělat nejde. Provoz a správa tak velkého a hojně navštěvovaného fora , potažmo studnu vědomostí a zásobu odpovědí na mno otázek nejen z auto témat- tam ta podpora od uživatelů-členů je opravdu důležitá. Byl bych rád kdyby se takto nad tímto zamyslelo vícero lidí ....bohužel všeomýlaný fakt, že co je na internetu - je zadarmo, tady bohužel až tak neplatí . Pozor , te´d se nesnažím škemrat o peníze pro klub, jen chci poukázat na aktuální dobu , dobu facebooků a jiných soc. kanálů, která fora nejen autoklubů vytlačují , přitom si myslím, že forum/klubové stránky a to včetně klubových srazů jsou takové více osobitější a více se tu dá spřatelit. Přeci jen jsou tu nějaká pravidla a díky tomu i méně napadání a haterování , což je za mne supr.

Za těch deset let si mohu říci, že mi forum/klub :

dal: 

-přátele a kamarády,díky kterým jsem spoustu zažil a ušetřil hromadu nejen peněz a času

-přehled nejen o automobilech Peugeot , které mám tak rád

-naučil se pracovat s časem

-poznal, že né vše je vždy růžové

-vylepšil komunikaci a práci s lidmi

-rozšířil obzory i v jiných oblastech

 

vzal :

-mládí , ale nelituji toho :D

 

samozřejmě jak píšu výše , nebylo vždy vše růžové , ale vše se dá s klidem zvládnou ,někdy samozřejmě i s emocema, ale jsme jen lidi ;)

Vím, že někdo mě rád má , někdo ne. Ale tak to prostě je se vším a všude a s každým.

 

Ať se vrátím k tématu tohoto vlákna , mám možnost sledovat dění v několika klubech/forech a zároveň jejich fcb skupin , forum je samozřejmě pro mne to nej , at už atmosferou tak přehledem a uspořádáním informací a tím osobitým přístupem o kterém jsem psal na začátku a tím že několik let jsem aktivním členem vedení tohoto klubu , vídím upadající trend platit za něco co je zdarma. Podporovat něco srdcem , nebo z přesvědčení pro dobrou věc už se tak nenosí a bohužel nalejme si čistého vína , peníze jsou potřeba. V realných číslech byť se zvedl přísun peněz z eshopu , poklesl příjem z reklam (můžou za to ty fejsbůky a internety :(  ) a jediné co klub drželo byly klubové příspěvky-členské platby. Ikdyž i za to členství 300-400,- nabízíme i relativně zajímavou protihodnotu jak materiální tak i finanční a samozřejmě i věci spojené s klubem/forem, je počet platících/podporujících rok od roku nižší a nižší . Bohužel se to projevuje i na méně se pořádajících akcích , kdysi jsme mívali 4 velké srazy ročně a minimálně 4-5 regionálních srazíků. Za mně mi je to líto , zpětně když se poohlédnu , či navštívím galerii fotech z proběhlých srazů tak jsou to vzpomínky moc hezké. Aktuálně nás čeká jubilejní 50. sraz , návštěvnost jsem čekal tedy větší ale co už . Ikdyž už vůz peugeot nevlastním , přeci jedu a těším se. 

Pokud jste to dočetli až sem, díky za pozornost a na závěr bych Vás všechny poprosil o pár řádek , co Vám klub dal a vzal .

Nerad bych aby tak skvělá myšlenka a existence tohoto klubu zanikla, proto tyto kroky.

 

P.S. Aktuálnímu vedení klubu končí volební období , volby budou již v červnu tohoto roku. Pokud někdo uvažuje o to klubu aktivně se ujmout, je nejvyšší čas začít nad tím rozmýšlet. Většina z aktuálního vedení klubu již znovu kandidovat nehodlá...

 

28959055_1750678861637767_108640520590881427_n.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Petře, dík za krásné shrnutí. Je to výstižné.

Přiznám se, nevím jak dlouho platím "členské", ale je to od začátku, kdy @Medvěd placené členství zavedl. Takže se mohu vytahovat, že nikdo na klubu neplatí déle :D Maximálně stejně dlouho ;)

[EDIT] Našel jsem v bance svoji první platbu členského: 2. června 2005 ;)  [/EDIT]

Co mi klub dal? To nejcennější, co mohl. Nové přátele, které bych jinak nikdy nepoznal. Díky nim jsem zažil nová dobrodružství a ušetřil hodně času i peněz. Ale to jsi vlastně už napsal. Já se v autech nikdy moc neorientoval a nadále neorientuji, ale alespoň maličko jsem si své obzory rozšířil a hlavně vím kde se optat, když něco k autům potřebuji. A co je bezva, nejen k autům.

Lidé na klubu mě neustále překvapují, naštěstí většinou příjemně. Nikdy se ani nemuseli vidět a přesto si pomůžou. Nejen radou na internetu, ale i fyzicky (podívat se na auto v bazaru, něco dovést, zařídit...). A to dnes opravdu není běžné a všem takovým děkuji.

Co mi vzal? Přiznávám, že asi téměř nic. Občas se podivuji nad některými akcemi, ale to není nic podstatného. Čas, který věnuji moderaci není tak strašný, abych se z toho hroutil a čas který věnuji lidem z klubu (když něco potřebují) nepovažuji za "ukradený".

I já doufám, že se najde pár dobrodruhů, kteří se péči o klub budou věnovat a do vedení budou kandidovat. Vždyť nikdo nemůže čekat, že budeme mít pořád stoupající úroveň. Hlavní je, aby klub pokračoval dále. Aby se našel vůdčí typ, který dokáže zkoordinovat činnosti, jako je provoz klubových stránek a třeba i ten eshop a další.

Děkovat zde nebudu, na to máme jiná vlákna a na děkovačky ještě přijde jejich čas...

Upraveno uživatelem Péťa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsme s bývalou manželkou a synem Jakubem koupili v roce 2006 Peugeot 206 1.4i, tak jsem hledal na internetu nějaké informace o Peugeotu a našel fórum Peugeot clubu a o rok později jsme jeli na náš první sraz v Šebetově. Od té doby jezdím (pokud mi to situace a zdraví dovolí) na srazy,kde potkávám a poznávám nové lidičky :super

Nevím jestli moje první platba byla v roce 2007 a taky nevím zda jsem platil pravidelně každý rok, ale asi jo, takže taky už jsem nějakou tu korunku přispěl ;)

A co mi klub dal a co vzal? Asi tak jak píšou @Pe.Tr a @Péťa.

Dal přátele, přispěl informacemi, díky srazům jsem poznal mnoho míst naší krásné České země a mám už druhého Peugeota a možná ne posledního :myslim

A co vzal? Asi nic, když si na nic nevzpomínám :myslim

Ale v osobním životě za těch deset let se toho u mne událo hodně, jako u každého :D

Mám rád tento klub a lidičky v něm :super:potlesk:papa:papa:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsem tady zdaleka tak dlouho jako Pánové kteří přispěli předemnou členství jsem platil pro letošní rok poprvé. To jestli jsem pro zdejší seskupení přínosem nechť posoudí prosím jiní. Ale co můžu napsat tak to je to že jsem asi z té starší školy jak by řekla nevlastní dcera tak z tý dinosauří školy. Nemám facebook a podobné vymoženosti tudíž nemůžu posoudit relevantnost tam dohledatelných informací ale co vím z doslechu tak v těch fejsbůcích a podobných věcech nepanuje taková pohoda a respekt mezi přispěvateli jako tady kde to díky skvěle fungujícímu štábu moderátorů má vysokou štábní kulturu a myslím si že většina z nás kdo se zde pohybuje může být hrdá na to na jakém projektu se podílela a podílí. Ano čas a doba jdou dál a někteří ze zdejších " pilířů " si řekli že je čas udělat další krok a někam se posunout a své působení zde přehodnotili někteří přestali fungovat zcela někteří plánují a vědí že jejich fungování bude omezené někteří zde budou fungovat z " nostalgie " ale i těmto " pilířům " je potřeba poděkovat za to co pro zdejší komunitu vykonali. Já jsem zde našel spoustu lidí o kterých si troufnu tvrdit že vím když bych za nimi přišel pro radu nebo pomoc v reálu tak mě neodmítnou. A netvrdím že je zde vždy a vše zalité sluncem tudíž i já jsem zde našel pár lidí které " nemusím " přesto je zde dokážu respektovat i když bych je osobně nevyhledával

                               Já osobně jsem působil ve vícero " autoklubech" ať to byl citroen-club.eu nebo xsara.cz nebo jsem se podílel a setrvačností podílím na chodu citroeny.cz  pro oba vpředu zmíněné jsem i pořádal několik srazů ať v tom tradičním nebo netradičním pojetí myslím si že většina akcí které jsem pořádal měla vcelku dobrou odezvu a nemusím se za produkci těchto akcí stydět což by koneckonců mohli zhodnotit i lidé se kterými se znám z dřívějších působišť a pár jich působí i zde. Bohužel do produkce podobných akcí mě momentálně chybí parťačka protože všechny ty akce byli produkovány ať s větší velkou nebo jen podporou mé bývalky.

    Takže pokud bych měl napsat co mi účast na zdejších stránkách dala tak jednoznačně náplň volných večerů a někdy i nocí kdy jsem se " dostával " z toho rozchodu. Za druhé jsem díky zdejšímu fóru  získal i spousty rad a nápadů a v neposlední řadě jsem se i pobavil při čtení vlákna se vtipy. Za třetí jsem díky fóru získal skvělého dodavatele ND pro moji skromnou dílničku jejíž služby i někteří zdejší využili. Vzít mi to zde nevzalo zatím nic naopak přesvědčilo mě to že dobří lidé se najdou v každé společnosti a pokud ty dobré lidi nějakým způsobem spojuje zájem o společnou věc tak se s nimi dá řešit i spousta věcí zdánlivě nesouvisejících.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

porad premyslim, co k tomu napsat.......  mam proste smisene pocity. Jednak me mrzi, ze od soboty tu neni dalsi prispevek a je tu ticho po pesine.  A za druhe, kdyz jsem ted v breznu platil prispevek ja, tak jsem premyslel, proc vlastne mam sponzorovat peu club, ktery musi byt na Legendach........ kdyby tam byl Peugeot a my k nemu "prifareny" tak proc ne..... ale takto delat reklamu Peugeotu? S nasim rozpoctem? Nevim, prijde mi to jako fajn pocin a myslenka (a to uprimne),  ale evidentne, vubec nic neprinasi, ani penize, ani nove cleny. A my tu nejsme od toho, abychom svymi prispevky delali reklamu Peugeotu, nybrz prispivali na chod klubu a fora, ktere mame radi. Radsi bych ty prachy videl  utracene v ramci srazu pro cleny. Ale to je muj uhel pohledu. Samozrejme, ze i FCB forum degraduje, taky jsem "lamal" byvale inzerenty k tomu aby dal inzerovali a prispivali........ a nekteri se i vratili :)

No a co mi klub dal a co vzal....... zacnu tim, co mi vzal. Vzal mi chut a nadseni pro ostatni neco delat a vymyslet. Paradoxne mi to nadseni vzali lide tady na klubu (kdo me zna, vi ze mam hoooodne pomale rozjezdy.....), ale to je to nejmensi a treba se chut vrati, kdyz muze sraz organizovat mercedesak a daciak, tak proc ne priste fordak :D

Co mi klub dal? Dal mi neskutecne moc a moc skvelych pratel a lidi, kteri se trosku obmenuji, nekteri mizi a prichazeji jini. Je to kolobeh kluboveho zivota. Nemuzu tu vyjmenovat vsechny, abych na nekoho nezapomnel, ale vezmu to tak nejak.... muj prvni kontakt byla Netopka a prvni minisraz byl prazsky (tenkrat me opustil muj nejvetsi omyl zivota, ale prijel Benny406), pak jsem poznal @Jirkap a s novou pritulkou (cti Adelka) jel na jeho sraz,  tam jsme poznali @Petav s Lukynem a treba i Mifu (:(), Aku, Vvittyho, Miras CC, Neon family,  Blizzard, Paul Jane, a dalsi Plzenaky Matess, samozrejme v zavesu medved, Hurvajz, casem Minimaxa,, Ostravacka grupa v cele s Premou a Eltonem, mladi ostravaci s JJEENNDDAA a Turkem, oddieho, Berkoffa, eMKacko, Bedu,  Bosse, Koudaka, Radku S, Klemone, StibTa, Mrkvicku, Pe.Tra s rodinou,, Schreeka s rodinou, Petu s rodinou, jihlavska grupa, nesmim opomenout Blanenske lvy a jejich juniorku, Kobra, Vriskot, Peavey, dale HoPo kolega Driver, Brixtr, Gabriel307,  pak taky MitchMB,  Fakir,  jeste DevilNighs, Gronholmm, Ferry,  MotoMoto, Husky, MJ Sytic, Negrbob, Svejk,  Pepito, Charlie1, Stepan SV, Kubik 306 s16, PP205, h4wkey, Stejsn, Goldinku, Ondru, radim.1008 se Zuzou, Weri, John, Marlin a fakt je vas moooooooc.........a takhle bych mohl pokracovat a stejne bych na nekoho zapomnel a proto se omlouvam, pokud jste se tu nenasli, nelze napsat uplne vsechny :(. A proto s snazime jezdit na vsechny srazy abychom se s vami vsemi potkali aspon jednou za rok !!!!!!!! Vlastne mi i dal ucastniky svatebni kolony, kterou zorganizoval tusim ze @Pe.Tr a prijelo krasnych 16 kousku peugeotu :)

Dal mi i kamarada Dzanu, ktereho uz mi i zivot vzal :(  

1916784_102871333065088_3835222_n.jpg

19480_104727439546144_1581863_n.jpg

10409541_812853532066861_6154703000478986196_n.jpg

10305255_812362318782649_2105971954487313228_n.jpg

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc hezky napsané až na to že zrovna mě jsi zkomolil Nick :D

Docela mě rozesmála věta kdyz muze sraz organizovat mercedesak a daciak :D když se nad tím zamyslím tak na tomhle fóru je už jen hrstka lidi co má peugeota oproti tomu jak to bylo dřív a na jednu stranu je to dobře.. Tím se dokazuje stále láska k této značce či klubu samotnému .. Nejsem zde zdaleka tak dlouho jako někteří členové. Před pár lety mě sem dotáhl bývalý člen který už sem ani nechodí od doby co si pořídil Forda :D

Bohužel znám jen hrstku zdejších členů ale za každého jsem opravdu rád... 

Tento klub mi nevzal absolutně nic ba naopak.. Strašně mi toho dal... Počínaje všestrannosti členů.. Bylo mi nesčetněkrát poskytnuta rada na různá odvětví ať už okolo aut či napr. Oprava elektroniky.. Díky tomuto klubu jsem se několikrát  pobavil(např vtipy ale i různé konverzace a v neposlední řadě provokovani jednoho moderátora když hlásím citace :P)  a poznal lidi kteří mi strašně pomohly. Byl bych rád kdyby tento klub pokračoval v tomto duchu a zbytečně se lidé nehandrkovali kvůli kravinám což asi nebudu jediný  :)

Doteď jsem byl pouze na jednom sraze a navíc na kole tak doufám že se to bude už jen zlepšovat :D

 

Upraveno uživatelem brixtr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A na mě zapomněl úplně. :roll [emoji14]

Dlouho jsem přemýšlel, co na to napsat. Ale nějak stále nevím co. Zkusím to bez přemýšlení z patra.

Klub jsem objevil cca před deseti lety, kdy jsem měl problém se 306kou. Dostal jsem radu a nějakou dobu jsem se tu neukázal. Nechytlo mě to tu. Po nějakém čase, řekněme tak roce možná dvou, jsem se vrátil a začal přispívat. Postupně založil vlákno o autě a začal poznávat místní komunitu. Po čase následoval první účast na Milanově minisraze v Přerově nad Labem. Poté se přiblížil letní velký sraz a to Kokořín s oslavou 10let fungování klubu. Když se ohlídnu zpátky, tak tu dobu považuji za nejlépe fungující období klubu. I když jsem to teprve poznávál, seznamoval se členy, tak to tak na mě do dnes působí. Ale zpátky. Zúčastnil jsem se tedy tehdy Kokořína, kam jsem jel nad ránem přímo z fesťáku. [emoji3] Tehdy to u mě teprve všechno začalo. Od té doby jsem nevynechal jediný velký sraz. I když jsem nemohl, tak třeba do Fulneku jsme vyrazili na otočku přes půl republiky. A když na to přijde, jel bych klidně znovu. Potkat se s lidmi, se kterými si mám co říct, je víc, než vlastnictví stejné značky auta. Po čase přišla Zuzka a i ta se po menších protestech zapojila do srazového dění. Někteří znáte její první pohled na sraz. [emoji3] Pár srazů jsem i připravil, dokonce i v Chorvatsku a poznal tak, že není člověk ten, aby se zavděčil všem. Klubová scéna jela dál a užívala si období, ze kterého těžila. Až se přiblížila doba a ta je teď, kdy je potřeba udělat nějakou změnu. Blíží se červnové volby vedení klubu a na nich bude hodně záležet, kam bude klub jako takový dál směřovat. Je doba Facebooku a ostatních sociálních sítí, na které probíhá odliv uživatelů a tím i snižující se počet řádných členů. Proto bude potřeba najít cestu na jejich přilákání zpět nebo alespoň udržení současného počtu.

Co mi klub dal? Hodně, ať už nové kamarády, přátelé, tak i mnoho rad. Určitě mi ušetřil i nějaký ten peníz a to v dnešní době není zanedbatelný.

A co mi vzal? Možná nějaké ideály, ale hlavně moře času, který za to všechno, ale stojí.

Hlavně jsem poznal, že nejsme jen fórum!!! A to bychom si měli chránit a udržovat.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám za to, že v březnu to bylo 8 let, co jsem platbu za členské poprvé poslal já :)   Před pár lety jsem k tomu přesvědčil i mou drahou polovičku. Vzhledem k vývoji cen, platů a podobně se dnes už docela divím, že členství zde stojí stále pouze 300 (400) korun. Za sebe mohu s čistým svšdomím napsat, že bych platil klidně dvojnásobek, rozpočítáno do celého roku a s přihlédnutím k faktu, že využíváme nabízené výhody je to skutečně PAKATEL :super  Že se i přes to najde většina, které to nestojí za to a klub drží na nohou v tomto ohledu řádově jednotky stovek platících je k zamyšlení ...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stručně... :) protože jestli se rozepíšu, tak je to na román..... :D

Fórum a lidi tu (a na srazech!) sem si oblíbila... děkuju, že ste mě tak ňák vzali mezi sebe.. :) a někteří už po třech letech i hodně osobně... :)

Co se týče poplatku - souhlasým se @StibTo ... :D (promiň - musela sem :D )

Dalo mi spousty lidí různejch povah (mmch první byl s velice příjemným jednáním @SV 24 :papa:) ), nespočetně zážitků.., "donutilo" mě nejezdit jen z práce domů - a o tom to je...  :)

Nevzalo mi nic.., snad jen pár set najetých kilometrů - ale protože miluju svoje auto a jízdu v něm..., tak mi to žíly nerve a naopak si to užívám...! :) 

Věřím, že pár klubákům - přátelům, sem radost udělala a věřím, že eště udělám.. :mrk a jediný, co bych za to chtěla je, aby to dál nebylo jen fórum! :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já jsem členem  někdy od poloviny roku 2008 a platícím asi od začátku, ale to nevím stoprocentně. Takže vlastně mne čeká kulaté členské výročí, které snad neoslavim jako Pe.Tr sníženým počtem návštěv fóra. Já jsem sice trochu outsider, protože na srazu jsem byl jen jednou, před lety na Seci, ale děti rostou, tak snad brzo někam zajedem, teď do Kostelce bych se rád přijel podívat aspoň na otočku. Ani nevím, proč Pe.Tr bude méně často? Moc členů osobně neznám, neměl jsem je kde poznat, ale s některými jsem se aspoň potkal a tem, které znám blíž, jsem za hodně vděčný. Každopádně chodím sem moc rád, jsem rád, že jsem členem a moc mě těší, že moje oblíbená značka má tolik skvělých příznivců. Jelikož v rodině máme i vozy jiných značek, navštívil jsem i jiná klubová fóra, většinou jsem hledal erudovanou pomoc, kterou tady vždycky najdu, ale věřte mi, byla to většinou slabota. Takže snad nám to tu dlouho takto vydrží. Už doma vychovávám dalšího malého peugeotaka a malou peugeotacku. :) A obrovský dík všem, co přiložili ruku k tomuhle dílu... P.S. platit budu rád cokoliv :), vždyť se mi to mnohokrát  vrací každý rok!

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pepito a @radim.1008 nepopiram a nerozporuju, ale celovikendova ucast je neco jineho nez jako vy na kukacku :D a uznavam ze s timhle prckem se tam prespat moc nedalo :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Jsem tady něco málo přes deset let a nelituji toho, že jsem tenhle klub našel,přispívám pravidelně rok co rok,nikomu jsem za ty léta moc neporadil:D , a vůbec mi to nevadí :D a předpokládám že nikomu :D, spíš jen tak pokafrat a srandičky((na to mě užije :D)na sraze jsem byl snad jednou dvakrát po začátku ,jinak nikam nejezdim ,rád tady čtu kdo a jak si s čím poradí a sám opraví (závidím),já sám si nic neudělám 
  • Tady na fóru jsem poznal pár lidí jací jsou jakou kdo má povahu,ale v globálu je to tady super parta,a věřím,že to alespoň takhle ještě pár let vydrží,je pravdou že se to tady v posledních letech dost změnilo,doufám a držím palce,že to tak zůstane nadále 
  • Těch pár drobných na podporu klubu nelituji :super a pokud to půjde budu" sponzorovat" dál :papa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Scratch: já se taky nevymlouvám, že jsem kvůli malým dětem nejezdil, k tomu bylo asi sto jiných důvodů, největší z nich ovšem já a moje povaha. Ty děti jsou teď, když je to začíná zajímat a už mi asistují při údržbě aut, právě důvod, proč jezdit snad začnu. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...