Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

StibTo - co pořídit po 407 2.2 ?


Guest StibTo

Recommended Posts

Jo to bez pochyby :) V6 se co do spotřeby ani servisu nebojím. Jde o to, že přece nekoupím prakticky stejné auto, co do značky, modelu a roku výroby, jako jsem měl ... No a když se člověk kouká po 3.0 V6 od PSA (to už jsme řešili) jen ten výběr sakra omezený.

Hodně teď používám (placené) sestavy záznamů dle VIN https://cz.vin-info.com/ - už se mi podařilo odfiltrovat pryč asi 3 auta, 1x Honda Accord 2.4 a 2x Superb V6, první majitel & servisní knížka je sice hezký údaj, ale VIN check pokaždé prozradil 1 (i 2) škodní události v minulosti v řádu desítek tisíc korun. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Milane tak to není - kdyby byla třeba C5 s benzínem V6 řekněme 2009 a mladší (nebo klidně 2007-8 ale malý nájezd) pouvažoval bych o tom ;)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@StibTo ono jde o to, o jakou škodu na autě šlo. Pokud to odnesl čumák a došlo na výměnu dílů, což je dost časté, autu jako takovému nic není... jen to někdo lakoval. Ale to by chtělo vidět fakturu na pojišťovnu z origo servisu.

Nicméně chápu, že takové auto nechceš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno u jednoho Supa tam byly dokonce dva zaznamy, leto 2012 a pak leden 2013, druha skoda dokonce vyssi, nez prvni. Prikladam screenshot, dej vedet, co si o tom myslis :

VIN = TMBCC73T099025847

5abfe06e82e73_Beznzvu.thumb.png.837527252d0a6dc4c028ec1bbfea78e4.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z toho nic nepoznám, ale čumák za 100k není problém: nárazník, kapota, blatníky, světla, chladiče + stěna. 

Však sám víš, co stojí nárazník a světlo...

Ale škoda typu rovnany/meneny práh nebo zadni blatník... to zavání, že to za pár let zacne korodovat, tady jde hlavně o technologii opravy, ale nikdy to není jako z fabriky.

Upraveno uživatelem MilanF1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale FUJ ty jsi taky disgrafik ???  :o:(

No tak já si to vyzkoušel jak zmiňuje @MilanF1  na 407 ... ťukanec který nebýt ochranné lišty by nebyl ani na autě poznat a bum - 30 tisíc vyplázla Česká Pojišťovna (a já pak za zvýšenou sazbu za POV/HAV, samozřejmě)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odreniny nejsou moc drahý. Ale takový novy nárazník s lakováním je za cca 15 000 Kč. 

Zase třeba zadek je "levný" tam to jsou plechy za pár tisíc... aktuálně tam máme zkrácené Citigo o 30 cm. (Zadni stena vrazena dovnitr o 30 cm) ... jsou zvlnene i zadni blatníky.

Třeba se dělala i nová Fabia na zadek. Nový nárazník, zadni blatnik a svetlo... toť vše zvenku, ale taky nova zadni stěna, podlaha kufru, vnitřní blatník a dokonce i plech nad nádrži... takové auto bych nechtěl...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to o zvyku. Na 306 jsou dodělávane vzadu, na 407 byly z výroby. A speciálně na 407 mi dlouho trvalo, než jsem si zvykl, kam až sahá čumák auta a tedy kam až mohu najet. Takže bych přední senzory ocenil. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

souhlasim, ja se diky kamere a senzorum vejdu s Mondeem i tam, kam bych driv asi nezajel. O drahe polovicce ani nemluvim :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je pohodlí a né umění.

Mě už rok nefungují zadní senzory a jak jsem zlenivěl nevešel jsem se ani tam, kde by zaparkoval náklaďák, Ale stačilo to neřešit a opět to jde parkovat bez elektriky.

Neříkám, že si v duchu (nahlas) neříkám, musím si to nechat vyměnit. Ale jsem opět pohodlnej a než abych někomu volal, aby by mi zjistil co a jakej senzor to je, tak to první upozornění vydržím. Jsou to jen kurvítka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@John_Ice   To sice jsou, nicmene porad si dobre pamatuju, jak mi (vlastne opakovane) tady nekdo pokladal dotaz, na co jsem dodelaval zadni senzory pred lety na 306, zda s necim tak maly, jako je 306 neumim parkovat ?

A ja si pokazde vybavim situaci - uz se to stalo ale vicekrat - pri vyjizdeni z rady vedle sebe zaparkovanych aut na parkovisti u obchodaku. Kouknu dozadu - nikde nikdo, zaradim zpatecku - nic tak zacnu couvat a v tu chvili senzory pipaji jak o zivot. Ukazalo se, ze sla baba s vozejkem, svitici svetla zpatecky samozrejme odignorovala a vlezla tak za couvajici auto. Tak treba i kvuli takovym je dobry tam ty senzory mit. Samozrejme babu jsem videl pak uz i ve zpetnym zrcatku, za to vozejk, co pred sebou tlacila ani omylem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naprosto s tebou Tome souhlasím,už víckrát se mi to samý stalo  při vyjizdeni u marketu,ženská s košíkem a malejma dětma (co si budeme povídat,jsou všude,kde je nečekaš),nikdy jsem senzory neměl až u tohohle co mám teď a jsem rád že je mám,a to nemám nijak velký auto,je to super věc 

 

Upraveno uživatelem vendelinek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...