Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

ABS FAULT


shateczek

Recommended Posts

Zdravím, snad nezakládám zbytečně nové vlákno, ale nenašel jsem zde přesně ten samý problém jako mám já. Po výměně zadního brzdového třmenu a komplet výměně brzdové kapaliny a odvzdušnění brzdového okruhu, se mi rozsvítilo ABS fault.

Ale rozsvítí se pouze za jízdy při rychlosti vyšší jak cca 15 km/h. Dokud tuto rychlost nepřekročím, ABS nesvítí a normálně funguje (zkoušel jsem na zasněženém kopci a ABS mi do brzdového pedálu "drbala" jak vzteklá) ale jak překročím výše zmíněnou rychlost, vyhodí to chybu a ABS přestane fungovat. Můžete poradit kde začít? NA diag sem objednán, ale až za týden mají čas :-/ tak bych chtěl vědět,  zda mám zatím něco zkusit, nebo čekat na diag.

 

Díky za odpovědi :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snímač ABS, klasika, myslím, že tu je o tom toho dosť popísané, diagnostika pomôže potvrdiť alebo vyvrátiť, ale hlavne identifikuje presne ktorý snímač má problém aby si opravoval ten správny (pravdepodobne ten, kde sa menil strmeň). Takže odporúčam pohľadať problémy so zadným snímačom ABS, určite je tu toho dosť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

problem si si sposobil sam pri vymene zadneho brzdoveho strmena......

skontroluj osadenie snimaca  vzdialenost , poskodenie kabla , konektor...ak ti to viselo....

abs nedostava info , ze sa koleso toci , preto ti kope pedal.......po uspesnej oprava a prekroceni 20 km/h..

kontrolka zhasne....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Práve dnes som bol reklamovať to isté po výmene strmeňa v servise. Takmer hneď po výmene začalo kopať (iba občas), šťastie že to nespravilo na STK na ktorú som išiel hneď po výmene. Kontrolka sa rozsvietila iba cca 3 krát do týždňa. Keď som si pred dvoma rokmi menil na druhej strane sám tak som automaticky ten snímač dával dole a tú hrdzu pod ním poriadne oklepal, vyčistil a namazal, a dodnes žiadny problém s tým nebol. Beriem to ako samozrejmý úkon pri výmene bŕzd, minimálne kontrola vzdialenosti snímača, bez toho mi to príde ako meniť rozvody a nechať pôvodné vodné čerpadlo... Keďže nemám zdvihák ani voľnú garáž tak som teraz v mrazoch a následne v daždi bol donútený opačnú stranu nechať vymeniť v servise (kvôli termínu STK). Samozrejme strmeň s doštičkami vymenili ale snímač ich nezaujímal. Takže to bolo na dvakrát.

Ja som to mal tak, že iba občas to vyhodilo chybu, to znamená, že signál niekedy bol, niekedy nebol. V tvojom prípade to vyzerá na trvalú stratu signálu, takže okrem hrdze (posunutie vzdialenosti snímača) môže byť aj poškodený snímač, poškodený vodič, resp. chyba v konektore, poškodený magnetický krúžok, to už si musíš zistiť na aute, diagnostika iba ukáže ktorý signál chýba (na ktorom kolese).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

@Marek72 dle VIN tvýho auta je tam OEM číslo 4545.89 , takže ten druhej -  https://granex.cz/autodily/peugeot/307/2.0-hdi-90-66kw/brzdovy-system/regulace-jizdni-dynamiky?productId=81900

Nedávej stejnej dotaz do dvou vláken , nic tím neuspíšíš a akorát tady v tom bude bordel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Mam stejny problem, sviti me kontrolka abs a hlasi abs fault, na diagnostice mi hlasilo, ze se jedna o zadni leve kolo, premeril jsem multimetrem odpor obou snimacu(viz foto) a zdaji se byt ok z toho jsem vyvodil ze se jedna o vadny magneticky krouzek.Meril jsem i napeti. Ani ocisteni nepomohlo, tak jsem jej vymenil. A chybu stale hlasi stejnou. Jeste me napada zda to neni vzdalenosti snimace od krouzku zkusim jej posunout ale pokud ani to nepomuze tak uz nevim co.Snimac je trochu vydreny ma to na to take vliv? Predem diky za odpoved.

received_10204502619402423.jpeg

received_10204502619562427.jpeg

received_10204504033757781.jpeg

received_10204504033677779.jpeg

20180321_173819.jpg

20180321_174003.jpg

20180321_174116.jpg

20180321_173653.jpg

20180321_174540.jpg

20180321_174930.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Zdravím, vyměníl jsem snímač a zatím mám klid.Je to asi měsíc.tak snad to bude ok.Jinak vzdálenost snímače od kroužku jsem neměřil,ale od oka tam byly asi 2 mm.

Upraveno uživatelem minimaxa
Necituj přímo předchozí příspěvek!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...