Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot Boxer 3000 Blue HDi H1L2


Guest Espero

Recommended Posts

  • O 2 měsíce později...

Zprovoznil jsem po zimě Boxera a začal jezdit, trošku substitučně kvůli nadměrnému využívání I30, ale hlavně proto, že mě to víc baví než v tom bublifuku. Mám te´d najeto asi 8 700 km, řešil jsem co s olejem a servisem, ten je dvouletý a nemusí se měnit ani olej, postačí po dvou letech. Má to prý signalizaci potřeby výměny oleje - kontrolka oleje bliká, při závadě na systému mazání svítí nastálo. Horší je, že se mi nedaří zajistit výrobu té kuchyně do spacího prostoru - berounští řemeslníci jsou dost na h...o. I když jsem jim dodal desku s dvouvařičem, nádrže na vodu a další prvky vybavení, stálo to 10 tisíc všechno, ani na to nehrábli, ztratili dokonce zaměření, co si dělali už vloni v říjnu a dnes tam pojedu znova. Skoro mám chuť se na to vykašlat, koupit někde kuchyňskou skříňku, tu tam umístit, vydlabat díry v horní desce pro vařič a umyvadlo, trošku zapevnit dveře, aby za jízdy nelétaly a vykašlat se na ty manuální umělce. Už mě nebaví se doprošovat a sledovat kyselé ksichty odborníků. Nebude to hezké provedení, ale fungovat to bude.

(Podobné zkušenosti mám s rekonstrukcí baráku letos - přízemí kuchyň koupelna a 2x WC - prvního umělce jsem vyhodil, opravy jeho kvalitní práce stály 4 tisíce, druhý umělec nedokončil a zmizel v neznámu lehce asi 3 tis. Kč předfinancován. Nedodělal, i když byl jinak kvalitní). V Berouně je problém, že kvalitní odborníky stahuje Praha a zůstává tam to, co by se dalo nazvat profesní lůzou. A týká se to nejen řemeslníků, neboli instalatérů, zedníků atd. ale třeba i doktorů.)

Upraveno uživatelem Espero
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych ten olej vyměnit nechal, přeci jen máš nové auto které si předpokládám chceš jako camper nechat delší dobu. Já budu u Ducata měnit olej každý rok i když kilometrově to bude dost brzy počítám tak cca co 10tis km. A to mám interval 45tis. 

Ohledně té kuchyně, zkus kontaktovat http://www.truhlarstvihodek.cz/ jsou z Komárova, dělali nám před časem skříně domů a spokojenost. Třeba by zmákli i skříňku do auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak mluvil jsem přímo se Peugeot servisem Domanský a info je od nich. Jde o to, že když vůz v zimě nejezdí, ani olej netrpí, tam je to dané velkým rozdílem v teplotách od minus do plus. Ale možná ho vyměním. Můžeš mít pravdu. Když se nedohodnu dnes, zkusím toho Hodka. Dík za tip.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak jsem sehnal nového výrobce na kuchyň v Boxeru, je ale až z Přerova. Kolega karavanista z VW Transporterclubu, který dělá nábytek do VW  Multivanů, je na to v jejich komunitě zavedený a trochu jiný rozměr mu nevadí. Snad to prý do dovolené stihne. Teď se musím jen zmátořit a vzít si zpátky věci od toho berunského truhláře, problém je, že dělám v Praze a když se vracím, on už tam zase nebývá.... Ale mám tak 3 týdny čas, neř se sejdeme s tím novým.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Vyměnil jsem pravé zpětné zrcátko, odmontované (to puvodní jsem si necvhal vrátit) je to však macek jako hrom v krabici skoro jako od televize.  A připravuju jeho opravu, zavaření zadního plastu v odborné firmě, co mi vařila plasty na veterána a pak povrchovou úpravu - nastříkání už sám doma. V téhle souvislosti mě ale trkla jedna věc. Jak se vůbec dostat k žárovce blikačů v něm, to se musí pokaždé celé zrcátko oddělat a na spodku pak odšroubovat hafo šroubků, oddělat zadní plast a pak teprve se dostat k žárovce zevnitř?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V sobotu jsem nakroutil akorát 10 000 Km, takže vůz už není nový, ale jen zánovní. Došlo k tomu zrovna při dojezdu domů, takže právě teď to má na tachometru to číslo už druhý den a vydrží to počítám ještě do pátku příštího, kdy pojedu do Strážnice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Začínám uvažovat, že když truhláři selhávají jeden po druhém, že nakonec pořídím běžnou kuchyňskou skříńku 1,1 metru bez horní desky, trochu jí zpevním a upravím dodatečnými poličkami a udělám si to nakonec sám. Nebude to tak účelné ani pěkné, ale vejdu se do 3 tisíc. Maximálně za ten korpus i s pracovní deskou, ktzerou si nechám proříznout pro umyvydlo a vařič. Do dovolené to ale ani náhodou nestihnu. Makám na baráku. Mělo mě to tak trknout v zimě, že to takhle dopadne. Začínám nenávidět řemeslníky.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 16. 5. 2019 at 18:22, Havlicek.Lukas napsal:

jako ja ten manual projel jen tak ze zvedavosti - a to kvuli tomu ze kolega prave ted dostal Jumper L3H3 a prijde mi ze ten manual trochu keca v nekterych pasazich
napriklad zadni lampy - prej to ma 2x 21W zarovku na brzdy a jen 1x 5W na obrys
dnes sem na auto koukal a je to presne obracene

brzdy musejí mít 21W podle technických předpisů, obrysovky 5-10W, co si pamatuju

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď už je to jedno, do dovolené se to nestihne tak jako tak. Snad se zmátoří ten, co mi měl tu skříň udělat ně+kdy během léta. A navíc po těch rekonstrukcích jsem lehce finančně vyčerpaný, tak si aspoň odfrknu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...

Po 2 letech provozu, (no úplně ne, to bude až 28.3.2020). Ale protože letošni zimu ještě nebudu jezdit, a  protože první cesta příští rok bude v březnu kolem 25. na první servisní prohlídku a výměnu oleje u Domanského, tomu tak ve skutečnosti je. Ujeto 18 722 km, průměrná spotřeba 6,94  l/100km.  V poslední době trochu narostla, trošku to víc honim, když je to už zajeté. Jezdí zatím bez sebemenšího problému nebo závady krmě těch pár drobností, co se řešily před rokem a půl. Jsem spokojený, napřesrok snad vyrobím konečně tu kuch. linku do vozu, rozhodl jsem se, že nebudu koukat na vzhled a udělám si jí sám, protože se už dál nechci doprošovat žádných "profesionálních" truhlářů, kteří ve své profesionální dokonalosti a spolehlivosti ve výsledku stejně selžou.  Aspoň ušetřím, více než tak 1 500 Kč to v materiálu stát nebude. Mám na to zhruba 4 - 5 měsíců, než jí budu potřebovat.

Upraveno uživatelem Espero
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Truhláře na kuchyňskou skříňku do Pižmoně jsem sehnal. Včera byl u mě a vylezlo z něj, že nábytek do karavanu ještě nikdy nedělal, a proto ho to láká, tak jsme si dali termín na sobotu, že na to sedneme, oměříme to a vymyslíme řešení.

Potom když odešel, jsem rozebral to proražené pravé zpětné zrcátko, co ho mám už skoro rok doma a proraženou přední plastovou stranu zítra povezu k zavaření společně se 3 díly na R11. Jenže mi při vyndavání prasklo v ruce to menší spodní sklo zrcátka ze dvou zrcadel, (moc dobře se ta skla nevyndavají a musí se vyndat pokaždé, když třeba praskne žárovka v blikači integrovaném v zrcátku). K mání v obchodech je i s dopravou za asi 432,- Kč, objednal jsem ho a až to všechno sesadím zpět budu mít náhradní funkční zpětné zrcadlo. Kompletní nové stojí kolem 3,5 tisíce z druhovýroby, já to dám dohromady za cca 600,- Kč. Pořád lepší než za 3,5 tisíce. Halt jsem si opět "přivydělal" netrpělivostí při demontáži, ale dělal jsem něco takového prvně v životě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...